Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy döntöttetek a baba...

Hogy döntöttetek a baba nevéről? Nem tudom, hogy mit tegyek, minden nevet átnéztem már, de semmi.

Figyelt kérdés

A naptárt már vagy 100x végigolvastam, és mindenféle oldalon megnéztem az anyakönyveztethető neveket Magyarországon, de egyik se tetszik.

Előnye annyi, hogy tudom, hogy nem fogom elnevezni a fiamat vagy a lányomat: Zsüsztin, Didra, Diké, Alegernon meg Atakám, hát meghalok, milyen nevek vannak a világon!

(Ezzel nem bántani akarok senkit, csak elképesztő, milyen nevek vannak, a Pompóniától kezdve az Alváróig...)

Valahogy semelyik név nem tetszik. Nem tetszenek a ritka nevek, se a gyakoriak, se a külföldiek, se a magyar nevek, és nem tudom, mi legyen. A baba neme kislány🥰

Nem tudom, hogy hogy lehet ez, de egyik magyar anyakönyvezhető név se tetszik. Azt hittem, hogy ha majd tudni fogom a baba nemét, akkor könnyebb lesz, de nem. Végignéztem az összes lánynevet, többször is, de nem találtam nekem tetszőt.

Gondoltam már arra is, hogy valamelyik családtagról nevezem el, vagy hogy az én nevemet kapja, de azt inkább nem.

Más is volt már ezzel így?

2020. aug. 4. 11:00
1 2 3 4 5 6 7
 11/68 anonim ***** válasza:
86%
Írj egy listát azokból, amiket nem zársz ki. Pár nap vagy hét múlva húzd ki megint azokat, amik mégsem tetszenek. Ezek a nevek már ne kerüljenek vissza a listára. És így tovább, amíg egy nem marad.
2020. aug. 4. 11:33
 12/68 anonym34 ***** válasza:
40%
Alina, Ariana, Melinda
2020. aug. 4. 11:36
 13/68 anonim ***** válasza:
90%
Írd le mi tetszik. Lehet ír valaki hasonlót, amin átsiklott a szemed.
2020. aug. 4. 11:42
 14/68 anonim ***** válasza:
100%
Én sem voltam könnyű helyzetben, nekem sem nagyon tetszettek a lány nevek, pedig rengetegszer végig olvastam az összes létező nevet. Ha vmi tetszett, avval az volt a gond, hogy túl gyakori volt, semmiképpen nem akartam tucat nevet adni neki. Listát írtam, s abból folyamatosan estek ki azok, amik mégsem tetszettek vagy nem illettek a vezetéknévhez. Párommal együtt szelektáltunk, mert az ő véleménye is fontos volt. Az utolsó hónapban végülis megtaláltuk a megfelelőt. :)
2020. aug. 4. 11:43
 15/68 anonim ***** válasza:
42%
Olyan 6 évesen eldöntöttem mi lesz a lányom neve, ha valaha lesz
2020. aug. 4. 11:44
 16/68 anonim ***** válasza:
89%
#15 és ha a férjednek nem tetszik vagy nem illik a vezetéknévhez?
2020. aug. 4. 11:46
 17/68 anonim ***** válasza:
35%
Tetszett neki és illett a vezetéknévhez is
2020. aug. 4. 11:47
 18/68 anonim ***** válasza:
67%
Amugy meg ha nem tetszett volna neki vagy nem illik hozzá, második névként adtam volna.
2020. aug. 4. 11:48
 19/68 anonim ***** válasza:
100%
16 nővérem is gimi óta tudja mi lesz(tt) a lánya neve. Ahogy elnéztem, nem volt beleszólása a férjének 😂😂 (csak mert a vezetéknévvel összeolvasva kifejezetten vicces szót kapunk). 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️
2020. aug. 4. 11:58
 20/68 A kérdező kommentje:

A név Alexis, de itthon csak Alexisznek lehetne kérvényezni, úgy meg hülyén néz ki.

Tudom, vannak hasonló nevek (Alexia, Alexa, Alesszia, Alexandria, stb), de nekem ezek nem tetszenek.

2020. aug. 4. 12:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!