Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha rosszat csinált...

Mit tegyek, ha rosszat csináltam és most már rettegek a szüléstől?

Figyelt kérdés

26 hetes terhes vagyok, és nézegettem pelenkázós, szoptatós, öltöztetős videókat a youtube-on, amikor rábukkantam egy szülést dokumentáló videóra, ilyen reality jellegű. Az orvos nem is mondta el a nőnek, hogy mi lesz (burokrepesztés), csak miután rákérdezett. Aztán a nőnek fel kellett húzni a lábait a kezével, és az orvos meg rákönyökölt a hasára, és tolta (ha ez a jó szó rá) kifele a kisbabát. Nem tudom, hogy a nőnek ez fájt-e, de kommentben írták, hogy ez őskori módszer. Percekig állt a szülés is. Megszületett. A szülés előtt meg szegény nő úgy szenvedett, hogy alig bírt ülni.

Tudom, hogy nem kellett volna megnéznem, nem is értem, miért néztem meg, de nagyon megijedtem a szüléstől és most már nem is "akarok" szülni, vagy hogy is mondjam. Olyan szinten felstuffoltam magam, hogy rám jött a hányinger is. 3 órája csak kattogok és úgymond zaklatott lelkiállapotban vagyok (?). Ittam már egy kis vizet, elmentem egyet sétálni, megmostam az arcom, de így se tudok lenyugodni. Nagyon félek a szüléstől. Tudom, hogy sok nő átesett már rajta, de nagyon megijedtem. Azt gondoltam, hogy nem lesz egy leányálom, de most nagyon félek, és ha egy ilyet nem tudtam következmény nélkül végignézni, akkor nem tudom, hogy fogom átélni. Félek, de nem tudom, hogy mitől félek, mert még nem szültem, első baba.

2020. aug. 4. 19:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
Melyik kórházban fogsz szülni?
2020. aug. 5. 11:26
 22/33 anonim ***** válasza:
94%
Nézd. Egyrészről félsz tőle vagy sem, a legtermészetesebb dolog a világon. Ha arról néznél videót, hogy hogy jön ki a széklet a végbélből, attól is undorodnál, tán már most a gondolatától is, mégis wc-zel mindennap. Másrészről az élet része. Egyáltalán nem baj, ha tudod, mikor mi történik veled. És meg fog történni, mert bent nem maradhat a gyerek. A császár sem jobb, sőt. Felesleges ezen megijedni, te is így jöttél a világra és a nők többsége is megszült így vagy úgy. Arra trenírozd az agyad, ami (aki) a végeredmény lesz, úgy is csak a babád fog számítani, maga a szülés egy olyan tudatállapot, amibe most beleképzelni sem tudod magad. Nem fog eszedbe jutni a video és ott mi történt.
2020. aug. 5. 11:45
 23/33 anonim ***** válasza:
91%
Ezert lenne erdemes bábák altal tartott szulesfelkeszitore elmenned, hogy mindezeket elkeruld, ok elmondjak, hogyan.
2020. aug. 5. 14:35
 24/33 anonim ***** válasza:
91%

Egyáltalán nem biztos, hogy szükség lesz gátmetszésre, varrásra. A fájdalmas szoptatára is van segítség. Épp ezért kellene utánajárnod a dolognak, mert feleslegesen pánikolsz olyan dolgokon, amire van megoldás.

Keress egy dúlát, menj el egy általa tartott szülésfelkészítőre.

2020. aug. 5. 21:01
 25/33 A kérdező kommentje:

Azért a sz.rás meg a szülés nehogy egy dolog legyen már! Kicsit rossz a példa, nem gondolod?

Már megoldottam: császár.

2020. aug. 5. 23:05
 26/33 anonim ***** válasza:
97%

A csaszar utohatasainak is utanaolvastal? Nek voltak konnyu szuleseim, de ezerszer inkabb azok, mint egy csaszar, ahol 10 reteget vagnak at, es utana napokig, hetekig iszonyatosan faj, van, akinek kevesbe, de azert az atlagnal egy sima huvelyi szules utan azonnal megszunik a fajdalom, ahogy kintvan a gyerek. Egyik baratnomnek evekkel ezelott volt, meg most is szokott fajni a hege, ha front van. Az osszenovesek kockazata kb. 40%. Es meg sorolhatnam, es a mehosszwhuzodasokat ugyanugy erzed, a szoptatasba es a kotodesbe is be tud zavarni a babaval. Ha megis a csaszar mellett dontesz, magankorhazban csinaltatsd. Egyresxt az allamiban meg sem csinalhatjak hivatalosan komoly ok nelkul, mert ez egy nagy hasi mutet, masreszt amilyen korulmenyek vannak sok helyen, illetve legtobb helyen csak epphogy megmutatjak a babat, aztan majd 8-10+ ora mulva latod, vagy masnap, amikor majd lesz idejuk behozni, mert ritka, hogy az elso labrqallitas utan valaki annyira mozogni tudjon, hogy maga menjen a babajaert. A gerincerzestelenito, amit kapsz, mielott felvagnak hetekig eros fejfajast csinalhat, ha a mutet utan tul hamar megemeled a fejed. A seb miatt a babat csaszaroskent sokkal nehezebb altalaban ellatni. Ha tenyleg azt akarsz, akkor szerezz segitseget az elso hetekre, mert nagy esellyel nehezen fogsz tudni mozogni a fajdalomtol. A fajdalom azert csokkenni fog par nap utan, de tompan sokaig megmaradhat, a magankorhaz ezert is jo csaszar utan, kerj csaladi szobat, hogy apuka bent lehessen, es segithessen. Ha tobb gyereket akarsz, annal is kerdeses, hogy mikor vallalhatod a kovetkezot, egy huvelyi szules utan nem szokott ilyen megkotes lenni, es a masodik csaszar sokaknak meg az elsonel is fajdalmasabb szokott lenni, de ez nem torvenyszeru.

Ha tenyleg csaszart szeretnel, azt javaslom, nagyon jarj utana, meg jobban, mint egy huvelyi szulesnek.

2020. aug. 6. 06:21
 27/33 anonim ***** válasza:
91%
Azért azzal tisztában vagy, hogy a császár nem feltétlenül a könnyebb út?
2020. aug. 6. 11:22
 28/33 A kérdező kommentje:
De pszichésen az könnyebb út.
2020. aug. 6. 11:25
 29/33 anonim ***** válasza:
91%

Ha az a kömnyebb út, miért kell sok anyának szakemberi segítséggel feldolgozni, hogy végül császárral szült?

Miért szenvednek sokan hónapokig az utóhatásaitól?

Egyik sem könnyebb a másiknál. Csak az egyik közben rossz, a másik meg utána.

Természetes szülésnél kérhetsz érzéstelenítést, gátvédelmet...

2020. aug. 6. 11:33
 30/33 A kérdező kommentje:

Ha az a kömnyebb út, miért kell sok anyának szakemberi segítséggel feldolgozni, hogy végül császárral szült?

- Mert ha természetesen szülöm meg, akkor már nem lehet szülés utáni depresszióm meg semmilyen trauma nem érhet?

Miért szenvednek sokan hónapokig az utóhatásaitól?

- Akik meg természetesen szülnek, azoknak miért fáj a szex?

Természetes szülésnél kérhetsz érzéstelenítést, gátvédelmet...

- Attól még ugyanúgy fog fájni. Az nem szünteti meg.

2020. aug. 6. 11:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!