CSOK/babavaro hitelesek, hogyan kuzdotok meg a nehezsegekkel?
Figyelt kérdés
Ha nem sikerul teljesiteni a felteteleket?
Vagy valamiert nem tudjatok/ nem fogjatok tudni fizetni?
Esetleg van olyan, aki megbanta, hogy felvette?
2020. júl. 9. 18:53
21/33 anonim válasza:
Utolsó kit akarsz etetni? Egy átlag ember 250-300 at keres. Ketten 6-700-at. Ebből biztosan nem fognak gyerekenként 200 at csak rájzk tolni. Ne fárasszál már.
22/33 anonim válasza:
17es, kicsit ellentmondasos vagy. Egyreszt, te az eletre tanitod, hogy megalljon a laban es nem tolsz ala semmit, de menjen es keressen meg nagypapanal 2 het alatt egy laptopra valot? Melyik 14 eves keres meg ennyi ido alatt ennyi penzt? De szerintem ez termeszetes, ezzel nincs is baj, mert minek dolgozna egy laptopert vegig egy nyarat diakmunkazva, ha ugyanazt a penzt rokonnal 2 het alatt megkeresi?Ezzel mindent tanitasz csak ratermettseget, eletrevalosagot nem. Ugyanugy alatolsz mindent, jelen esetben egy extrem jol fizeto melot.
23/33 anonim válasza:
Persze, annyira de annyira alátolok ezzel mindent, hogy elképesztő. Más gyerek ebben a korban otthon nyomkodja a telót, az én fiam meg elmehet dolgozni, ha akar. Szerinted olyan könnyű dolog nyáron fizikai munkát végezni napi 8-10 órában? Még jó, hogy ennyivel segítek neki, hogy legalább biztositok neki rá lehetőségét. De az már az ő dolga, hogy él-e vele, én biztos nem fogok neki 140ert laptopot venni 14 évesen.
24/33 anonim válasza:
Mint irtam ez termeszetes, en sem tennek a te esetedben mashogy. De azert ez egy hatalmas segitseg igy 14 evesen is, ezt be kell latnod. Gondolom nem neki majd az 50 kgos cementeszsakot a 40 fokban napi 10 orat pakolni?!Abban igazad van, hogy legalabb az erzet meglesz, h "dolgozott", ha nem is annyit es ugy, ahogy mas 14 eves meg tud keresni egy playstationra vagy laptopra valot. Te ezzel segited, mas mashogy, masmivel. Mindenki jot akar a gyerekenek es ott segit neki, konnyiti a dolgat ahogy tudja.
26/33 anonim válasza:
Van sittes zsák pakolás apámnál, a férjem dolgozott nála pár nyarat, és mondta, hogy volt, hogy egész nap ezt kellett csinálnia. Persze, egy 14 évest nyilván nem fog ezzel terhelni, de ha nem is 50 kilós zsákot kell cipelnie, biztos nem csak annyi dolga lesz, hogy adja oda a csavarhúzót. Egyébként napi 8-10 ezer ft nem extrém jó fizetés az építőiparban, dolgozott már apámnál nyáron 15-16 éves srác, szóval szerintem ha bárki körbekérdez ismerősi körben, be tudná tenni a fiát ilyen "extrém jó helyre" nyári melóra. De hát aki már 10 évesen megkapja a PS-t, annál fel sem merül ez a kérdés.
27/33 anonim válasza:
Na itt látszik hogy mindenki csupasz fenékre vállal gyereket. Persze, jó lesz nek ia tesco gazdaságos felvágott meg a kilós turis ruha, ha meg különórára van szüksége ki érdekel ,max kibukik az iskolából és , lesz közmunkás annak is lenni kell. De a babóca az kell mert olyan cukicsika...az hogy NORMÁLISAN fel is kéne nevelni már nem számít, szenvedjen a bitang kölke, minek neki nyaralás, meg nyelvvizsga, meg hobby igaz? Hiszen kimehet az árokpartra cserebogarat fogni mint ősapáink. Ezért van annyi lelkisérült gyerek. Gratulálok a felelős állat bocsánat gyerektartáshoz.
28/33 anonim válasza:
Mi is a babaváró 10m ftot felvettük tavaly, akkor 8 hetes terhes voltam már, amikor a 12. Hetes igazolást megkaptuk be is lett adva a bankba, hogy kamatmentes legyen. Második gyerek, többet nem tervezünk. (így nincs hitel elengedés, mert a már meglevő gyerek nem számít, viszont kamatmentes.)
29/33 anonim válasza:
18as vagyok, külön foglalkozást írtam: sakk, angol, tánc stb. Szerintem ezek alap dolgok. A 200 szerintem reális amúgy. Ebben a hónapban 70ért táborozott a gyerek két hétig pl. Simán elmegy a 200, pedig az enyém még kicsi. Mondjuk én átlag felett keresek.
30/33 anonim válasza:
Megértelek, hogy annyi különórára járatod a gyermeked, amennyit csak meg tudsz engedni magadnak, ezzel nincs gond.
Viszont gondolom nem hiszed azt, hogy az olyan gyereknek szar élete lenne, aki az ingyenes ovis angolcsoportban angolozik, és otthon az apjával sakkozik, mert mondjuk csak foci edzésre van pénze a szülőknek befizetni, oda elhordani, és megvenni mindenféle felszerelést.
Nem csak a két véglet van a full csóróság, és a gazdagság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!