Csak én érzem néha a fórumokon, hogy ufó vagyok?
Most itt nagyon sok dologra gondolok, de úgy erzem, mintha lennének divathullámok a gyerekszüléssel, neveléssel stb. kapcsolatban, amit trendi hangoztatni, és aki nem úgy csinálja inkább hozzá sem szól. En ezt csak azért gondolom, mert a való életben egyetlen olyan szélsőséget sem ismerek, legyen bármiről szó, amit itt vagy máshol olvasok. Csak pár példa:
Iszsz: persze szoptassuk a gyereket, persze adjunk neki enni, mikor éhes, ne csak 3 óránként. De ez nagyon nem újdonság. Már anyám is így etetett minket. De akkor ezt már túl toljuk, hogy minden nyikkanásra tegyük mellre. Na ilyen anyukát egyet sem ismerek, aki pl ezt ennyire fórumos trendin túltolná, mivel ha folyton mellen lenne a gyerek akkor semmi másra nem is lenne ideje, plusz ha nem éhes/szomjas másképp is meg lehet nyugtatni. Főleg, ha már elmúlt 2-3 hónapos. Hozzáteszem, nem zavar, ha valaki ezt csinálja, de vajon miért poffeszkedik, hogy csak úgy jó, ahogy ő csinálja?
BLW: most nagyon trendi és egyesek már odáig merészkednek, hogy a pürét egyenesen az ördög találta fel. Ami megint olyan felesleges túlkompenzálásnak tűnik, habár maga az irányzat nekem is szimpatikus. De nem gondolom, hogy ezt is ilyen sarkosan kéne promotálni.
Mosipelus: ismerek mosipelusost, de az a szektás hozzáállás, ami a fórumokon megy, az nagyon durva. Ilyet sem ismerek élőben. Pl van olyan aki otthon azt használ, ha elmennek, eldobható, mert a koszos pelust nem akarják cipelgetni.
Hozzátáplálás: na ez nekem vörös posztó a most divatos 6 hónappal. Nem azért mert ne lehetne 6 honaposan kezdeni, hanem mert a kutatások szerint sem történik semmi, ha valaki 4 honaposan kezdi. Pl az én babám 4 honaposan kezdett puret enni, mert az anyatejet és a tapszert is kikopte. Nem kellett neki és nem hízott jól. A pureket meg imádja. Hat szenvedjen vele a radai rosebb. Reggel este kap tapszert, nappal pureket. Azóta hízik is. Most 6 hónapos. Nem is kell mondanom, hogy nem hizta meg a születési sulya dupláját. De amúgy a környezetemben összesen egy baba van akivel megvárták a 6 hónapot es mindenki teljesen egészséges baba- vele azért vártak ki, mert anyukának rengeteg teje van meg mindig, abszolút nem okozott neki semmi nehézséget a szoptatás az első pillanattól. Fórumokon meg kb utolsó szar vagy ha nem várod ki a 6 hónapot.
Császármetszés/természetes szülés: jujjj nem is ragozom nagyon durva ami ebben a témában megy.
Szoptatás nem szoptatás: detto. Mindenki utolsó szar anya aki nem akar szoptatni. Holott élőben en senkit nem ismerek, akit egy picit is érdekel, hogy valaki más mivel eteti vagy nem eteti a gyereket.
Nektek nem szokott ilyen úristen hol vagyok érzésetek lenni? En valahogy élőben csak normális, középutas anyukákat ismerek. Egyet sem aki bármiben ilyen vérmes, vagy csak a fórumokon jön ki mindenkiből az állat? Én ezt nagyon károsnak gondolom, mert ahány gyerek annyiféle nem mindnek az épp trendi fog beválni. Bárkiről is legyen szó. Szerintem.
9, kérdező, hát sajna sok nő élete fő műve hogy szült ☹
Aki előtte tanult-dolgozott élményeket szerzett, az nem azt fogja valamiféle csodának megélni hogy ő most mosipelust adott a gyerekére, vagy mert bezzeg x hónaposan táplál hozzá. De akinek semmi élménye, eredménye csak a baba attól mást ne várj.
20 évesen szültem, nem aludtunk együtt, három hónapig szopott csak, 3 óránként, utána ht. Nem hordoztam, nem mosipelusos volt, két és fél évesen szemét anya meg apa bölcsibe adta.
Egy teljesen egészséges, önálló, szorgalmas 23 éves egyetemista, dolgozik mellette, ellátja a saját háztartádát. Innentől nem érdekel, ki szerint kellett volna máshogy.
#11 most te is beszóltál sok anyának.
Miért ne tarthatná egy több diplomás, a munkájában sikeres nő is élete fő művének a gyerekét és a családját?
Hogy függ össze a kettő?
Jogász végzettségű ismerősöm és közjegyző ismerősöm is büszke arra, hogy tudta szoptatni a gyerekét és odafigyel a gyereke étkezésére (ő főz). Bejönnek pár órára, ledarálják az ügyfeleket és sietnek haza. Mert megtehetik.
De van olyan ismerősöm, aki sorra szüli a gyerekeket, hogy mindig benne legyen a gyed\gyes időszakban, az egyik oviba a másik bölcseibe jár a kicsivel van otthon. Pedig ő az, aki megtehetné, hogy nem adja bölcsibe a gyerekét.
Szóval ez is egy béna általánosítás, amivel be lehet szólni az anyáknak.
#13 nem szóltam be, legyen büszke. De értelmes ember máshogy büszke mint akikről szól a kérdés.
Akik itt mocskolódnak más anyákkal mert azok valamit nem úgy csinálnak nem büszkék, szimplán olyan emberek akik a szaporodást èlik meg teljesítmènynek. Ha nem így lenne nem vagdalkóznának, meg nem lenne kardinális kérdés nekik hogy más gyereke a kiságyban alszik-e vagy a szülei között. Ez egy bizonyos értelmi szint fölött mindegy az embereknek. Csak a teljesitmenynelkuli szuperanyu gondolja, hogy most ezzel ő jajj de több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!