Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy döntöttetek a baba...

Hogy döntöttetek a baba nevéről? Nem tudom, hogy mit tegyek, minden nevet átnéztem már, de semmi.

Figyelt kérdés

A naptárt már vagy 100x végigolvastam, és mindenféle oldalon megnéztem az anyakönyveztethető neveket Magyarországon, de egyik se tetszik.

Előnye annyi, hogy tudom, hogy nem fogom elnevezni a fiamat vagy a lányomat: Zsüsztin, Didra, Diké, Alegernon meg Atakám, hát meghalok, milyen nevek vannak a világon!

(Ezzel nem bántani akarok senkit, csak elképesztő, milyen nevek vannak, a Pompóniától kezdve az Alváróig...)

Valahogy semelyik név nem tetszik. Nem tetszenek a ritka nevek, se a gyakoriak, se a külföldiek, se a magyar nevek, és nem tudom, mi legyen. A baba neme kislány🥰

Nem tudom, hogy hogy lehet ez, de egyik magyar anyakönyvezhető név se tetszik. Azt hittem, hogy ha majd tudni fogom a baba nemét, akkor könnyebb lesz, de nem. Végignéztem az összes lánynevet, többször is, de nem találtam nekem tetszőt.

Gondoltam már arra is, hogy valamelyik családtagról nevezem el, vagy hogy az én nevemet kapja, de azt inkább nem.

Más is volt már ezzel így?

2020. aug. 4. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 61/68 anonim ***** válasza:
92%
Külföldön lehet, de Magyarországon sajnos nem létezik ilyen kategória és ezek szerint itt férfi nevkent van be sorolva. Ezzel el is dőlt. Keresned kell másikat.
2020. aug. 4. 15:40
 62/68 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező olvasd a válaszokat is. Írtam, hogy itthon nincs olyan, hogy uniszex név.
2020. aug. 4. 15:45
 63/68 anonim ***** válasza:
66%
Az nem opció, hogy külföldön szülöd meg? Akkor lehet Alexis és hazajöhettek utána. Vagy kérvényezd, max elutasítják. Egy próbát megér :)
2020. aug. 4. 15:59
 64/68 anonim ***** válasza:
69%
Akkor legyen Alexandra vagy Alexa, s becézni bárhogy lehet.
2020. aug. 5. 09:55
 65/68 anonim ***** válasza:
16%
#63 vagyok. Ha ragaszkodsz az Alexishez, ne mondj le róla. Suüld meg egy szomszédos országban (Szlovákia, Románia stb) ezeken a helyeken beszélnek magyarul és olyan nevet adsz neki, amilyet akarsz. Nem kell ilyen könnyen feladni. :)
2020. aug. 5. 16:41
 66/68 anonim ***** válasza:
73%
Nekem az Emili tetszik a legjobban női nevek közül.
2020. aug. 6. 02:58
 67/68 anonim ***** válasza:
55%

Ha nagyon tanácstalanok vagytok, esetleg próbát tehettek ezzel a névkalkulátorral. Be lehet állítani a paramétereket, ritkaságot, és a vezetéknévhez illő neveket fog javasolni a testreszabásotok alapján. :)

[link]

2020. aug. 7. 21:22
 68/68 anonim ***** válasza:
Látom nem mai a kérdés, de most tévedtem ide és érdekel, hogy végül mi lett a neve a picinek?:)
2021. júl. 16. 22:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!