Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most emiatt, hogy csak "gyesen...

Most emiatt, hogy csak "gyesen vagyok" tényleg egy semmirekellő eltartott nő vagyok?

Figyelt kérdés
Ez a férjem családjának a véleménye rólam, főleg a testvérének, mert csak gyest kapok, nem pedig gyedet, ahogy az a nagykönyvben meg van írva, mert volt pár hónap, amíg nem volt munkám, így nincs meg az egy év egybefüggő munkaviszonyom. Már arra is célozgattak, hogy miért nem vetettem el a gyereket, mert ezt nem így kellett volna, hanem mikor már biztos munkahelyem van csak akkor szabad gyereket szülni, 27 évesen amúgy sem ennek kellene a legfontosabbnak lenni, stb. Leszögezem nem költök magamra, nem járok kozmetikushoz, semmi ilyenre nem szórom a pénzt, férjem szerint spórolósabb ember nálam a földön nincs. Mégis én vagyok az életképtelen, eltartott a rokonok szemében.
2014. szept. 16. 14:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
58%
Eljött az a pont, amikor megmérettetik az önbecsülésed és önbizalmad, valamint a férjeddel való kapcsolatod is. Egyrészt az, hogy mások mit gondolnak rólad, milyen vagy, nem befolyásolhatja azt, ahogy magadra gondolsz. Ez egy érett, felnőtt, egészséges lelkű embernél alapvető (ha ezzel gondjaid vannak, akkor azzal foglalkozni kell, akár szakemberi segítséggel is). Másrészt a férjed lesz szíves leállítani a primitív rokonságát és helyére tenni őket, amikor ilyeneket mondanak rád, mert a minimum, hogy kikéri magának, ahogy ők rólad, veled beszélnek! A kettő közül ha valamelyik nem stimmel, ne vállalj több gyereket, mert csak baj lesz belőle! Ideje szembenézni a problémákkal, ha ezen a téren vannak, és korrigálni! Ha pedig mindkettő stimmel, akkor a másik ember szemébe lehet nézni, és annyit mondani: semmi közöd hozzá! És ennyi. N30
2014. szept. 16. 15:11
 12/17 anonim ***** válasza:

Ugyanennyi idős voltam, mint te, mikor terhes lettem.

Decemberben létszámleépítés volt a cégnél, ahol dolgoztam (pontosan december 19.-én küldtek el), januárban pedig megfogant a fiam. Egy percig sem gondolkodtunk, hogy elvetessük, vagy megtartsuk. Igaz, hogy az elején voltak nehézségeink, de mindenki inkább támogatott a döntésünkben, nem áskálódott ellenünk senki (sőt, mivel a pároméknál első unoka, ők örültek a legjobban).

Ma már 5 éves a fiúnk, az életünk szép, dolgozunk mindketten, mindenünk megvan. Mi külföldre sosem jutunk el, nem is akarunk, még a Balaton se érdekel, jobban értékeljük mindhárman az együtt töltött időt, kirándulásokat, állatkertet, kisvasutazást, bicajozásokat, csavargásokat... Nekünk így kerek a világ. :D

2014. szept. 16. 17:30
 13/17 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem igen. és igazuk van, hogy 27 éves korodra többre vihetted volna ennél, én tudom, mert ugyanannyi vagyok, mint te.:)
2014. szept. 16. 18:18
 14/17 anonim válasza:
13%
Szerintem mar bocs a kifejezesert,de a ferjednek egy nagy budos csaladja van es o is egy ocsmany allat!Te mire kellesz nekik? Szulni?Gyerekek utan atutalni nekik a gyerektartast,aminek a kihordasaert te szenvedtel?Bocs hogy megkerdezem_Magyarok?Nagyon vigyazz,mert ha megsem meg a gyerekeidet is elveszik a penz miatt es neked annyi!Ha megsem igy van _bocs de akkor is nagyon buta vagy!
2014. szept. 16. 19:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó te kezeltesd magad.
2014. szept. 16. 19:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Sz**rd le őket. Sajnos ilyen világot élünk. Régen megbecsülték a nőket akik gyereket neveltek és vezették a háztartást. Most lenézik őket, és csak az eltartott nőt lássák bennük. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy egy nő szándékosan esik úgy teherbe hogy előtte nem épített karierrt. Lehet hogy egyszerűen nem talált munkát, vagy csak család centrikus és a férjét nem zavarja. Ez nem bűn. Ha a férjedet nem zavarja akkor mással nem kell foglalkozni.
2014. szept. 16. 21:56
 17/17 anonim ***** válasza:

Most tényleg, tőlünk teszed függővé, hogy semmirekellőnek tartod-e magad? Ha ez a kérdés felmerült benned, akkor miért nem mész el dolgozni?

Azt sem értem abszolút, hogy miért kell magyarázkodnod a férjed testvérének, vagy milyen oknál fogva kel elviseljél tőlük ilyen beszólásokat. Nekik mi közük van a ti családtervezésetekhez? Kicsit valóban, hogy is mondjam, a te szavaddal élve életképtelennek tűnik az, akit így lehet alázni és még el is tűri.

2014. szept. 17. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!