Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne stresszelj...

Mit tegyek, hogy ne stresszeljek ennyire a gyereknevelésen?

Figyelt kérdés
2 hetes a babám, de hamarosan férjem visszamegy dolgozni és nekem is be kell szállni az éjszakázásokba. Anyósoméknál lakunk ami tovább nehezíti hogy ennyit stresszelek. Nincs külön bejárat állandóan felmászkálnak a tetőtérbe. Férjem is egyre többet szól be ha valamit nem úgy csinálok és nagyon megváltoztak a dolgok mióta hazajöttünk a kórházból. Anyós éjszakázik vele, mert engem pihentetni akarnak. Mindent megmond hogy hogy csináljam és lecsesz ha nem olyan szakszerűen oldok meg dolgokat. Hasfájós a babánk így vannak órákig tartó sírásai. Anyatejjel le kellett állnom mert anyósom szerint attól is lehet, meg mivel a kórházban már bimbóvédővel való szoptatást ajánlottak így bezavart nagyon. Simán a cicit csak a balt fogadja el de egyáltalán nem örömforrás neki az evés. Tápszerrel meg nyugodtan eszik büfizik és nem sír már sokat. A melleim viszont nagyon fájnak, kemények így folyton fejnem kell. Igazából már rettegek mikor egyedül fogok lenni a kislánnyal, hogy hogy fogom majd tudni megnyugtatni. Félek, hogy megint olyan lesz mint a kórházban hogy egész éjjel keservesen sírt meg napközben is. Nem tudom a házimunkát elvégezni pedig mosnom takarítanom is kellene már, amit férjem sose csinálna meg. Első babánk de úgy érzem egyre feszültebb, stresszesebb vagyok és hogy én ezt nem tudom csinálni. Mintha rossz döntést hoztam volna az életemben, hogy a férjemmel találkoztam anno. Olyan mintha el akarnék egy kicsit menekülni a helyzet elől és a régi életem hiányozna. Folyton sírhatnékom is van. Szerintetek rossz anya vagyok?

2020. jún. 28. 06:29
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
85%

19 Lehet nagyon fiatal, én is így olvasom a sorok közt, de azért hihetetlen.

18as voltam

2020. jún. 28. 14:20
 22/29 anonim ***** válasza:
98%
Anyos ejszakazik a ket hetes babaddal? Mi vagy te valami babu???? Anyos szoptatja? En belebolondulnek. Normalis vagy? Hany eves vagy?
2020. jún. 28. 21:17
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Szoptatast meg ne add fel! Anyosra ne hallgass! Kert segitseget szoptatasi tanacsadotol. Ket hetesen meg nem keso!!
2020. jún. 28. 21:18
 24/29 anonim ***** válasza:
97%
Az anyósodnak szültél? Azért mondta, hogy a szoptatás miatt fáj a hasa, mert ő akarja etetni. Te foglalkozol a babával? Egyáltalán akartad? Mert nem úgy jön le. Én biztos nem hagynám, hogy az anyós legyen vele, ő csináljon vele mindent, én meg ne tudjak róla. Mondjuk én nem az anyósomhoz szültem, de ez mellékes. Ahogy kiveszem a szavaidból a férjed se áll melletted. Lehet hamarosan kitesznek a házból is.
2020. jún. 28. 22:12
 25/29 anonim ***** válasza:
95%

Amúgy nem kell rettegned, mert ha te nem is, anyósod majd megnyugtatja. És ha a fent irtakat hagyod neki, egy idő után már nálad egyáltalán nem lesz el a gyerek,csak anyosoddal. Ő fogja tudni csak megnyugtatni.

Jól el tűnt a kérdező, kíváncsi lettem volna, mit szólsz a válaszokhoz.

2020. jún. 29. 04:29
 26/29 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk már olyan fiatalok de 30 alattiak. Őszintén szólva most ősszel terveztük volna az első babát, de a házasság akkor még fel sem merült. Igen hirtelen jött az, hogy terhes lettem, így az új munkahelyemről is elküldtek próbaidő alatt. Az eljegyzés házasság is gyorsan jött főleg a baba miatt, mivel párom azt akarta hogy családba szülessen. Viszont ha nem lettem volna terhes szerintem még nem jegyzett volna el. A másik pedig, hogy anyósék is befolyásolták a párom ezzel a házassággal a baba miatt. Ő meg sokszor nem mer szembeszállni velük és hagyta hogy minden úgy történjen ahogy többnyire ők akarják. A terhességem problémamentes volt időre született és viszonylag hamar meglett. Igaz fájdalmas volt és erre azért nem voltam felkészülve de túléltem. De mikor megszületett én pl. még a fájdalommal voltam elfoglalva és mikor mondták nézzek oda kinnt van csak akkor láttam mikor rámtették. Végig ugye csukva volt a szemem a fájdalom miatt. Azután pedig rájöttem a szülés ehhez képest semmi mert ami azután jött engem eléggé megviselt. Bimbóvédővel szoptatásnál sok levegőt nyelt hasfájos lett és végig sírta azokat a napokat mikor kórházban voltunk. Itthon még próbálkoztam de tápszeres lett anyós nyomására, mert nem tudtam sok tejet adni neki. Ellökte a cicit védő nélkül néha a balbol tudott szépen de sírt folyton. Azóta sokszor érzem, hogy sirhatnékom van és nem tudok megbírkozni vele. Férjem is sokszor türelmetlen velem. Különkoltozés meg csak kb. 1 év múlva jöhet szóba.
2020. jún. 29. 10:55
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hát akkor meg van a bibi.

Férjed még nem vált le a szüleiről. Egy férfinek kötelessége a saját családja mellett kiállni, akik jelen esetben, te és a babát jelenti. Ha ez nincs meg, vagy nem változtat, akkor nincs értelme a kapcsolatnak.

Minden nő aki szült, hidd el átéli a fájdalmakat, de ezen lépj túl, ha kell szakember segítségével. Állj ki magadért, és a gyerekedért, mert lehet a férjed sosem fog, de akkor menekülni kell gyerekestől. Az anyai ösztön nagyon jól működik, hallgass rá. Ha anyósod megy nyugtatni etetni a kicsit, te utána mész, kiveszed a kezéből, és megeteted. Amúgy meg rakd magadhoz be a szobába a babát, és ne engedd be anyóst. Remélem a sok hozzaszolo tanácsait megfogadod. Elég idegesítő, hogy mindenki tudja mit kéne ilyen esetben tenni, te meg nem

2020. jún. 29. 11:35
 28/29 anonim ***** válasza:
66%
Azért ha ősszre már babaprojektet beszéltetek akkor annyival előbb nem született, hogy ez gondot jelensen és a kapcsolatotok se lehetett olyan rossz.Az ember nem mindenkivel tervez babát.Nyilvan el is vett volna,hisz náluk így szokás.Minek eroltetted a bimbó védőt? Anélkül is lehet szoptatni,ha helyesen teszed mellre pár nap után elmúlik a sebesedes is.Ne haragudj, hogy ezt mondom,de az hogy tapszeres lett a te hibád,mert ha valaki ragaszkodik a szoptatáshoz (ha van elég teje) akkor az anyós nem tudja rávenni hogy tápszert adjon neki.Azt írtad a fő kérdésnél hogy fájnak,kemenyek a melleid, azért mert termelődik a tej,te meg nem szoptatsz, hanem tápszert adsz a gyerekednek,mert az könnyebb.Tup sok időt kapsz hogy ráerj sajnálni magad.Soha nem hagynám hogy anyósom ejszakázzon a gyerekemmel pedig szülés után én is depressziós voltam.
2020. jún. 29. 11:37
 29/29 Derjaderja ***** válasza:
97%

Én sem értem, hogy engedheted így ki a kontrollt a kezedből. Beosztottnak kezelnek, miközben Ti hárman vagytok az új család és a babának Te vagy az anyukája.

Mi van ha nem adod oda a gyereket, kifeszítik a kezedből?

2020. jún. 29. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!