Anyukák! A stria meg a plusz kilók hogy lett annak a jele, hogy megszülted a gyereked?
Nem provokatívnak szánom, csak érdekesnek találom ezt a felfogást, csak a gondolatmenetet nem értem.
Miért az a jele annak, hogy megszültél egy vagy több gyereket, hogy striáid vannak és plusz kilóid? Az a sima hízástól is lehet.
De nem az a jele annak, hogy megszültél egy gyereket, hogy ott van a gyereked? Miért kell ilyen idióta társítás, hogy stria + kilók + narancsbőr = gyerekszületés?
Kezdjük ott, hogy miért kellene egyáltalán jel arra, hogy gyereket szült valaki?
Amúgy szerintem ez önigazolás céljából alakult ki, így próbálják meg bebeszélni maguknak, hogy ez jó. Én értem, hogy a striákról senki sem tehet, az a genetikán múlik, de emiatt születnek ilyen idióta társítások, amik tök összefüggéstelenek.
Kimaradt a karikás szem. 😂
Ilyet se hallottam még. Nincs striám, nem vagyok elhízott és narancsbőröm sem rosszabb, mint annak, aki 30+ odafigyel magára.
Ez csak a gyerekkel való takarózás. Azért vagyok elhízva, mert a terhesség alatt feljött kilóktól nem tudok szabadulni... Miközben messziről felismerhető, ha valakinek a kötényhas miatt lóg a hasa vagy csak hájas.
Egyik gyerekemnel se mondta volna meg senki, aki hatulrol lat, hogy hamarosan szulni fogok, bezzeg elolrol... Se a mellem nem nott szinte semmit, se a karom, labam nem lett nagyobb, bezteg a hasam mindketszer oriasi volt, mintha odafotosoppoltak volna. Nagyon figyelnem kellett az evesre (korabbi cisztas petefeszek, inzulinrezisztencia), keveset is hiztam, a babak is nagy sullyal szulettek. Lettek striaim, most masodjara harom nagy lila, osszel 1 eves lesz a kicsi, de meg mindig ott vannak. Teni ezek ellen semmit nem tudtam, hiaba kentem napi tobbszor a hasam. Ugyanilyen a csaszaros heg is, vagy a gatrepedes helye. Szerintem van, akinek segiti a lelki gyogyulast, es ezek elfogadasat, ha ugy nez a testere, hogy ,,ezt akkor szereztem, mikor gyerekem lett”, ha nem lenne gyerek, akkor ezek nem lennenek.
Az elhizas az mas teszta. Ugyanakkor a terhesseg es a szoptatas meg tudja am boritani a hormonokat rendesen, egy pajzsmirigy-alulmukodes szoptatas alatt pl. okozhat elhizast, es ilyen szempontbol a gyerekvallalasnak (is) a kovetkezmenye. Nekem spec tulmukodott, es betegesen sovanyra fogytam, pedig egeszsegesen ettem. Nyilvan nem mindenkinel ez a helyzet, de pl. anyosomnak vilag eleteben kis mellei voltak, az sem latszott rajta, mikor szulni ment, nagyon keveset hizott, es a hasa is kicsi volt, de a mellei hatalmasra nottek, es utana ugy is maradtak (versenyszeruen sportolt, mar szules utan nemsokkal is folytatta).
Nálam a méhsüllyedés, hüvelyfalsérv és az inkontinencia a jele, de ezek nem látszanak, nincs kiírva a homlokomra.
Szívesen cserélem ezernyi striára, ha van jelentkező. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!