Csak én érzem néha a fórumokon, hogy ufó vagyok?
Most itt nagyon sok dologra gondolok, de úgy erzem, mintha lennének divathullámok a gyerekszüléssel, neveléssel stb. kapcsolatban, amit trendi hangoztatni, és aki nem úgy csinálja inkább hozzá sem szól. En ezt csak azért gondolom, mert a való életben egyetlen olyan szélsőséget sem ismerek, legyen bármiről szó, amit itt vagy máshol olvasok. Csak pár példa:
Iszsz: persze szoptassuk a gyereket, persze adjunk neki enni, mikor éhes, ne csak 3 óránként. De ez nagyon nem újdonság. Már anyám is így etetett minket. De akkor ezt már túl toljuk, hogy minden nyikkanásra tegyük mellre. Na ilyen anyukát egyet sem ismerek, aki pl ezt ennyire fórumos trendin túltolná, mivel ha folyton mellen lenne a gyerek akkor semmi másra nem is lenne ideje, plusz ha nem éhes/szomjas másképp is meg lehet nyugtatni. Főleg, ha már elmúlt 2-3 hónapos. Hozzáteszem, nem zavar, ha valaki ezt csinálja, de vajon miért poffeszkedik, hogy csak úgy jó, ahogy ő csinálja?
BLW: most nagyon trendi és egyesek már odáig merészkednek, hogy a pürét egyenesen az ördög találta fel. Ami megint olyan felesleges túlkompenzálásnak tűnik, habár maga az irányzat nekem is szimpatikus. De nem gondolom, hogy ezt is ilyen sarkosan kéne promotálni.
Mosipelus: ismerek mosipelusost, de az a szektás hozzáállás, ami a fórumokon megy, az nagyon durva. Ilyet sem ismerek élőben. Pl van olyan aki otthon azt használ, ha elmennek, eldobható, mert a koszos pelust nem akarják cipelgetni.
Hozzátáplálás: na ez nekem vörös posztó a most divatos 6 hónappal. Nem azért mert ne lehetne 6 honaposan kezdeni, hanem mert a kutatások szerint sem történik semmi, ha valaki 4 honaposan kezdi. Pl az én babám 4 honaposan kezdett puret enni, mert az anyatejet és a tapszert is kikopte. Nem kellett neki és nem hízott jól. A pureket meg imádja. Hat szenvedjen vele a radai rosebb. Reggel este kap tapszert, nappal pureket. Azóta hízik is. Most 6 hónapos. Nem is kell mondanom, hogy nem hizta meg a születési sulya dupláját. De amúgy a környezetemben összesen egy baba van akivel megvárták a 6 hónapot es mindenki teljesen egészséges baba- vele azért vártak ki, mert anyukának rengeteg teje van meg mindig, abszolút nem okozott neki semmi nehézséget a szoptatás az első pillanattól. Fórumokon meg kb utolsó szar vagy ha nem várod ki a 6 hónapot.
Császármetszés/természetes szülés: jujjj nem is ragozom nagyon durva ami ebben a témában megy.
Szoptatás nem szoptatás: detto. Mindenki utolsó szar anya aki nem akar szoptatni. Holott élőben en senkit nem ismerek, akit egy picit is érdekel, hogy valaki más mivel eteti vagy nem eteti a gyereket.
Nektek nem szokott ilyen úristen hol vagyok érzésetek lenni? En valahogy élőben csak normális, középutas anyukákat ismerek. Egyet sem aki bármiben ilyen vérmes, vagy csak a fórumokon jön ki mindenkiből az állat? Én ezt nagyon károsnak gondolom, mert ahány gyerek annyiféle nem mindnek az épp trendi fog beválni. Bárkiről is legyen szó. Szerintem.
Ahol az ember, arc, név nélkül ir azt, amit akar olyan stílusban, amilyenben akarja, az nem mérvadó.
Ha megnézed a fb-on, barmilyen téma lehet, politika, korona, tótgabi, a legalpáribb, leginkább odamondók kamu kolibris meg naplementés profilokkal írják ezeket.
Olvass utána, vond le a tanulsagot, csináld ahogy jónak látod, ezeket a fórumokat abban a pillanatban felejtsd el, ahogy megvan a valasz. Amit kerestél. Én igy csinálom és nem érzem magam ufónak, csak tudom, jogy név nélkül mindenki vehemensebb mint a játszótéri padon szemtől szemben.
Én élőben is kaptam már megjegyzést.
Nem volt el a babakocsiban így hordozóval (mei tai) sétáltunk. Akkor megkaptam, hogy tönkreteszem a gerincét.
2 éves koráig szoptattam (a végén csak altatásnál) akkor azt mondta nekem egy ismerős, hogy ez nem normális.
6 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást és mivel nyár volt, kapott egy kis dinnyét. Ezzel a cselekedetemmel ártok neki, mert leterhelem a veséjét. Ezt egy olyan mondta, aki a 4 hónapos gyerekének gulyáslevesbe mártott kenyeret adott.
A kedvencem:
Neked azért nem lett széles a csípőd, mert nem természetes úton szültél. 😂
Szóval nem csak arc és névtelenül szólnak be. Mondjuk meggyőződésem, hogy hozzájárul ehhez a kislányos külsőm, mert általában tininek néznek így jobban kioktatnak.
"Én valahogy élőben csak normális, középutas anyukákat ismerek. "
Most kapaszkodj meg, azok vannak itt is, csak veled szemben viselkednek és nem mondják el őszintén a véleményüket.
Nekem azért érdekes ez a fórum, mert itt mindenki kiengedi, ami benne van, egyre jobban. És ilyenkor világlik meg a valódi mélység. Néha világos, néha nagyon sötét. Az ismerősök megjátszák magukat, szerintem te is tudod, ha őszintén belegondolsz. Mindegyik moderált, kedves, mosolygós, még ha szr napja is van, max. picit vallja be, vagy ha nagyon látod, akkor ott már annál sokkal nagyobb a baj.
Hazug világ, hazug beszélgetések, hazug online kapcsolattartás, hazug cicomás profilok és ez csak a jéghegy csúcsa.
4 ertem, amit mondasz és biztos igazad is van, hogy arccal kevésbé vállalják az állati oldalukat, vagy hogy is mondjam. De en arra gondoltam, hogy akiket ismerek, azok a saját gyermekeikkel szemben nem csinálnak semmi olyan extrém szélsőséget. Tehát pl aki hordoz, az csak hordoz. De nem szapulja mindenhol a babakocsit. Sőt nekik is van és abba is beleteszi a sajat gyereket is. Aki iszsz szoptat az iszsz szoptat, de nem az, hogy depresszióba esik és nem megy boltba se, mert mi van ha pont akkor ker a gyerek cicit. Akkor majd kap lefejt anyatejet sőt van aki meg tapszert is adat a felvigyazoval, ha ő nincs ott. Itt meg ez már azon kívül, hogy szentségtörés, nyilván kétség nélkül cumizavaros lesz a gyerek.
Szoval nem arra gondoltam, hogy adott esetben engem nem ítélnek el valamiert, mert lehet, hogy igen, csak nem mondjak, hanem hogy ok maguk sem képviselnek szélsőséget. A véleménykülönbség elkerülhetetlen. En sem értek egyet minden barátnőm minden módszerével, de egyrészt nem az en dolgom, nem veszélyezteti a gyereket és főleg nem gondolom, ami itt annyira divatos, hogy “minek szülte”.
Az egész gyk ilyen, nem csak a gyerekvállalás.
Milliószor olvastam már frusztrált, kisebbségi komolexusos hülyék gusztustalan beszólását, és a vicc az, ha esetleg felveszed velük a kesztyűt, és megpróbálod "helyretenni" akkor a te stílusodat kifogásolja. Bizony ám mert az ilyennek joga van vergődni meg személyeskedni, de ha esetleg felvilágosítod, hogy nem épp emberi a viselkedése, akkor neki áll feljebb. Főleg ha olyan topicban van épp ahol sok a "hasonszőrü", akkor ez neki egy kiváló táptalaj, és folytatja tovább. Jó én vagyok hülye meg naiv, mert valamiért az igazságérzetem nem enged tovább és leállok velük. Jól az csinálja, aki ignorálja mindenhol a bolondokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!