Elvált anyukák, Nektek is ilyen nehéz volt végignézni, hogy az exetek új életet kezd? Illetve, hogy neki mennyivel könnyebb?
Fél éve élünk külön. Van egy 4 évesünk. Viszonylag normálisan váltunk el, ill mostanra már abszolút normális a viszony, de megmondom őszintén, egy dolgot nagyon igazságtalannak érzek.
Imádom a gyerekem, ne értsetek félre, de mióta külön élünk, nagyon anyás. Szereti az apját, de hallani se akar róla, hogy ott aludjon. Heti 1-2 alkalommal elviszi egyet játszóterezni, vagy sütizni, esetleg mamához mennek együtt pár órára, de olyan nem volt a fél év alatt, hogy ott aludt volna a gyerek, vagy reggeltől estig ott lett volna.
Közös ismerősöktől hallom, hogy volt férjem elvan mint hal a vízben, van valami csaja, akinél néha ott alszik, máskor baráti összejövetelekre jár, kerti partikra, borozik, ott éjszakázik haveroknál stb.
Tudom, hogy gonosz dolog, de rettenetesen féltékeny vagyok, na nem a nőre, hanem a helyzetre.
Én itt maradtam egyedül egy gyerekkel, semmi életem nincs. Az a heti pár óra arra elég, hogy normálisan kitakarítsak, vagy szusszanjak egyet, mire kifújom magam, már itt is újra a gyerek.
Még egyszer mondom szeretem, imádom, de annyira igazságtalan, hogy egy apának csak annyi dolga van, hogy heti 1-2x pár óráig ő legyen a jófej, programozni vigye, aztán azt csinál amit akar, ha olyanja van nyugiban pihen, tvzik, máskor elmegy kufircolni egyet, a munkába járáson kívül semmi gondja nincs.
Amúgy nincs vele gond, ha bármire megkérem, segít (nagybevásárlás kocsival néha napján, vagy ha el kell hozni a gyereket oviból és nem érek oda munka miatt), tehát normálisan áll hozzánk, mégis tisztára kezdek bedepizni és rettenetesen bánt, hogy neki kinyílt a világ, nekem meg semmi énidőm nincsen.
Hasonló helyzetben lévő anyukák, ti hogy léptetek túl ezen? Vagy csak engem zavar, az én készülékemben van a hiba?
Próbáltuk kétszer, de nem aludt el, sírdogált utánam, végül éjfél körül hazahozta. Abban maradtunk, majd később próbálkozunk.
Tudom, eljön majd ennek is az ideje, de most ez valahogy nem vígasztal.
A vírus miatt 3 hónap home office is rátett egy lapáttal mikor nem volt ovi és össze voltam zárva egyedül a gyerekkel 0/24. Ott kezdtem bedepizni. Mára jobb, mert ő jár oviba, én dolgozni, de az nem kikapcsolódás ugye, mert munka után ugyanúgy arról szól minden, hogy odaérjek, hogy boltba kell menni, vacsorát csinálni, megfürdetni, lefektetni. Ilyenkor eszembe jut, hogy exem a TV előtt fekszik egy zacskó csipszel, esetleg randira készülődik és teljesen elönt a depi.
Megpróbálok erélyesebb lenni, hátha, csak van bennem is egy ilyen dac, hogy ha neki ennyi elég, én nem fogok könyörögni, vagy hogy mondjam.
Többször felhoztam, mindig ígér valamit, aztán valahogy elfelejtődik, nekem meg ilyen buta természetem van, befeszülök és nem nyaggatom.
Amit valaki írt, hogy egy nő magának szüli a gyereket, abszolút így van, értem én is, csak a gyakorlatban átélni nagyon nem kellemes, bár tényleg igaz.
7#, bizony, én is így érzek. Mondjuk egyelőre nem is vágyom kapcsolatra, de megfordult a fejemben, hogy később ha majd szeretnék se lesz olyan egyszerű, hisz én vagyok az, aki 0/24 felel a gyerekért, akivel csak gyerekestől lehet tervezni. Szüleim pár éve kiköltöztek munka miatt külföldre, évi pár alkalommal találkozunk, nincs senki az apján kívül, akire pl éjszakára bízhatnám, remélem idővel rendeződik ez az ott alvás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!