Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! A stria meg a plusz...

Anyukák! A stria meg a plusz kilók hogy lett annak a jele, hogy megszülted a gyereked?

Figyelt kérdés

Nem provokatívnak szánom, csak érdekesnek találom ezt a felfogást, csak a gondolatmenetet nem értem.

Miért az a jele annak, hogy megszültél egy vagy több gyereket, hogy striáid vannak és plusz kilóid? Az a sima hízástól is lehet.

De nem az a jele annak, hogy megszültél egy gyereket, hogy ott van a gyereked? Miért kell ilyen idióta társítás, hogy stria + kilók + narancsbőr = gyerekszületés?

2020. aug. 9. 13:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
41%

Kezdjük ott, hogy miért kellene egyáltalán jel arra, hogy gyereket szült valaki?

Amúgy szerintem ez önigazolás céljából alakult ki, így próbálják meg bebeszélni maguknak, hogy ez jó. Én értem, hogy a striákról senki sem tehet, az a genetikán múlik, de emiatt születnek ilyen idióta társítások, amik tök összefüggéstelenek.

2020. aug. 9. 13:49
 2/15 anonim ***** válasza:
58%

Kimaradt a karikás szem. 😂

Ilyet se hallottam még. Nincs striám, nem vagyok elhízott és narancsbőröm sem rosszabb, mint annak, aki 30+ odafigyel magára.

Ez csak a gyerekkel való takarózás. Azért vagyok elhízva, mert a terhesség alatt feljött kilóktól nem tudok szabadulni... Miközben messziről felismerhető, ha valakinek a kötényhas miatt lóg a hasa vagy csak hájas.

2020. aug. 9. 14:08
 3/15 anonim ***** válasza:
84%

Egyik gyerekemnel se mondta volna meg senki, aki hatulrol lat, hogy hamarosan szulni fogok, bezzeg elolrol... Se a mellem nem nott szinte semmit, se a karom, labam nem lett nagyobb, bezteg a hasam mindketszer oriasi volt, mintha odafotosoppoltak volna. Nagyon figyelnem kellett az evesre (korabbi cisztas petefeszek, inzulinrezisztencia), keveset is hiztam, a babak is nagy sullyal szulettek. Lettek striaim, most masodjara harom nagy lila, osszel 1 eves lesz a kicsi, de meg mindig ott vannak. Teni ezek ellen semmit nem tudtam, hiaba kentem napi tobbszor a hasam. Ugyanilyen a csaszaros heg is, vagy a gatrepedes helye. Szerintem van, akinek segiti a lelki gyogyulast, es ezek elfogadasat, ha ugy nez a testere, hogy ,,ezt akkor szereztem, mikor gyerekem lett”, ha nem lenne gyerek, akkor ezek nem lennenek.

Az elhizas az mas teszta. Ugyanakkor a terhesseg es a szoptatas meg tudja am boritani a hormonokat rendesen, egy pajzsmirigy-alulmukodes szoptatas alatt pl. okozhat elhizast, es ilyen szempontbol a gyerekvallalasnak (is) a kovetkezmenye. Nekem spec tulmukodott, es betegesen sovanyra fogytam, pedig egeszsegesen ettem. Nyilvan nem mindenkinel ez a helyzet, de pl. anyosomnak vilag eleteben kis mellei voltak, az sem latszott rajta, mikor szulni ment, nagyon keveset hizott, es a hasa is kicsi volt, de a mellei hatalmasra nottek, es utana ugy is maradtak (versenyszeruen sportolt, mar szules utan nemsokkal is folytatta).

2020. aug. 9. 14:28
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
A plusz kilók nem, de a has bőrén nagyon jellegzetesen elrendeződő striák, majd postpartum ráncosodás az csalhatatlan jele a szülésnek. Örüljön nagyon, aki megúszta, mert ezt nem lehet megelőzni és ezen semmivel sem lehet segíteni :(
2020. aug. 9. 14:41
 5/15 anonim ***** válasza:
69%
nem híztam el, nincsenek striáim, viszont az eddig szép izmos hasam most lóg... Nem merek hasra gyúrni még, szóval ez mutatja azért, hogy volt ott valami... Nem is tudom, hogy ezen segít - e az edzés.
2020. aug. 9. 14:48
 6/15 anonim ***** válasza:
80%
A kérdésre is válaszolva, azért van ez az idióta társítás, mert aki szarul húzott a genetikai lottón, annak is meg kell küzdenie valahogyan a szétb.szott testének elfogadásával, úgyhogy ezt a "bugyuta" érvet találja. Én legalábbis abszolút erre használom fejben, különben a konyhakéssel szabdalnám le a 50 darab hasi striámat és lógó bőrömet.
2020. aug. 9. 14:54
 7/15 anonim ***** válasza:
96%

Nálam a méhsüllyedés, hüvelyfalsérv és az inkontinencia a jele, de ezek nem látszanak, nincs kiírva a homlokomra.

Szívesen cserélem ezernyi striára, ha van jelentkező. ;)

2020. aug. 9. 15:23
 8/15 anonim ***** válasza:
29%
Nem tudom de sem striám nincs sem plusz kilóim.
2020. aug. 9. 15:35
 9/15 anonim ***** válasza:
48%
Én fogytam terhesség alatt, kevesebb kiló voltam szülés után, mint teherbeesésnél, mégis lett a hasamon stria.
2020. aug. 9. 15:40
 10/15 anonim ***** válasza:
7: adnám, de sajnos van már pár aranyerem, és látom az ötvenes anyámon, hogy ez hosszabb távon mit jelent, úgyhogy inkább kihagyom, elég lesz :(
2020. aug. 9. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!