Félek nem tudom mi lesz? Terhes vagyok és munkanélküli lassan 1 éve. Kicsit depressziós vagyok és semmirekellőnek érzem magam.
Kiderült 5 hetes terhes vagyok. 2 hónappal ezelőtt annyira örültem még volna neki, de most nem tudom. Anyagilag átlagszinten vagyunk .Azaz be tudjuk fizetni a csekkeket.Havonta el tudunk menni 4-5 -ször kajálni 6000ft/alkalom.Vannak szenvedélyünk a cigi az havi 30000ft.Persze mióta megtudtam nem gyújtottam rá ,szóval annak az ára is megmarad. Szóval még nem is az anyagiag.Hanem ,hogy úgy érzem már nem lennék jó anya és csödött mondanék.4 hónap után most voltam gyerekekre vigyázni megint és úgy érzem én ezt most nem tudom megcsinálni és nem tudom neki megadni azt amit szeretnék. Eddig mikor gyerekekre vigyáztam életem legszebb percei voltak, erősnek , anyatipusnak ,boldognak és határozottnak éreztem magam.Most meg nem akarok felkelni az ágyból mert nem látom értelmét a napnak. Kezd a munkanélküliség teljesen felemészteni. Úgy érzem egyedül nem bírom majd megállni a helyem, segítségre nem számíthatok majd. (minden tudok a gyerekekről tanultam is ,de mégis így érzem most)
23l
Érthető, hogy most, hogy hatalmas felelősség szakadt rád, aggódsz a jövő miatt. Ezzel még azok a kismamák is gyakran szembesülnek, akiknek minden rendben van az életükben.
Én hasonló körülmények között estem teherbe, mint te. Az első hónapokban rengeteget gondolkodtam, úgy éreztem, az egész életem a feje tetejére áll, többé semmi sem lesz már a régi, és hogy képtelen vagyok ekkora felelősséget vállalni. Aztán, ahogy nőtt a pocakom, ez az érzés szépen lassan elcsitult, és átvette a helyét a "minden megoldódik" eufórikus érzése.
Nos, magától nem oldódott meg semmi, és volt már néhány elég kemény hónapunk anyagilag, de ettől függetlenül a fiunknak mindent megadunk, amit csak emberileg lehetséges, és ÉLETEM LEGCSODÁLATOSABB DOLGÁNAK TARTOM, hogy a kisfiam megszületett. Általa lettem anya, hiszen anyává nem születünk, hanem a gyerekeink által válunk. Hihetetlen erőt merítek a fiam minden kis mosolyából, átértékelődött az egész életem.
Adj időt magadnak, hogy feldolgozd a tényt, hogy babát vársz, és ha nem múlik a rossz érzés, beszélj róla a védőnődnek! De én biztos vagyok benne, hogy ez csak "terhességi pánik", és pár hónap múlva már boldog pocakos kismama leszel.
ne aggódj, majd belejössz, majd idővel megszereted a kicsit.
fő, hogy az anyagiak, ha szűkösen is, de rendben vannak!
semmi baja nem lesz a babádnak, ha az első időkben nem érzi azt a fene nagy lelkesedést, imádatot.
úgyis meg fogod szeretni előbb-utóbb.
Anyagilag nem fog semmi valtozni. Most sem dolgozol, gyerekkel sem fogsz, kapod az allami ssegitseget mint most.
legfeljebb havi 3-szor mentek el kajalni.
Nem ertem, kerdesedben eloszor tobbessamban beszelsz, utana irod, segitsegre nem szamithatsz. Inkabb depresszios vagy, mint anyagi gondokkal szenvedsz. Menj el orvoshoz, masszal ki a depibol, keresd fel barataidaat. Agyban lenni nem megoldas, sot rossz az egeszsegedre is.
Ha tenyleg nem akarsz kisbabat akkor ne szulj, ne adj arra, hogy majd hozzaszoksz. A gyerekek tobbet erdemelnek ennel.
Nem azt írtam ,hogy nem szeretnék ,hanem hogy félek. A segítséget nem anyagilag gondoltam.Hanem nagyszülők ,testvérek vidéken élnek. 100km-er van közöttünk . A párom heti 4 nap 16 órázik.Barátok sem nagyon vannak itt,mivel nemrég költöztünk fel Pestre.
Most 28500 ft-ot kapok.De a párom 150-180 ezer ft-t között keres.Az albérletünk rezsivel együtt 70ezer ft télen.
Ha megszületik a babád, havi 38 ezret kapsz majd, ennyi a GYES és a családi pótlék összesen. (Ha csak nem tudsz egy év munkaviszonyt igazolni.) A párod viszont jól keres, ennyiből ki fogtok tudni jönni, ha nem jön közbe valami előre nem látható dolog, pl. a munkahely elvesztése. (Nálunk sajnos megtörtént a párommal, kevéssel a kicsi születése után.)
Az első pár hónap nem lesz könnyű, hiszen az éjszakázás, a felborult életritmus senkinek nem tesz jót, de ha ezt az időszakot túlélitek, és kialakul a napirendetek, akkor már sokkal egyszerűbb lesz minden.
Javaslom, hogy a baba születésére azért próbáld meg valamelyik nagymamát felcsábítani magatokhoz egy kis időre, csak hogy legyen segítséged a legnehezebb időkben.
Fel a fejjel, boldogulni fogsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!