Hogyan menjek biztosra, hogy a gyerekem nem válik meleggé?
A párommal van egy egyhónapos fiunk, és sokat szoktam gondolkodni azon, hogy mi történne, ha meleggé válna mire felnő, de mindig az undor fog el. Nem vagyok homofób, sok meleget láttam már, de nem szeretném, hogy a saját, egyetlen fiam homoszexuális legyen. Úgy döntöttünk a párommal, hogy több gyereket nem vállalunk, mert ez az első szülés is nagyon megviselte. Ha azonban ezzel a fiunkkal nem tudok majd az átlagos férfias témákban kapcsolatot teremteni, mint a sport, a csajozás, vagy majd idővel az "éjszakai kalandok", akkor az nekem olyan lesz mintha nem is lenne gyerekem. A párommal még erről nem beszéltem, de szerintem ő is egyetértene, hogy más terveink vannak számára, pl. szeretnénk unokákat mi is, mint mindenki más.
Mit kell tennem, hogy ne rontsam el a nevelését? Ti hogyan figyeltetek oda erre? Milyen intő jelek vannak? Mi az amit kerüljünk, mert meleggé teheti?
Egyetértek a többiekkel, de azért ki is fejtem:
Teljes mértékben hetero férfi vagyok, házas, fél éves a fiam.
Nem hajtottam a nőket, nem érdekelt foci, a pecázás, ivászat. Sose.
A fiam, már itt van, már félévesen tök sokmindent csinálok vele, tehát megvan közös nevező. Ha esetleg meleg lesz az nem fog levonni a kapcsolatunk értékéből és nem fogom azt hinni, hogy azért lett esetleg meleg, mert nem néztem vele focit...
Pont ez az, amit nem értek az ilyen szülőkben, mint Te, amire Előző utal, hogy már van egy közös utad a gyerekkel.
Már simogattad a pocakban, sírtál a születésénél, remegő kezekkel tanultad fürdetni, vigasztaltad, láttad, hogy emeli a fejét, megélted, hogy megismer és örül, néz Rád a párod "szemével" stb, jár, beszèl. Kb 14 éves korig mennyi minden lesz, èlmény, aggódás, tanulság.
Mi változik ezekben, ha előáll azzal h meleg? Nem tudom elképzelni ezt a hozzáállást, én ugyan nő vagyok, de nem is az igazi anyatípus, mégis, kb naponta eszembe jut a kislányom születése, az elmúlt másfél év. Már most egy olyan kis kompakt entitás, egy olyan magabiztosan egész kis létező, tele titokkal mégis, nem tudom, mi akar majd lenni, mi lesz a hobbyja, a külseje, a hajszíne végül, van-e vmi rejtett betegsége, ugyanúgy nem tudom a szex. orientációját, de bármi bármilyen, már most elfogadtam, minden egyes öleléssel, inkább a világképemet formàlnàm át vagy magamat tagadnám meg, de őt nem.
Mit élhet meg egy ember, amikor "nem elég férfi" az apjának? 😥
Hú, szerintem elég beteges dolog ez. Komolyan 1 hónapos a gyermek és a te fejedben már többször megfordult, hogy meleg lesz-e? Pszichológus látott már?
Tudod, hogy hány évig nem lesz téma köztetek a sport és a csajozás? Addig nem leszel apja? Komolyan nincs más témád?
Off: Istenem, add, hogy csak kitalált sztori legyen!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!