Férjem szerint amit itthon csinálok az semmi és semmirekellő vagyok,miért csinálja ezt velem?
Ez egy ma esti veszekedés, szószerint idéztem tőle.Van egy 4 évesünk és egy 5 hónaposunk.A nagy másfél hete nem jár oviba, szeptemberig itthon vagyok a 2 gyerekkel.Nap közben természetesen csinálom az itthoni teendőket, főzni még nem főzök, azt rendelni szoktuk.A kicsi még többször ébred éjszaka, sajnos nem szopizik, így 24 óra alatt 6x fejem neki a tejet (ami alkalmankémt 40 perc).Férjem irodai munkát végez.Eddig is mindig mondta, hogy jó dolgom van itthon, nem csinálok itthon semmit stb. stb.Ma haza jött és mondta vigyem el a nagyot valahová,ő itthon marad a kicsivel.Így is volt másfél óráig voltunk oda, mikor haza jöttünk,közölte, hogy végre már hogy otthon vagyunk mert a kicsi végig nyűglődött.Most este elrendeztem a kicsit, megetettem, elaltattam, a nagyot ő fürdette.Leültem egy kicsit,mikor idegesen kijött a fürdőből és közölte hogy fürdessem meg a nagyot mert én azért kapom a fizetésem hogy a gyerekeket rendezzem.Mondtam,hogy én is fáradt vagyok, illetve itthon volt másfél órát,tudott egy kicsit pihenni (ezt direkt mondtam neki,mert szerinte egy pár hónapossal nem kell semmit csinálni, lehet mellette pihenni).Majd elkezdett kiabálni hogy ő lehúzott 9 órát a munkahelyen és fáradt és én semmibe nézem,hogy ő dolgozik.Mondtam neki ez egyáltalán nem így van, viszont ő semmibe nézi, hogy itthon miket csinálok, velem van a 2 gyerek 0-24 ben.Erre azt mondta röhögve hogy ez semmi,ez nem munka,menjek és húzzak le 9 órát az ő munkahelyén, de úgysem bírnám. (Én is irodában dolgozok/dolgoztam tudom mi van ott) Amúgy meg egy semmirekellő vagyok, és amit kiszar okosabb nálam (szintén tőle ideztem) Azt azért tudni kell hogy több diplomám van, van munkahelyem onnan jöttem el szülni elég jó Csedet és Gyedet kapok.
Teljesen összetörtem, egy felnőtt,iskolázott ember, hogy lehet ennyire primitív?!?!?!?És még akar egy gyereket, hát így hogy?!?!A sárga földig aláz...
Köszönöm a sok választ.Az egyik hozzászóló írta,hogy biztosan nem foglalkozik a gyerekekkel, nem pelenkáz stb.Ez nem igaz, nem is írtam sehol.A gyerekeket szereti, főleg a nagyot.Szokott mesét olvasni, a gyerekeket is együtt szoktuk fürdetni az esetek nagy többségében.A baj a kettőnk kapcsolatával van,azzal, hogy semmibe nézi amit itthon csinálok, viszont azt elvárja, hogy őt az egekbe magasztaljam mert dolgozik.Elvárja hogy tiszteljem, de engem megaláz, gyakran a gyerekek előtt Nem vagyok én sem szent, tudom jól,nekem is vannak hibáim, de úgy gondolom, hogy nem érdemlek olyan viselkedést amit ő velem szemben művel.
Hajnalban még beszélgettünk, próbálunk rájönni, hogy honnan eredhet ez az egész, hol romolhattak el a dolgok.Tegnap felvetette a párterápiát (megmondom őszintén nagyon meglepett)
Ez elég éles váltás a ,,csöcsöd lógatod" után túl meseszerű.A bántalmazó kapcsolat részét képezi, hogy elhiteti másnap, hogy ő mennyire bánja a dolgokat, látszólag tesz is ajánlatot a megoldásra aztán ha újra stabilan kezébe tartja a dolgokat ,akkor újra elkezd leépíteni.
A másik lehetőség, hogy ti ilyen ,,olaszos" temperamentumú családnak érzitek magatokat.Ami addig szép míg nem valami xarra nevelitek a gyerekeitek.A fiút arra, hogy nézze le a nőket és bántalmazhassa őket, a lányt, meg arra hogy egy megalkuvó kapcsolatban, neki kuss a neve és a férfinek mindent szabad, neki meg tűrnie kell.Bárhogy is, de ha ezt nem tudjátok villámgyorsan kezelni inkább menjetek szét ,különben két nagyon elferdült világképű gyereket neveltek fel, akik nem lesznek képesek normális kapcsolatra.
Pont azt írtad, hogy a fürdetést lepasszolja, mert te azért kapod a fizetésed, hogy a gyerekeket rendezd, illetve azt is írtad, hogy másfél órát nem bír a saját gyerekével kettesben “végre már, hogy itt vagy” .
Gondolom feldúlt voltál, mikor írtad a kérdést és a valóságot, most meg hogy egy kicsit teper, már lágyul a szíved és beugrik az a pár alkalom és pár perc, amikor a gyerekeivel foglalkozik.
Te már megbocsátottál, hajrá az újrakezdéshez.
Az előttem szólók már mindent leírtak. Megaláz, leépít, elhiteti veled, hogy értéktelen vagy, hogy bármit megtehessen veled. Az nem kérdés, hogy téged nem szeret, de a gyerekeinek is árt azzal, hogy az anyjukkal így bánik, ez a torz személyiségfejlődés melegágya. Miért maradnál vele? Miért akarsz a gyerekeknek ilyen jövőt?
(Mellesleg erős a gyanúm, hogy a párterápiát is csak azért libbentette fel neked, hogy a kívülállóknak, ügyvédnek majd tudjon tovább mártírkodni, hogy jajj, ő mindent megtett, hogy megjavítsa, te nem akarod a kapcsolatot. A szociopaták körmönfontak tudnak lenni... De ne legyen igazam.)
Kedves Kérdező!
Tehát a #43. válaszodban azt taglalod, hogy ketten hogyan lustálkodtok/lógatjátok a csöcseiteket/meresztitek a seggeteket/haszontalankodtok otthon, vagy a férjednek már aranyszobrot is kell emelni egy pelenkacseréért fényévente, amit Te naponta klasszisokkal megcsinálsz, merthogy ettől milyen jó apa lesz?
Legalább azt mondd, hogy vezetői pozíciója van valahol sok feladattal, felelőséggel, esetleg kemény fizikai munkát végez 8-12 órában és nem egy irodai beosztott, légkondis irodával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!