Egy mostohaapa beleszólhat a gyereknevelésbe?
Végülis, valamilyen szinten szerintem igen. Gondolom a gyermek abban a házban él, ahol ő is, tehát mondhatja, hogy "az ő házában él" és akkor beleszólhat.
Nekem speciel beleszólt, de sosem bántam ahogyan anyukám se, teljesen olyan nevelést adott, mintha vérszerinti lenne.
Igen.
Szerintem, bár nem leszek népszerű,
az is hibás, ahogyan most működnek a dolgok.
Régen a szomszéd a boltos és a buszsofőr is nevelte a gyerekeket..
Gondolok atra, hogy egy szemetelésért vagy csúnya beszédért rászóltak az idegen gyerekekre is.
Nost mindenki csak néz.
Egy családként èlnek, akkor nagyon is kell, hogy nevelje.
A végső döntést az anya és az ap hozza meg, viszont a mindennapo nevelésben részt kell venni támogatni a vérszerinti szūlőt.
Ehhez a szülőinek is partnernek kell lenni
Na akkor neked is elmondom amit a lanyom szajaba ragtam amikor ezzel jott.
Elozmeny: apuka 2.baba szuletese elott osszekoltozott a szerelmevel, egyedul maradtam a 2 evessel es a nagy pocakommal.
2 evvel kesobb talalkoztam a parommal (mara a ferjem), aki kerte! hogy koltozzunk hozza az akkor 2 es 4 eves gyerkocokkel.
Onnantol teljes erteku apa, ugyanolyan jogokkal es "kotelezettsegekkel" mint a verszerinti apukak akik egyutt elnek a gyerekukkel.
Tehat aki felkel hozzad ejjel ha sirsz, pelenkaz,oviba, iskolaba visz, hoz, leul veled hazit irni, tarsasozni, hetvegen kirandulni visz, fizeti a kajadat, a lakbert, a benzint amit az autojaba tolt h teged elvigyen a nagy vagyadra a tengerpartra es kiall erted a tanarno elott az iskolaban vagy megved a kis hulye barataidtol akik meg akarnak verni, engedtessek mar meg hogy teljes erteku apakent radszoljon ha hisztizel, ha tombolsz vagy elmondhassa a velemenyet ha rossz jegyet hozol haza a sulibol vagy megvered a szomszed Pistiket.
Olyan nincs h o energiat, penzt es idot fektet beled, de te csak a verszerinti apadnak fogadsz szot, aki megjelenik kethetente es a veled toltott kiesett idot (amit a potapad tett meg) vidamparkkal es fagyival kompenzalja tehat o a jo fej, a masik meg csak egy bacsi aki elvegzi az apai teendoket.
Ha a 7evesem be tudta ezt latni, bizom benne h a valoszinuleg nagykoru kerdezo is felfogja h az apasag nem a sperma leadasaval kezdodik es nem is ott vegzodik. Az az apa aki a figyelmet es szeretetet neked szenteli es aktivan reszt vesz a felnevelesedben hogy ember legy.
En mondjuk abszolut tamogatom a gyerekeim kapcsolatat az apukajukkal is, ha mindket felnek van ra igenye (es van) de ne is tegyuk egy lapra a ferjemet az exemmel aki 4naponta 10percre felhivja a gyerekeit skypeon.
Az ertekrendjuket (ami szerintem jo) annak az embernek koszonhetik aki 5 eve minden estet veluk tolt es aktivan dolgozik a munkaideje utan azon h ezek ketten remek felnottekke valjanak idovel.
Hát meg mi az, hogy a lányod szájába rágod? És ha nem őt tekinti apjának, hanem az igazi apját? Ha meg olyan rossz volt a kapcsolat, akkor meg miért kellett még egy gyereket szülni? Mert gondolom nem egyik pillanatról a másikra hagyott, mert gondolt egyet és lelépett. Ez már régóta érlelődhetett benne, hogy elhagy 2 pici gyerek ellenére is. Talán el kellene gondolkozni, hogy miért.
Egyébként meg feltettem egy kérdést, elmondanád drága szájbarágós naccsasszony, hogy mi ebben a hű de provokatív? Talán nem kérdezhetem meg? Nem azt mondtam, hogy írd le az amúgy is szánalmas történetedet, hogy hogy vered a lányod fejébe azt, hogy aki nem az apja, azt tekintse apjának. És ha el van végezve az apai teendő, akkor miért kell pótapuka a kölyköknek? Szép dolog, hogy segít a párod a gyereknevelésbe, meg besegít anyagiakban, de akkor se őt tekintse már az apjának, mert te a szájába rágod. Szégyen, amit itt egyesek leművelnek. És akkor csodálkozik, hogy az igazi apja csak skype-on tartja velük a kapcsolatot... hát ne csodálkozz, ha már a 7 éves kislányodnak hülyeségeket mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!