Elvált anyukák, Nektek is ilyen nehéz volt végignézni, hogy az exetek új életet kezd? Illetve, hogy neki mennyivel könnyebb?
Fél éve élünk külön. Van egy 4 évesünk. Viszonylag normálisan váltunk el, ill mostanra már abszolút normális a viszony, de megmondom őszintén, egy dolgot nagyon igazságtalannak érzek.
Imádom a gyerekem, ne értsetek félre, de mióta külön élünk, nagyon anyás. Szereti az apját, de hallani se akar róla, hogy ott aludjon. Heti 1-2 alkalommal elviszi egyet játszóterezni, vagy sütizni, esetleg mamához mennek együtt pár órára, de olyan nem volt a fél év alatt, hogy ott aludt volna a gyerek, vagy reggeltől estig ott lett volna.
Közös ismerősöktől hallom, hogy volt férjem elvan mint hal a vízben, van valami csaja, akinél néha ott alszik, máskor baráti összejövetelekre jár, kerti partikra, borozik, ott éjszakázik haveroknál stb.
Tudom, hogy gonosz dolog, de rettenetesen féltékeny vagyok, na nem a nőre, hanem a helyzetre.
Én itt maradtam egyedül egy gyerekkel, semmi életem nincs. Az a heti pár óra arra elég, hogy normálisan kitakarítsak, vagy szusszanjak egyet, mire kifújom magam, már itt is újra a gyerek.
Még egyszer mondom szeretem, imádom, de annyira igazságtalan, hogy egy apának csak annyi dolga van, hogy heti 1-2x pár óráig ő legyen a jófej, programozni vigye, aztán azt csinál amit akar, ha olyanja van nyugiban pihen, tvzik, máskor elmegy kufircolni egyet, a munkába járáson kívül semmi gondja nincs.
Amúgy nincs vele gond, ha bármire megkérem, segít (nagybevásárlás kocsival néha napján, vagy ha el kell hozni a gyereket oviból és nem érek oda munka miatt), tehát normálisan áll hozzánk, mégis tisztára kezdek bedepizni és rettenetesen bánt, hogy neki kinyílt a világ, nekem meg semmi énidőm nincsen.
Hasonló helyzetben lévő anyukák, ti hogy léptetek túl ezen? Vagy csak engem zavar, az én készülékemben van a hiba?

Nem kell ilyen sötéten látni, meg kell oldani.
Ha szeretnéd, hogy apukának leessen, hogy keveset van a gyerekével, fogadj bébiszittert egy egy kimenős estére. Fogadod a csajt 7kor, játszik a kicsivel egy óràt, 8kor elaltatod a gyerekedet, a bébiszitter meg a házban marad, amíg kimozdulsz éjfélig. Apukának ne felejtsd el említeni, vègülis a közös gyereketekre vigyáz, jó ha tud róla ő is!
Nem kell aggódni, a világ tele van apákkal, csak nem látszik rajtuk! Minden gyerekhez férfi is kellett, nem csak nő! Nyugodtan ismerkedj, 30felett szinte természetes lesz, hogy gyereked van!
Zsúfolt ez az egész, nagy kiadás, de kéthetente egy ilyen este simán belefér, akár kiválthatod vele a kozmetikust, fodrászt is, én pl magamnak csinálok mindent, a körmös/fodrász/kozmetikus pénz elmegy bèbiszitterre. Az első pár alkalommal nehezebb, szokatlan, de bele fogsz jönni!
Apukának meg le fog esni, hogy az anyjával is alszik a gyereke, bébiszitterrel is alszik a gyereke, csak vele nem. Ha meg nem, legalább a bébiszittert megkedvelte a gyerek.

Borzalom milyen negatívak vagytok. Pláne a "gyermekgondozó apaca". Ha valaki igy gondolkodik magáról, az nem is csodálkozzon, hogy nem érdeklődnek a férfiak iránta és egyedul marad.
Attól, hogy gyereked van, még nő vagy, még ember vagy, még önálló szemelyiseg vagy.
Nyugodtan ott alhat a ygerek az apjánál. Sir? Majd abba hagyja. Nem egy vadidegenre hagyod, hanem az apjára. Apukával ketten kitalálhatnátok valami rituálét, ami elbűvöli a gyereket és csak akkor van, amikor apánál alszik. Tudom is én, egy extra mese olvasása, vagy nézése, egy szuper új plüss ízé, kakaó az ágyban, akármi.
De amúgy meg neked kell változtatni a gondolkodásodon. Ha teher a bevásárlás meg a főzés, akkor rendelj. Ha teher a gyerek, alkalmazz bébiszittert. Van, akinek nagy az igenye az egyedulletre: nekem is az volt, igy nálunk volt bébiszitter amikor egyedülálló anya voltam. Boldog ember tud csak boldog gyereket nevelni

16!
Érdekes. Egyedülálló anyaként ismertem meg a férjemet, de előtte is volt sok jelentkező, akit nem zavart kicsit se, hogy van gyerek. Nem, amúgy nem vagyok nem is voltam olyan nagyon jó nő, hohy emiatt lett volna. Pozitívan kell hozza állni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!