Anyukák! Milyen irreális elvárásokat olvastatok/hallottatok gyerek utáló emberektől?
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..
Engem az ilyen és ehhez hasonló okoskodások idegesítenek, leginkább főleg gyerektelenektől. Ugye mindig az tud a legjobban gyereket nevelni, akinek nincs.
Az ilyenek szerint a gyerek valami robot, mind egyforma hát nem tudta mit vállalt? Hát nem tudta, mert minden gyerek egy önálló szemèlyiség, van amelyikkel könnyebb van amelyikkel nem. Persze neki soha nem lesz, ő soha nem tudja bemutatni mekkora sztár szülő lenne....nyilván. Igy egesz életében csak a part vonalról osztja az észt, bármi következmèny nélkül.
Nekem a legemlékezetesebb, az volt, amit még évekkel ezelőtt olvastam itt az oldalon. Terhes csajszi ki volt rajta akadva hogy szembejött vele egy hároméves gyerek, és milyen hülye hogy csak bámult rá és nem tért ki az útjából. Könyörgöm, hogy lehet valaki ennyire barom? Velem még 33 évesen is megesik hogy elgondolkodva sétálok, és csak nézek ha valaki szembejön velem, mert nem veszem észre időben.
Meg persze a szokásos, hogy a szülő miért nem tanította meg a gyereket erre meg arra. Itt általában nagyon kicsi gyerekekről öt év alattiak ról van szó. A társas viselkedés tanulása egy folyamat, nem lehet elvárni, hogy azonnal tudjanak mindent a gyerekek, ahogy megjelennek mások környezetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!