Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha szülés után...

Mit tegyek, ha szülés után eligénytelenedtem?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az én hibám, és az én fejemmel van valami, de próbálok változtatni, viszont ez nem ösztönszerűen jön, mint ahogyan normális lenne. Én alapjáraton igényes voltam, adtam magamra, sose hagytam el magam, de fiam születése után egy igénytelen p. lettem, és ezeket az igénytelen p.-kat mindig lenéztem és megszóltam, de most én is olyan lettem.

Nem mosok hajat, csak akkor, amikor már rendesen ragad a zsírtól a fejem, mert hát ki látja azt, ugye? Nem vágom le a körmömet, alá megy a kosz, meg csúnya is, és mindig halogatom, hogy majd ekkor meg akkor levágom. Nem borotválom a lábam, és képes vagyok úgy kimenni az utcára. Nem mosok fogat, mindig csak akkor jut eszembe, amikor már az ágyban vagyok és fekszek, de utána nincs erőm kikecmeregni az ágyból, és mindig megígérem magamnak, hogy majd holnap, majd holnap. Aztán holnap is ugyanez lesz.

Engem zavar, hogy ilyen vagyok, mert régen azért igényes voltam, most meg egy anyamalac vagyok. Talán 2 észérvet tudok erre felfogni: az egyik a gyerek, a masik a kényelem. NEM A GYEREKET OKOLOM, ezzel azt akarom mondani, hogy amikor a gyereknek szüksége van rám, akkor én ott vagyok. Amikor a gyerek éppen alszik, akkor nyilván elkényelmesedek, sorozatot nézek meg alszok. És valamiért mindig kimegy a fejemből az igényesség.

Az én fejemben kellene rendet tenni, de hogyan? Hogyan tudom azt elérni, hogy ne legyek ilyen "lusta", és az igényesség ne eltervezett legyen, hanem ösztönös?

2020. aug. 6. 13:13
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
78%
Vannak pasik, akiket nem zavar egy szőrösebb láb, vagy zsírosabb haj, vagy csak tapintatból nem szól, nem lehet tudni. Kérdező, ha egy kicsit is zavar, akkor mindenképpen tegyél ellene, szánj időt magadra, meglátod, jobban fogod érezni magad. Gyereked mennyi idős?
2020. aug. 6. 16:55
 22/26 A kérdező kommentje:
7 hetes.
2020. aug. 6. 17:49
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még elég pici, és ilyenkor tudom, minden perc amit alvással tölthetsz, aranyat ér. De törődj magaddal is, olyan módon, hogy felfrissíted magadat egy jó zuhannyal, hajmosással stb.
2020. aug. 6. 18:32
 24/26 A kérdező kommentje:
Nem, én zuhanyozni szoktam. Csak a hajmosással vagyok úgy, hogy áh majd holnap, mert még be is kell szárítani. Igen, minden perc aranyat ér.
2020. aug. 6. 20:49
 25/26 anonim ***** válasza:
79%

Csináltass olyan frizurája ami akkor is jól néz ki ha nincs beszárítva . Próbáld ki azt, hogy amikor reggel felkel a baba, megetetted, és elvan magában egy kicsit , addig felöltözöl normálisan , tiszta ruhába , fogat mosol , fesulkodsz, és egy laza sminket felteszel. ( színezett hidratáló , szempillaspirál , esetleg szemöldök) . Vond össze a tennivalókat így hamarabb kész, pl fogmosás előtt arcmosás, utána krém , fogmosás közben ez beszívódik . Vagy zuhanyzás közben borotválás. Úgyis rengeteget mosol kezet gondolom, közben a körmöt megtisztítani nem nagy ügy.

Hidd el hogy te is sokkal jobban fogod magad érezni , jobb lesz a közérzeted ha belenézel a tükörbe és szépnek látod magad. Csak ne a gyerek alvásidejére időzítsd a tennivalókat. Olyankor én is inkább pihentem . Idővel könnyebb lesz hidd el , nekem már 4 hónapos a babám , már sokkal könnyebbek a nappalok . Kitartás !

2020. aug. 8. 08:38
 26/26 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem depressziós vagy
2020. aug. 8. 13:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!