Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elvált anyukák, Nektek is...

Elvált anyukák, Nektek is ilyen nehéz volt végignézni, hogy az exetek új életet kezd? Illetve, hogy neki mennyivel könnyebb?

Figyelt kérdés

Fél éve élünk külön. Van egy 4 évesünk. Viszonylag normálisan váltunk el, ill mostanra már abszolút normális a viszony, de megmondom őszintén, egy dolgot nagyon igazságtalannak érzek.

Imádom a gyerekem, ne értsetek félre, de mióta külön élünk, nagyon anyás. Szereti az apját, de hallani se akar róla, hogy ott aludjon. Heti 1-2 alkalommal elviszi egyet játszóterezni, vagy sütizni, esetleg mamához mennek együtt pár órára, de olyan nem volt a fél év alatt, hogy ott aludt volna a gyerek, vagy reggeltől estig ott lett volna.

Közös ismerősöktől hallom, hogy volt férjem elvan mint hal a vízben, van valami csaja, akinél néha ott alszik, máskor baráti összejövetelekre jár, kerti partikra, borozik, ott éjszakázik haveroknál stb.

Tudom, hogy gonosz dolog, de rettenetesen féltékeny vagyok, na nem a nőre, hanem a helyzetre.

Én itt maradtam egyedül egy gyerekkel, semmi életem nincs. Az a heti pár óra arra elég, hogy normálisan kitakarítsak, vagy szusszanjak egyet, mire kifújom magam, már itt is újra a gyerek.

Még egyszer mondom szeretem, imádom, de annyira igazságtalan, hogy egy apának csak annyi dolga van, hogy heti 1-2x pár óráig ő legyen a jófej, programozni vigye, aztán azt csinál amit akar, ha olyanja van nyugiban pihen, tvzik, máskor elmegy kufircolni egyet, a munkába járáson kívül semmi gondja nincs.

Amúgy nincs vele gond, ha bármire megkérem, segít (nagybevásárlás kocsival néha napján, vagy ha el kell hozni a gyereket oviból és nem érek oda munka miatt), tehát normálisan áll hozzánk, mégis tisztára kezdek bedepizni és rettenetesen bánt, hogy neki kinyílt a világ, nekem meg semmi énidőm nincsen.

Hasonló helyzetben lévő anyukák, ti hogy léptetek túl ezen? Vagy csak engem zavar, az én készülékemben van a hiba?

2020. júl. 12. 20:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%
Az nem opcio, h a szuleid utan mesz?Lehet kint konnyebben tudnal uj eletet kezdeni es segitseged is lenne.
2020. júl. 12. 22:31
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell ilyen sötéten látni, meg kell oldani.

Ha szeretnéd, hogy apukának leessen, hogy keveset van a gyerekével, fogadj bébiszittert egy egy kimenős estére. Fogadod a csajt 7kor, játszik a kicsivel egy óràt, 8kor elaltatod a gyerekedet, a bébiszitter meg a házban marad, amíg kimozdulsz éjfélig. Apukának ne felejtsd el említeni, vègülis a közös gyereketekre vigyáz, jó ha tud róla ő is!

Nem kell aggódni, a világ tele van apákkal, csak nem látszik rajtuk! Minden gyerekhez férfi is kellett, nem csak nő! Nyugodtan ismerkedj, 30felett szinte természetes lesz, hogy gyereked van!

Zsúfolt ez az egész, nagy kiadás, de kéthetente egy ilyen este simán belefér, akár kiválthatod vele a kozmetikust, fodrászt is, én pl magamnak csinálok mindent, a körmös/fodrász/kozmetikus pénz elmegy bèbiszitterre. Az első pár alkalommal nehezebb, szokatlan, de bele fogsz jönni!

Apukának meg le fog esni, hogy az anyjával is alszik a gyereke, bébiszitterrel is alszik a gyereke, csak vele nem. Ha meg nem, legalább a bébiszittert megkedvelte a gyerek.

2020. júl. 13. 06:08
 13/20 anonim ***** válasza:
97%

Borzalom milyen negatívak vagytok. Pláne a "gyermekgondozó apaca". Ha valaki igy gondolkodik magáról, az nem is csodálkozzon, hogy nem érdeklődnek a férfiak iránta és egyedul marad.

Attól, hogy gyereked van, még nő vagy, még ember vagy, még önálló szemelyiseg vagy.

Nyugodtan ott alhat a ygerek az apjánál. Sir? Majd abba hagyja. Nem egy vadidegenre hagyod, hanem az apjára. Apukával ketten kitalálhatnátok valami rituálét, ami elbűvöli a gyereket és csak akkor van, amikor apánál alszik. Tudom is én, egy extra mese olvasása, vagy nézése, egy szuper új plüss ízé, kakaó az ágyban, akármi.

De amúgy meg neked kell változtatni a gondolkodásodon. Ha teher a bevásárlás meg a főzés, akkor rendelj. Ha teher a gyerek, alkalmazz bébiszittert. Van, akinek nagy az igenye az egyedulletre: nekem is az volt, igy nálunk volt bébiszitter amikor egyedülálló anya voltam. Boldog ember tud csak boldog gyereket nevelni

2020. júl. 13. 06:27
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
Már most mondom gyerekét egyedül nevelőként, hogy az apjára ne nagyon számíts, ne azt tervezd, hogy na majd ő elintéz ezt-azt, hogy nektek könnyebb legyen az élet. Általában és az én tapasztalatom is az, illetve a te egyik válaszodból is az jön le, hogy eleinte még jófej, megy az ígérgetés, aztán az érdemi rész elmarad és ez egyre többször fog előfordulni. Nekem meglehetősen furcsa, hogy a négyéves gyereketek, akinek szeretnie kellene apával lenni, mivel eddig minden nap az élete része volt, most egy estét sem akar ott aludni nála, de lehet ez csak nekem fura. Szerintem apa egy idő után nem is fogja firtatni ezt az ottalvas dolgot, mert ha a gyereknek nem jó nehogy már erőltessétek (meg neki így minden estéje szabad, meg ha lesz új nő lehet ő sem nézi jó szemmel,stb...) Sőt továbbmegyek, még fél éve vagytok külön, és heti kétszer megy a gyerekhez egy-két órára, általában az idő előrehaladtával ez is csökken, hatványozottan igaz, ha képbe jön egy új nő. Nekem kisebb gyerekem van, de már most látom, hogy volt valóságalapja, mikor ezt mondogatták nekem. Ne sértődj meg, nem tudom mi a válás oka, de kicsit azt érzem, hogy túl sokat foglalkozol azzal, hogy mit csinálhat a gyereked apja, jaj de jó neki...nagyon nehéz ezt elengedni, idő is kell hozza, de túl kell rajta lépni, mert ez nem építő. Amíg ilyen érzéseid vannak (ami amúgy természetes, mert emberek vagyunk, csak nem szabad ebbe belesüllyedni) addig nem lesz változás az életedben. Amikor én megtanultam - szerintem - helyén kezelni a gyerekem apját, egyből lettek pl. jelentkezők, hogy menjünk el randizni és eddig egyik sem mondta, hogy inkább mégse menjünk el randizni mert gyerekem van, pedig az enyém kisebb mint a tied, tehát jobban rám van függve. Így én hiába vagyok vele itthon, ha valami felnőttes dolgoz tervezek, csak altatás után tudok, ebben anyukám igyekszik segíteni, vigyáz addig az unokára. Neked nincs ilyen lehetőséged, de fogadhatsz fel heti egyszer vagy egy bébiszittert, vagy van még több lehetőség is, meg lehet kérdezni ovis csoport társakat, hogy valamelyik barátjánál nem aludhat-e ott, majd visszahívjátok ti is a barátot, vagy ha neked van olyan baratnőd, akit jobban ismer őt megkérni, hogy vigyázzon rá pár órát, stb. Én biztosan nem apukának könyörögnék, kreatívnak kell lenni inkább és úgy is megoldható minden. Tudom korona alatt neked is nehezebb volt, szerintem mindenkinek, de most próbálj meg kicsit változtatni, ha belefér az idődbe és az anyagiakba baratnőkkel plusz gyerek menjetek el valahova belföldre egy hétvégére (ez akár egész olcsón is kijöhet), kicsit elterelodik a figyelmed, még úgy is, hogy ott van a gyerek.
2020. júl. 13. 08:14
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok semmi okosat mondani,nálunk sosem működött az, hogy apuka elviszi a gyereket. 1 éves korától neveltem egyedül, szülői segítséggel. Anélkül én is megbolondultam volna. Most már 11 múlt, már nem baj ha nem viszik el.
2020. júl. 13. 09:23
 16/20 anonim ***** válasza:
82%
13: Én vagyok a gyermekgondozó apáca. Az ok-okozati összefüggés fordított: azért gondolkodom ilyen "negatívan" magamról, mert gyerekkel már senkit nem érdeklek, nem kellek. Ez élőben történő megismerkedésnél különösen látványos: amíg nem derül ki, hogy van gyerekem, addig oké, onnantól mintha elvágták volna, levegő vagyok.
2020. júl. 13. 09:45
 17/20 anonim ***** válasza:
81%

16!

Érdekes. Egyedülálló anyaként ismertem meg a férjemet, de előtte is volt sok jelentkező, akit nem zavart kicsit se, hogy van gyerek. Nem, amúgy nem vagyok nem is voltam olyan nagyon jó nő, hohy emiatt lett volna. Pozitívan kell hozza állni.

2020. júl. 13. 09:47
 18/20 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is ideje, hogy ott aludjon, nem baj az ha eleinte sír, hozzá kell szoknia 4 éves. Minden második hétvégén legyen ott. Neked dolgod van és kész. Nagyszülők nem tudják néha vállalni amúgy?
2020. júl. 13. 09:55
 19/20 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem az nem jó hozzáállás, hogy visszaviszi neked, ha sír. Te se adod tovább a gyereket senkinek, ha épp nem tudsz vele mit kezdeni. Az apjának se kéne. Engem ez a hozzáállás bosszantana nagyon. Mégcsak az apja, nem pedig random rokon, aki elviszi programra a gyereket. Vegye ki ő is a részét a problémákból is! 4 éves gyerek ha jól érzi magát valahol, általában haza sem akar jönni, szóval szerintem itt apuka nem erőlteti meg magát. Nem is tudom, hogy egy 4 évest mégis hogyan kéne szoktatni az ott alváshoz, annyira természetesnek kéne lennie. De gondolom apukának így kényelmesebb. Te is a sarkadra állhatnál, hogy ha nem is alszik ott akkor is reggeltől estig vigye el szombat vasárnap. Ha meg sír oldja meg.
2020. júl. 13. 10:00
 20/20 anonim ***** válasza:
90%
Pontosan, apa oldja meg, ha sír. Ugyanúgy szülő, mint te. Gondolom nálad is van, hogy sír bármi miatt, te mégsem viszed az apjához, hogy hé, sír a gyerek, csinálj vele valamit. Ha veled van és sír, akkor az a te dolgod, ha vele van és sír, akkor meg az ő dolga. Nagyon kényelmes megoldás, hogy hetente egy-két órára elviszi szórakozni, de így baromi egyenlőtlenül oszlanak el a terhek. Azért, hogy a gyerek szeressen az apjánál is lenni, elsősorban apának kell tennie, és ha nem megy elsőre, akkor próbálkozni kell addig, amíg meg nem szokja. Nekem is négyéves a kisebbikem, egy ekkora gyereknek már sok mindent el lehet magyarázni. Attól még persze van, hogy befeszül, dacol, de előbb utóbb meg fogja szokni a helyzetet, és meg is érti, hogy apánál ettő eddig van, utána megy haza anyához. Ahogy oviba is elviszed akkor is, ha nincs kedve menni, mert dolgozni kell, úgy apához is kell menni, mert neked meg 12 nap nonstop készenlét után jár 2, amikor csak a saját dolgaiddal foglalkozol. Amúgy meg a gyereknek is szüksége van rá, hogy az apjával is legyen, és ne csak szórakozni, hanem úgy általában, a mindennapokban.
2020. júl. 13. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!