Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most emiatt, hogy csak "gyesen...

Most emiatt, hogy csak "gyesen vagyok" tényleg egy semmirekellő eltartott nő vagyok?

Figyelt kérdés
Ez a férjem családjának a véleménye rólam, főleg a testvérének, mert csak gyest kapok, nem pedig gyedet, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, mert volt pár hónap, amíg nem volt munkám, így nincs meg az egy év egybefüggő munkaviszonyom. Már arra is célozgattak, hogy miért nem vetettem el a gyereket, mert ezt nem így kellett volna, hanem mikor már biztos munkahelyem van csak akkor szabad gyereket szülni, 27 évesen amúgy sem ennek kellene a legfontosabbnak lenni, stb. Leszögezem nem költök magamra, nem járok kozmetikushoz, semmi ilyenre nem szórom a pénzt, férjem szerint spórolósabb ember nálam a földön nincs. Mégis én vagyok az életképtelen, eltartott a rokonok szemében.
2014. szept. 16. 14:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
46%
Azt nem tudom, hogy semmirekellő vagy-e, mert nem ismerlek, de hogy eltartott vagy az tény.
2014. szept. 16. 14:11
 2/17 anonim ***** válasza:
58%

Férjed? Ő tudja ezeket a beszólásokat? Neki mi a véleménye?

Ha a férjed nem így gondolja, hanem meg van elégedve ezzel a helyzettel, akkor a rokonokat elküldeném nagyon-nagyon messzire.

Vagy vannak anyagi gondjaitok, amiről ők tudnak? Csak úgy nem mondanának ilyet, nem? Mi az alapja ennek?

2014. szept. 16. 14:12
 3/17 anonim ***** válasza:
31%
Én biztos, hogy elkerülném az ilyen rosszindulatú emberekkel a találkozást a jövőben.
2014. szept. 16. 14:12
 4/17 anonim ***** válasza:
31%
Nos, ha a helyedben lennék, és a férjem nem problémázna emiatt, akkor magas ívben.... :)
2014. szept. 16. 14:15
 5/17 A kérdező kommentje:
Mindent ki tudunk fizetne, van mit enni, nem szorulunk más segítségére. Ami itt a gond a rokonság szerint, hogy nem jut külföldi nyaralásra, meg hasonlókra, mint a férjem rokonainak, nekik megszokott, hogy gondolnak egyet és nyaralnak amikor kedvük van, akár egy évben háromszor is. Vállalkozók mindannyian, így megtehetik, mi meg csak a Balatonra jutottunk el, és természetesen ez az én hibám!
2014. szept. 16. 14:17
 6/17 A kérdező kommentje:
A férjem magasról tesz rá, sőt ő annak örülne, ha a harmadik gyerek iskolás koráig itthon lennék és nem mennék dolgozni, mert ő annyi gyereket szeretne rövid időn belül.
2014. szept. 16. 14:18
 7/17 A kérdező kommentje:
*fizetni
2014. szept. 16. 14:18
 8/17 anonim ***** válasza:
85%

Én csak azt nem értem, hogyha ér egy kritika, akkor minek magyarázkodsz és próbálod elfogadtatni velük az életeteket. Ők élnek benne? Nem.

Ha otthon ülnél egész nap és semmit sem csinálnál, konkrétan ahhoz sincs semmi közük.

Én is kaptam pár ilyen próbálkozást, de csak annyit mondtam, hogy "köszönöm, nekünk így megfelel". Ha elkezdessz magyarázkodni, csak felületet adsz a támadásra. Látod itt is magyarázkodsz, hogy mennyire meg tudtok élni. Pedig ez tényleg a Ti dolgotok. Úgy érzem, hogy Te sem vagy elégedett az életetekkel mert másoknak akarsz megfelelni, de ez csak frusztrációhoz vezet.

Nem bántásból írom ne érts félre, de tényleg ez a legegyszerűbb módja. Ha pedig akkor sem hagyja abba, akkor felállsz és elköszönsz.

2014. szept. 16. 14:34
 9/17 anonim ***** válasza:
71%

Nem vagy semmirekellő, eltartott pedig most mit szépítsük 25 ezerből nem élnél meg gyerekkel.

Egyébként elmúlt 2 évben kell 365 munkanap abból bőven hiányozhat pár hónap. Szóval valami azért ebbe még van.

2014. szept. 16. 14:44
 10/17 anonim ***** válasza:
74%

Lehet hogy azt furcsállják,hogy nem terveztétek vagy mert így nyilván nem tervez normális ember.

Kereshet akár mennyit egy férj de azért nagyon nem mindegy hogy valaki 2 évig 25 ezres gyes-t vagy 70-80 ezres gyed-et kap. Ne legyünk álszentek, mindenki pénzből él.

Én is tudatos családtervezés híve vagyok, és nagyon meglep amikor valaki nem tervez előre. Azért gyerekvállalás elé nagy dolog az ember életében.

2014. szept. 16. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!