Anyukák! A stria meg a plusz kilók hogy lett annak a jele, hogy megszülted a gyereked?
Nem provokatívnak szánom, csak érdekesnek találom ezt a felfogást, csak a gondolatmenetet nem értem.
Miért az a jele annak, hogy megszültél egy vagy több gyereket, hogy striáid vannak és plusz kilóid? Az a sima hízástól is lehet.
De nem az a jele annak, hogy megszültél egy gyereket, hogy ott van a gyereked? Miért kell ilyen idióta társítás, hogy stria + kilók + narancsbőr = gyerekszületés?
A plusz kilókat én se értem.
De nekem is segít az hogy látom, hogy más anyák büszkén viselik a striáikat. Az első terhességemnél egy se lett összesen 11 kilót szedtem fel terhesség alatt, amit a szüléssel nagyjából le is adtam, az az egy két kiló pedig lement a szoptatással. A második terhességemnél 9 kilót híztam (szüléssel az egész lement), de ott se volt nagy hasam, még is lettek striáim, nagyok és lilák és rohadtul fájtak. Ha tehettem bő pólót vettem fel hogy ne érjen hozzá semmi mert fájt. De ha a tükörbe nézek nem arra szeretnék gondolni, hogy milyen rondák, hanem hogy ez annak a jele, hogy kihordtam egy egészséges kisfiút. Senki nem érdemli meg, hogy rosszul érezze magát egy olyan dolog miatt ami az élet velejárója. Bűntessük magunkat egy olyan dologért amiről nem tehetünk?
Már próbáltam mindent, dietetikus által összeállított étrend, gyógyszer, torna, de a tüneteim semmit nem javultak. Fogamzásgátló nélkül a speckós etrenddel nagyon nagyon lassan, de tudok fogyni, viszont az arcbőröm nagyon gáz úgy. Fogamzasgatloval az arcom rendben van, de fogyni egyáltalán nem tudok így, pedig az étrendet tartom, heti ötször sportolok, és semmi.
Nem pajzsmirigyes vagyok, IR-em van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!