Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az élet...

Mit gondoltok erről az élet helyzetről ? Mit tennétek?

Figyelt kérdés

Párommal 2 éve vagyunk együtt, de nagyon ingadozó a kapcsolatunk. Borderline és elég sok tünet előjön nála. Féltékenység, elhagyástól v. félelem, hírtelen harag, önértékelési zavar...falcolás v fenyegetőzés már nincs.

Hol együtt, hol külön. Szeretem, de azt vettem észre, hogy egyre rosazabbul van. 3 alkalommal volt már pszichiátrián nem dolgozik és ez is csak ront a helyzeten. Előttem minden rendezettebb volt nála. Terápiák idáig nem jöttek össze, mert az elején feladja pedig bíztatom támogatom lelkileg. Eljöttem tőle, mert összevesztünk és rá két hétre közölte hogy késik neki és pozitívat tesztelt.

A kapcsolatunk instabil.

Mindketten kivagyunk és nem tudjuk mit csináljunk. Féltem a picit ha megszületne és féltem a párom is mert rajta is látom a lelki rosszullétek fokozódását, hiába szeretné megtartani. Esetleg tanács, hogy hova fordulhatnánk segítségért?

2020. júl. 16. 16:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Azt, hogy hülye vagy, hogy nem húztál gumit.
2020. júl. 16. 16:42
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
Borderline embernem nem szülünk gyereket... Mindegy, már megtörtént. Vess véget azonnal a huzavonának, a se vele-se nélkülének és legyen fixen nélküle. A gyereket pedig tartsd minél távolabb tőle, mert tönkre fogja tenni az életét.
2020. júl. 16. 16:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó a kérdező a férfi. Nem lesz olyan egyszerű távol tartani az anyjától az újszülöttet.
2020. júl. 16. 17:14
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem biztos, hogy terhes, mért pont amikor elhagyod, akkor jön elő ezzel? Eszköz csak a megtartásodra ez a terhesség. Ha mégis várandós, lehet, hogy gyorsan összehozta máshonnan. A bordik nem az erény bajnokai, megbízni bennük nem lehet.
2020. júl. 16. 17:16
 5/15 A kérdező kommentje:

Biztos hogy tőlem van a gyerek mert abban az időszakban együtt voltunk tartósan és 2 terhességi teszt meg ultrahang nem hazudik. 8. Hét

Próbálom lebeszélni a gyerekvállalásról, mert nem születne biztos kapcsolatba, de ugyanakkor bűntudatom is van emiatt a helyzet miatt...

2020. júl. 16. 17:27
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
Két emberről, egy felnőtt betegről meg egy csecsemőről kéne gondoskodnod, és ha a gyerekkel valami történne, és előbb-utóbb fog is az anyja mellett, akkor mekkora lelkifurdalásod lesz?
2020. júl. 16. 17:43
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon komolyan meg kéne beszélned vele, hogy te még ővele sem bírsz, ő pedig saját magát sem tudja irányítani, nemhogy egy csecsemőt életben tartani. És hogy te egyedül kevés vagy ahhoz, hogy mind a kettejüket a víz fölött tartsd.
2020. júl. 16. 18:00
 8/15 anonim ***** válasza:
86%
Jön egy indulatroham, és nem tud uralkodni magán, a babát a földre löki, borderline-nak nem lehet gyereke, mert vagy meghal mellette, vagy az is idegbeteg lesz.
2020. júl. 16. 18:04
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok diagnosztizált borderline, de vannak hasonló tüneteim, valószínűleg az én esetemben ez poszttraumás stressz szindróma, amely könnyen összekeverhető a borderline-nal. Pont az érzelmi labilitásom miatt sokáig nem akartam gyereket, aztán mégis lett, de ha előre tudtam volna, mivel jár, sosem vállalom be. (Nyilván nagy vonalakban tudtam, mivel jár a gyermekvállalás, csak ez az én esetemben még egy sereg nehezítő tényezőt kapott.)

Saját tapasztalatból mindenképpen lebeszélnélek róla titeket, annak ellenére, hogy az abortuszt nem tartom feltétlenül a legjobb megoldásnak, de mindannyiótok érdekében, nagyon gondoljátok meg, mert sajnos tényleg nem lesz biztonságban a gyerek, és ha nagy baj nem is történik vele, az érzelmi szükségletei biztosan nem lesznek kielégítve egy ilyen "családban", úgyhogy ha más nem, de a súlyosan sérült személyiség kialakulása mindenképpen garantált.

2020. júl. 16. 19:04
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem fogod sokáig bírni a barátnőd mellett társként, már most is ki vagy készülve. De ha meglesz a gyerek, akkor többé nem távozhatsz mellőle, mert vagy vele hagyod a gyereket, aki ekkortól veszélyben lesz vele, vagy elviszed, de a barátnőd hadjáratot fog indítani ezellen.
2020. júl. 16. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!