Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Milyen irreális...

Anyukák! Milyen irreális elvárásokat olvastatok/hallottatok gyerek utáló emberektől?

Figyelt kérdés
Kicsit sem szeretném behatárolni a témakört. Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan hajmeresztő tapasztalatok, amikre nem is gondolnék. Nekem még nincs sajátom, tehát az én nem létező gyerekem biztosan nem készített ki senkit, mégis olyan tömény gyerekellenességet tapasztalok, hogy nem tudom, mi lesz, ha lesz egyszer. (Szerintem elüldöznek valami lakatlan szigetre.)

2020. júl. 26. 21:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
85%
Sok ismerősöm van, akik nem akarnak gyereket, még nemnkaptam beszólást. De amit anyukák művelnek egymás között, na a sem semmi. Néha tényleg úgy kell nagyokat nyelnem egyen-kettőn. Tavaly extrém aokba futottam. Kalandpark, a fiaim haladtak, az őve ott remegett, én szállítsam le a gyerekeimet az egész kötélpályárol és várjuk meg, míg az ővé végig kínlódik, persze ezt olyan pökhendi stílusban, hogy köpni, nyel ni nem tudtam. A másik anyuka a strandon egy részt, nem kicsit kialakított a picinyének, a fiam játszani akart vele, ott üvltözött, hogy a fiam menjen onnan, mert azon a részen ők játszanak és amúgy is, a 3 éves fiam neveletlen, mert a homokózóban játszani akart, egy másik anyuka szólt már oda, mert ő nem bírta hallgatni a nő hisztériáját. Hozzáteszem, mindkét anyukát a férjük gondolom bottal, aztán ezért ilyen vehemensek a kis fiókájuk érdekében. Csak az a probléma, hogy sok anyukát az ilyenek miatt ítélnek el. Én a gyerekeimre rászólok, próbálom nem vinni olyan helyre, ahová még nem valók. Ha tudom, hogy abban a korszakban van, hogy nem tud megülni, nem voszem elegáns étterembe, ha nem bír megnézni egy mesét nem erőltetem a mozit és még sorolhatnám. Vannak helyzetek, amik kivételek, vásárlás, ha nincs segítség, ügyintézés. De vannak olyan helyek, amiket tényleg fel kéne mérni a gyerekeseknek, hogy oda kell e vinni a gyereket, amikor még a koránál fogva se alkalmas, hogy ott viselkedni tudjon. Szóval én anyaként is kiakadok sok anyuka viselkedésén, nemhogy, ha még gyerekem se lenne.
2020. júl. 26. 23:29
 12/15 anonim ***** válasza:
73%
Kedves 4.Ne puffogj már feleslegesen.Nem jelentettem ,kérlek értelmezd.Azt írtam itt volt egy kiírás ,hogy jelentse mindenki itt megjegyzem kb minden anyuka azt mondta, hogy nem ...keresd vissza :) én sem jelentettem ,csak maga a stílusuk hányinger. Azért véleményem remélem lehet.Szval szép napot kívánok neked
2020. júl. 27. 06:58
 13/15 anonim ***** válasza:
39%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

Engem az ilyen és ehhez hasonló okoskodások idegesítenek, leginkább főleg gyerektelenektől. Ugye mindig az tud a legjobban gyereket nevelni, akinek nincs.

Az ilyenek szerint a gyerek valami robot, mind egyforma hát nem tudta mit vállalt? Hát nem tudta, mert minden gyerek egy önálló szemèlyiség, van amelyikkel könnyebb van amelyikkel nem. Persze neki soha nem lesz, ő soha nem tudja bemutatni mekkora sztár szülő lenne....nyilván. Igy egesz életében csak a part vonalról osztja az észt, bármi következmèny nélkül.

2020. júl. 27. 08:51
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a legemlékezetesebb, az volt, amit még évekkel ezelőtt olvastam itt az oldalon. Terhes csajszi ki volt rajta akadva hogy szembejött vele egy hároméves gyerek, és milyen hülye hogy csak bámult rá és nem tért ki az útjából. Könyörgöm, hogy lehet valaki ennyire barom? Velem még 33 évesen is megesik hogy elgondolkodva sétálok, és csak nézek ha valaki szembejön velem, mert nem veszem észre időben.

Meg persze a szokásos, hogy a szülő miért nem tanította meg a gyereket erre meg arra. Itt általában nagyon kicsi gyerekekről öt év alattiak ról van szó. A társas viselkedés tanulása egy folyamat, nem lehet elvárni, hogy azonnal tudjanak mindent a gyerekek, ahogy megjelennek mások környezetében.

2020. júl. 27. 09:27
 15/15 anonim ***** válasza:
96%
A nálam 11 évvel fiatalabb kishúgomat hordtam iskolába, és az út vége egy 5 megállós villamosút volt. A buszpályaudvarnál kellett felszállni, ami ugyanott van, mint a piac, és ezen a vonalon volt az iskola is, ahol le kellett szállni. Az iskola ugyebár 8 körül kezdődik de talán mondanom sem kell, hogy abban az időszakban az iskolásokon kívül kikkel volt dagadásig tömve a villamos: banyatankos nyugdíjasokkal. Akik mehetnének piacra akármikor. De mégis mi voltunk állandóan leordítva, soha nem ülhettünk le, az elsős gyerek álljon a hatkilós kockatáskával (néha vittem, de én is egy vézna kamasz voltam a saját iskolatáskámmal, nem mindig ment), mert a néniknek kell átadni a helyet, rikácsolva reklamáltak, ha le mertem ültetni. Néha visszaszóltam, de basszus... persze, olyankor én voltam a kis szemtelen, tiszteletlen, ezekamaifiatalok. A kedvencem az volt, hogy mi a francnak kell ekkora cekkert felhurcolni a villamosra, és ezt egy nénikétől, aki a dugig tömött banyatankjával üldögélt kényelmesen, mi meg a tömegben próbáltunk kapaszkodni a dülöngélő villamoson, és talán a gyerek kockatáskája kicsit meglökte. Na, ott akkor tényleg nem voltam udvarias, el is sápadt a mami. De a rémálmaimban ne jöjjenek vissza azok a villamosutak.
2020. júl. 27. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!