CSOK/babavaro hitelesek, hogyan kuzdotok meg a nehezsegekkel?
Ha nem sikerul teljesiteni a felteteleket?
Vagy valamiert nem tudjatok/ nem fogjatok tudni fizetni?
Esetleg van olyan, aki megbanta, hogy felvette?
13as, enni erővel Afrikban meg éheznek így ne egyetek ti se oké?
Sajnos már nem régen van, most ha egy gyereknek nincs divatos, menő ruhája, telefonja, nem nyaralnak stb akkor megalázzák kiközösítik, lenézik őket a többiek. Valóban csodálatos életük 4-18 éves intervallumát így élni.
Az én kamasz öcsém havi költsége:
nyelvtanár:40.000
matematika korrepetálás:20.000
ruhák, tisztálkodószerek:átlag havi 15.000 3 havonta egyszer 50.000
szórakozás, kikapcsolódás(havi 1 mozi/kiállítás, 1 pizzázás és egy buli)20.000
hobby:10.000
zsebpénz:10.000
egyéb váratlan kiadások(iskola, tanulmányi program, gyógyszer stb) 10-25.000
előtakarékosság az egyetemi évekre:20.000
És ez még csak egy gyerek, aki nincs elkényeztetve, nincsenek hatalmas igényei,viszont mivel a diplomához kell nyelvvizsga, és normális érettségi így szükséges a magántanár. Nincs beleszámítva a bérlet, étkezés, rezsirész.
Persze lehet kenyéren és vízen is tartani a gyereket de akkor meg minek vállaltad?
Ez az, meg én a gyerekből férfit szeretnék nevelni, nem egy kis nyápic ficsúrt, akinek minden a segge alá lesz tolva. Ez nem afrikai és spártai életmódot jelent, hanem pl miért is fizetnék neki ennyit szórakozásra, ha ennyire rászorul a különórákra? (Ami azt jelenti ugye hogy nem tanul rendesen.)
Önbizalmat, rátermettséget, életrevalóságot tanítok neki inkább, minthogy mindent megvegyek neki, csak hogy megfeleljen az olyan kis nyámnyila gyerekeknek, akiknek minden ruhadarabjukon különböző márkajelzés virít. Ezek öngeneráló folyamatok, a látszatgazdagok nyugodtan halmozzák el mindennel a gyereket, csak hogy megfeleljenek egymásnak, de az én gyerekemből legyen inkább normális ember.
Természetesen kap rendes ruhákat, taníttatjuk, költünk a hobbijára, meg kap zsebpénzt, gyógyszert, ha úgy van, de nem kell minden hétvégén szórakozóhelyre járni, majd beosztja a zsebpénzét, ahogy akarja. Sőt, 14 éves korától kezdve elmehet a nagyapja vállalkozásába melózni, 2 hét alatt kitermelheti egy laptop vagy playstation árát, ha éppen erre vágyik. Nem lesz semmi baja a gyereknek, ha a 2 és fél hónapos nyári szünetből ő már 14 évesen két hetet melóval tölt. De aki nem olyan szerencsés, hogy a nagyfaterjának vállalkozása van, az is elmehet diákmunkára pár hetet, dehát minek menjen, ha a szülők mindent megvesznek neki.
Az ovisod már most különórára jár, amikor még nem is iskolás? Rajzra én is jártam, meg sportra, de az is max egy 20as.
Különóra is csak havi 20as, ha rendesen tanul. Ha meg nem tanul rendesen, akkor a szórakozás pénzből lesz elvéve, hogy kicsit legyen motivált. Én gimiben megcsináltam tök ingyen 2 nyelvvizsgát, hogy 2 nyelvből emelten érettségiztem, és nem is volt nehéz. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!