Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen az élet gyes után?...

Milyen az élet gyes után? (Munka plusz 2 gyerek esetében)

Figyelt kérdés
2020. jún. 5. 10:23
 1/7 batta80 ***** válasza:
87%

Húha, kemény.

De fontosak a részletek:

- férjed mennyire veszi ki a részét?

- mennyi idősek a gyerekek?

- ovi-suliba mikor lehet vinni, elhozni őket?

- a munkaidő kezdete hogy idomul az előbbihez?

- milyen messze vannak egymástól: otthon-ovi/suli-munkahely?

2020. jún. 5. 11:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Még 1 évig itthon leszek, de már lélekben készülők a visszatéresre. A férjem mindenben kiveszi a részét, most 2 és 5 évesek, a következő 2 kérdésre még nem tudok válaszolni, a munkahelyem elég messze van az ovitól, a férjem fogja vinni-hozni őket. Igazából én az itthon töltött időt is elég nehéznek éltem meg, mind2 gyerekem olyan, aki igényli a foglalkoztatást, nem nagyon van tőlük 1 nyugodt percem sem, és néha arra gondolok, hogy mennyivel jobb lesz, ha visszamegyek dolgozni és újra emberek között lehetek, de tudom, hogy ez sem olyan egyszerű.
2020. jún. 5. 11:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Ja és most költöztünk vidékre. Nagyszülői segitség nincs.
2020. jún. 5. 11:43
 4/7 batta80 ***** válasza:

Úgy vélem, felkészülni erre nem igazán lehet, minden ember teherbírása, stressztűrése más és más. Majd élesben fogod látni, hogy bírod.

Nálunk ami a legnagyobb gondot okozta, az a gyerekfelügyelet a szünetekben és a betegségek alatt. A betegségeknél sajnos nagyon sokszor mi is elkaptuk. A munkahelyetek mennyire tolerálná, hogy esetlegesen reggel betelefonáltok, hogy "a gyerek himlős, nem tudok menni két hétig dolgozni"?

Ugyanis nagyon sokszor (nálunk legalábbis) este még semmi baja nem volt a gyereknek, reggel meg már a halálán...

A szünet még oviban tűrhető, évi 9 hét körüli (1-1 hét tavaszi-őszi, 2 hét téli, és 5 hét nyári), de ha gyerek személyisége engedi, tudod vinni ügyeletbe. A suli már neccesebb, ott évi 16 hét szünet van, és ügyelet nincs (legalábbis nálunk) viszont jó pénzért vannak táborok.

Ha gyes alatti időt nehezen élted meg, akkor ami ezután lesz, tetszeni fog. Igaz, hogy sokkal precízebb időbeosztást igényel, és tényleg ki lesz számolva minden perc.

2020. jún. 5. 11:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a munkába állás egy áldás volt. A legstresszesebb része az utazás volt, (budapesti) tömegközlekedéssel közlekedtünk. Rengeteg idő volt az munkahelyemtől és ezt tetézte ha valami miatt csúsztam is.. Folyton zárásra értem oda, pedig a főnökömmel megállapodnunk egy 1 órás munkaidő csúsztatásban, előbb kezdek előbb végzek..

Minden más teljesen oké volt. Hétvégén programoztunk, hétköznap igyekeztünk este játékra időt fordítani - amiből kevés volt (munka, gyerek és fáradtság mellett még ott a főzés-mosás is), takarítani hétvégén takarítottam. Napközben "pihentem", azaz pl ebédidőben ugrottam ki a munkahelyemről drogériába, kávéztam, stb.

2020. jún. 5. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Ötös vagyok. Nálunk is húzósak voltak a szünetek és a betegségek. Bár nálunk nincs iskolás, de az összes szabadságunk a nyári szünetre ment rá felváltva és nagymamával. A betegségeket én meg tudtam oldani Home officeban, de ez kiváltság...
2020. jún. 5. 12:56
 7/7 batta80 ***** válasza:

Pontosan, ahogy a 5-6-os mondja, kiváltság a rugalmas munkahely. Ha nincs nagyszülői segítség, akkor bizony elengedhetetlen, hogy az egyik szülőnek rugalmas munkahelye legyen. Nálunk is csak úgy működik, hogy a férjem rugalmas munkarendben dolgozik, én normál fél8-16.00

Így tudott menni a délben elhozandó gyerekért (ez az oviban és suliban is jellemző, hogy néhány nappal előtte közölték, hogy pénteken csak délig van tanítás)

És az évi 7 tanítás nélküli munkanapon is tudott vele otthon maradni, vagy vitte magával dolgozni. Mert nekem, mint akárki másnak 30 év felett csak az évi 5 hét szabi jár, amit akárhogy számolom sehogyan sem elég a 16 hétre.. :(

Ami még bosszantó, hogy hiába van törvény szerint reggel 6-tól este 6-ig óvodai felügyelet, ha ez a valóságban így néz ki: 7-től hamarabb nem vihetted, 7-7:30 a dajka vigyáz rájuk összevont csoportban, 7:30-16:00 között van velük az óvónő is, és az én gyermekem rendszeresen utolsó volt 16:30-kor.

Az iskola dettó, az egész suliban egy osztályba vannak összerakva már 16:15-től, és max 4-5 gyerek, a felügyelő tanár meg kabátban indulásra készen várja a szülőket, mint a messiást.

És hiába elmondod a gyereknek, hogy nem hagyod ott, nem felejtesz el értemenni, ő csak azt látja, hogy a szülők többsége már 15:45-kor várja a kicsengetést.

2020. jún. 5. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!