Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ennyi idősen változhat ez még?

Ennyi idősen változhat ez még?

Figyelt kérdés

Mindig akartam gyereket, most is látom magam anyaként. Ennek ellenére, ha pl. sír egy baba nyilvános helyen, hálát adok hogy még nincsen, annyira fárasztó hallgatni. Amikor reggel magamtól ébredhetek, szintén boldogsággal tölt el, hogy senki nem kelt fel, nyugisan lustálkodhatok. Ugyanakkor pl. hétvégi kiruccanásoknál eszembe jut, hogy jó lenne már egy nagyobb gyerek, akivel újra izgalmas pl. egy középkori vár tárlata, mert neki meg újdonság. Ezek a gondolatok automatikusan jönnek, váltakozva. Úgy érzem, évek óta az "akarok-nem akarok" között mozgok, és nem billen a mérleg sehová. Leginkább az első 2-3 év miatt nem akarok, az kicsit se vonz, csak amikor már nagyobb. Ez viszont legfeljebb örökbefogadással kivitelezhető... Senkit nem ismerek, aki ugyanígy tartott volna a csecsemő/kisgyermek kortól, gondoltam hátha itt akad hasonló.

Szerintetek változhat ez bennem? És ha nem változik, szabad így gyereket vállalni?

(Idén töltöm a 30-at, és évek óta férjnél vagyok)

2020. júl. 11. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodtál azon, hogy egy szakemberrel átbeszéld, miért ettől az időszaktól tartasz és hogy mit tudnál ezzel kezdeni? (Nem kötekedésből, őszintén kérdezem.)
2020. júl. 11. 18:22
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én sose szerettem a babákat meg a kisgyerekeket, még terhesen is frusztrálódtam ezen, aztán semmi nehézség nem volt.

Fárasztó a baba de a sajátod más mint az idegenek.

2020. júl. 11. 18:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem változott. Nem bírom a sírást. Van 3 gyerekem. Kivárom, míg nagyobbacskák és utána élvezem, addig meg igyekszem keresni a szépet és teszem a dolgom. Ettől még nem mondtam le a saját családról, mert jár néhány nehéz évvel. A kincs ott van, akkor is kincs, ha nem élvezed minden másodpercét! Semmi nincs, amiben minden apró mozzanatot imád az ember, se az álommunkahely, se a legszuperebb párkapcsolat nem mentes a nehézségektől. Akkor a gyerekvállalásnál miért várnád ezt el? Nem , nem minden szép, könnyű, és kényelmes. De ez van :)
2020. júl. 11. 18:29
 4/8 A kérdező kommentje:

1. Jól rátapintottál, pontosan tudom ennek a mélylélektani okát nálam, az feldolgozás alatt, ugyanakkor a gyakorlati tények nem fognak változni, a baba sír, szopik, akkor is, ha én ezt feldolgozom és sok egyéb mellett ezekre szikrányit se vágyom. (Ellenben az ovis, kisiskolás évekre jó érzéssel gondolok.)

3. Nagyon megnyugtató, hogy ezt így kimondtad, hogy a későbbi jó évekért, elfogadod a kezdeti nehézségeket, keresed a szépet, noha nem jön ösztönösen.

2020. júl. 11. 18:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Voltak nagyon nehéz napok, sírtam, mondogattam magamnak, hogy nem vagyok normális, hogy ezt bevállaltam. Aztán jöttek a szebb percek is, amikor a 2 éves odajön, megölel, nyugodt, és azt mondja, hogy "szeretlek anya", vagy elvihetem a "világba" és megmutathatok neki dolgokat és látom a szemével, a szemén keresztül, hogy az egész világ egy csoda, és hálás, hogy itt lehet, kipróbálhatja, megélheti. Jaj, ezek nagyon jó dolgok!
2020. júl. 11. 18:39
 6/8 anonim ***** válasza:
62%
ez egy idő után kevés lesz, eljön az idő amikor reszketsz a picikért, majd amikor lesz, és nőnek mint gomba és mivel te is idősödsz vissza vágysz. Aztán amikor megkapod, hogy pár napra nincsenek, akkor meg nem találod a helyed, és alig várod, hogy jöjjenek és ez így megy folyamatosan..
2020. júl. 11. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:
94%
Ne is mondd, elmentek nyaralni 3 napra nagyszülőkkel, hát második nap végére fel-alá járkáltam a tök csendes lakásban, túl voltam a rég vágyott dolgokon, mint kádfürdő, nyugis vacsi, filmek, stb. és esküszöm már alig vártam a harmadik nap, hogy végre megjöjjenek és szétvisítsák a lakást :D
2020. júl. 11. 18:48
 8/8 anonim ***** válasza:
A sírás teljesen normális, hogy idegesít. Az a célja, hogy tegyél valamit, hogy elhallgasson, etesd meg, rakd tisztába stb. Gondold el, ha fülbemászó dallam lenne, sokat segítene a babákon.
2020. júl. 11. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!