Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Szerintetek miért...

Anyukák! Szerintetek miért élik sokan netes fórumokon, blogokon az életüket?

Figyelt kérdés
Így mi lesz a való ÉLETTEL????
2010. dec. 25. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mit ertesz azon, hogy forumokon elik az eletuket?

Mert en max olyan szituaciot ismerek, hogy valaki kismamakent, friss anyukakent forumozni kezd. Irogat naponta egyszer, vagy tobbszor, neha csak heti egyszer, csevereszik, esetleg az ott megismert emberekkel gyakran-ritkan (a lehetosegekhez kepest) elo kapcsolatot is letesit, talalkozgatnak.

Ez szerintem teljesen normalis, ertheto. A legtobb embernek szuksege van tarsasagra. Amikor dolgozunk, akkor a munkahelyen toltunk 8-10 orat (ki tobbet, ki kevesebbet) es ott eljuk az eletunknek egy reszet. Kommunikalunk, kikapcsolodunk, dolgozunk, van, akit kedvelunk, van, akit nem. Es utana megyunk haza, kerulunk a csaladi eletbe.

Sokan mar kismamakent sem dolgoznak, friss anyukakent pici babaval meg szinte senki, a munkahelyrol elkerulunk egy idore. Az igy kieso kommunikaciot, tarsasagot potoljak sokan forumokon. A forumozas mellett ugyanugy ott van a csaladi elet. A forumozas ugyanugy a valo eletuk resze.

Nem hinnem, hogy sokan vannak olyanok, akik anyukakent annyira belelendulnek a internet vilagaba, hogy mellette nem jarnak bevasarolni, gyermekorvoshoz, szulokhoz, testverekhez, egyeb baratokhoz, ne foglalkoznanak a gyerekkel, a haztartassal, ferjukkel. Legalabbis ilyen en meg nem lattam.

De nem gondolom hogy az, aki anyukakent mondjuk babas forumokra irogat ne elne rendes eletet. Inkabb csak ahogy fent is irtam ez a legegyszerubb modja annak, hogy kapcsolatba keruljon masokkal, hiszen egy egyebkent fontos kozeg, a munkahely ilyenkor kiesik.

A babas forumok altalaban addig elnek, amig az anyukak vissza nem mennek dolgozni, majd akkor szepen kihalnak, elneptelenednek.

2010. dec. 25. 17:40
 2/6 anonim ***** válasza:
mitomén,kikapcsolodás nem?
2010. dec. 25. 22:32
 3/6 anonim ***** válasza:
75%
Én is úgy kezdtem, ahogy az első válaszoló írta. Két éves múlt a fiam, de még nem dolgozom. Nekem is igényem van a felnőttekkel folyó beszélgetésre. A párom most is itt alszik mellettem. Bealudt, míg én elaltattam a fiunkat. Nincs szívem felébreszteni, s a legegyszerűbb leülni ide, s olvasgatni. Könyvet nincs kedvem elkezdeni, mert úgysem jutok a végére vagy pont a legizgalmasabb résznél kell letennem, mert felébredt a fiam, elálmosodtam stb. A filmnézés egyedül nem az igazi. Meg egy idő után már unalmas is. Tanulni meg most épp nincs kedvem. Karácsony révén meg nem vagyok hajlandó házitündérkedni, pedig itt áll mögöttem két adag vasalnivaló.
2010. dec. 25. 22:45
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Van blogom, és sokat vagyok fent ezen az oldalon is. Mégsem gondolom, hogy a való élet rovására menne (aranyos megfogalmazás, kérdés, hogy mi a való élet:D)

A napunk így telik:

reggel ideülök fél órára, míg ébred a gyerek. A gép be van kapcsolva, mert délelőtt is és délután is van fél óra, amikor a gyereknek önálló játék van, addig felteszem főni az ebédet, és leülök ide egy pár percre.

Aztán séta, játszótér, haza, ebéd, majd alszik a fiam.

Én meg a mosogatás rendcsinálás után már ülök is ide.

Mivel a gyerek még nincs másfél éves, őszintén szólva nem kimondottan szellemi kihívás, (attól függetlenül, hogy imádom, szeretem, de az ő szintje nem kihívás)

így nagyon igénylem, hogy felnőtt, értelmes emberekkel cseréljek eszmét, ami az agyamnak is jót tesz.

Vannak barátaim, de velük sem lehet a nap minden percében együtt lenni, ezért ez egyszerűbb.

Igazából nem értem, mi a baj, mert a fórumokon való lét és a való lét között simán meg lehet találni az egyensúlyt, és nem hiszem, hogy olyan rengetegen lennének, akik erre képtelenek.

Hiszen élnek mellette, nem egész nap ücsörögnek a gép előtt.

2010. dec. 27. 09:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal,én is szoktam irni pár babás fórumba,mert kell a kommunikáció,eszmecsere és ez egy kis kikapcsolódás nekünk,anyukáknak,akik egész nap a gyerkőcőkkel vannak.Itt is sok mindent olvasok,válaszolok,mert ahogy előttem is irták,a barátokkal sem tudunk minden pillanatban együtt lenni,de a számitógép mindig kéznél van.Most is lenne dolgom,mert porszivóznom kell,meg felmosni,kaja van,kaptunk a napokban a nagyszülőktől,de a pici lányom alszik és igy zörögni nem akarok a porszivózással,majd meglesz.A fiam mesét néz,most nyugi van picit és ez jó,igy én is tudok itt olvasgatni.A teendők megvárnak,úgy vagyok vele,meg bújkál is bennem valami,nem igazán szuper a közérzetem.

Ha innen kilépek és a gépet kikapcsolom,ebédelünk,aztán elmegyünk sétálni,postára,gyógyszertárba,boltba,vagyis éljük az életünket.

Lehet a kérdező azért tette fel a kérdést,mert ő a neten éli az életét...

2010. dec. 27. 11:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Én napi fél órát vagyok itt, szerintem az nem sok. Nekem ez is kikapcsolódás.
2010. dec. 28. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!