Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha szülés után...

Mit tegyek, ha szülés után eligénytelenedtem?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az én hibám, és az én fejemmel van valami, de próbálok változtatni, viszont ez nem ösztönszerűen jön, mint ahogyan normális lenne. Én alapjáraton igényes voltam, adtam magamra, sose hagytam el magam, de fiam születése után egy igénytelen p. lettem, és ezeket az igénytelen p.-kat mindig lenéztem és megszóltam, de most én is olyan lettem.

Nem mosok hajat, csak akkor, amikor már rendesen ragad a zsírtól a fejem, mert hát ki látja azt, ugye? Nem vágom le a körmömet, alá megy a kosz, meg csúnya is, és mindig halogatom, hogy majd ekkor meg akkor levágom. Nem borotválom a lábam, és képes vagyok úgy kimenni az utcára. Nem mosok fogat, mindig csak akkor jut eszembe, amikor már az ágyban vagyok és fekszek, de utána nincs erőm kikecmeregni az ágyból, és mindig megígérem magamnak, hogy majd holnap, majd holnap. Aztán holnap is ugyanez lesz.

Engem zavar, hogy ilyen vagyok, mert régen azért igényes voltam, most meg egy anyamalac vagyok. Talán 2 észérvet tudok erre felfogni: az egyik a gyerek, a masik a kényelem. NEM A GYEREKET OKOLOM, ezzel azt akarom mondani, hogy amikor a gyereknek szüksége van rám, akkor én ott vagyok. Amikor a gyerek éppen alszik, akkor nyilván elkényelmesedek, sorozatot nézek meg alszok. És valamiért mindig kimegy a fejemből az igényesség.

Az én fejemben kellene rendet tenni, de hogyan? Hogyan tudom azt elérni, hogy ne legyek ilyen "lusta", és az igényesség ne eltervezett legyen, hanem ösztönös?

2020. aug. 6. 13:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
97%

Ha felismerted, hogy probléma van veled, az már félsiker. :)

Nekem ilyenem volt a mosogatás. Úútálom, csúnyán elhanyagoltam. De meg kell csinálni. Nincs mit gondolkodni rajta hogy felkeljek vagy ne keljek. Fel kell emelni a popsit és megcsinálni. Az eleje nehéz, aztán beépül a rutinba és nem okoz nehézséget.

Ha legközelebb eszedbe jut, hogy elmaradt a fogmosás, felemeled a sejhajod és kimész fogatmosni. Hajrá!

2020. aug. 6. 15:00
 12/26 A kérdező kommentje:

Persze, mert idejövök szórakozni! Ez a hobbim.

A normális válaszolóknak:

Nem tudom, milyen választ várok. Nem tudom, hogy hol kezdjem. Sokszor felkel a gyerek, és sokszor úgy vagyok vele, hogy amikor csak tehetem alszom. És igen, sajnálom azt a 2 percet is, amit nem alvással töltenék, hanem fogmosással. Ez nem tudom, hogy miért van, és gondoltam kiírom ide, de már hiba volt.

2020. aug. 6. 15:53
 13/26 anonim ***** válasza:
80%
De azt írtad sorozatot nézel... Helyette aludhatnál és akkor nem az alap higiénia rovására menne.
2020. aug. 6. 15:57
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Kerdezo minden bantas nelkul irom, hogy oke, aludj napkozben, de a zuhany alatt csak nem alszol? A zuhany eleve alap minden este, iktasd be ahogy irtam... Zuhi=torodom magammal percek. Ha kicsit sietsz vegzel mindennel 10-13 perc alatt kremezkedessel,fogmosassal mindennel egyutt..
2020. aug. 6. 16:16
 15/26 anonim ***** válasza:
61%

Hát nem tudom mit vársz, hogy pátyolgassuk a lelked?

Majd ha a pasid megunja hogy egy büdös szájú, Jeti fekszik mellette a bödön fejével, akkor majd rájössz hogy nem kellett volna ilyen igénytelen lista disznónak lenned.

2020. aug. 6. 16:22
 16/26 A kérdező kommentje:
Azért ésszel! Anyukádat sértegesd ezzel!
2020. aug. 6. 16:40
 17/26 anonim ***** válasza:
64%
Úgy gondolom, hogy az igazat írtam. Ha még ez sem visz rá hogy ne egy igénytelen véglény legyél, akkor ne csodálkozz rajta, ha a pasid majd keres egy selymes lábú, tiszta hajú menyecskét helyetted.
2020. aug. 6. 16:41
 18/26 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem, az már jó kezdet, hogy belváros a helyzeteket és változtatnál. Engem is érdekelne, párod mit szól.
2020. aug. 6. 16:44
 19/26 anonim ***** válasza:
84%
Belátod... autokorrekt bocs
2020. aug. 6. 16:45
 20/26 anonim ***** válasza:
12%
Mit szólna?! Hát nyilván még szurkol is neki, hogy ne borotválja le a lábát, mert szereti a sündisznókat, nem? 🤷🏼‍♀️
2020. aug. 6. 16:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!