Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért gondolja azt, hogy...

Miért gondolja azt, hogy egyedül is meg birkózom mindennel?

Figyelt kérdés

A második gyerekünk 1,5 hete született. Hál istennek a szülés után gyorsan regenerálódtam. Így nem az ment, hogy panaszkodom itt vagy ott fáj.(ami amúgy természetes ilyenkor, hisz szülésről beszélnlünk, nem egy foghúzásról). Szoptatok, ellátom a gyerekeket egyedül, főzök, takarítok.

A férjem az első napok után látta hogy "jól vagyok" , és azóta alig segít. Konkrétan semmit... De könyörgöm muszáj csinálnom, hisz a gyerekeknek nem mondhatom hogy bocsi de anya fáradt nincs kaja, pelus csere, vagy altatás..

Mielőtt belevágtunk is tudtam, hogy sokat dolgozik. De azt megbeszéltük ha nincs olyan fontos munka itt lesz, valamint hogy este fürdetésre hazaér. (7-8 óra). Na most konkrétan nincs itt egész nap, a munkája miatt kell távol lennie, ő ezt mondaná, ha rá kérdezne valaki. Vagyis ez inkább kifogás. Az apjával dolgoznak egy közös vállalkozásban, aminek tavasszal nyáron van legjobban szezonja. De egy pár nap otthon maradás bele férne csak ő sem mondja, meg a szülőkben sem merült ez fel. Persze azt hogy sok a munka tudtam, más helyzetben nincs is bajom vele, de ebben a szituban úgy gondolom egy pár nap közösen eltöltött idő nem lett volna rossz. De ő egy!!! napot volt velünk. Azóta se.. Nem is mondta az apjának hogy akarna maradni. Hiszen az volt az elképzelésük én szerintem, hogy ha nem birnám vagy anyukám vagy anyósom jön és segít.

A picit látta napi 3 percre, meg max fél percig fogta. A naggyal is két puszi reggel este. Meg max ha véletlenül napközben hazaugrik egy pár perc. De sajnos ennyi.

Pedig bent volt a szülésen, meg utána való nap is nagyon segítőkész volt. Azt hittem tényleg segít ő is tekintve hogy 2 gyerekről van szó. Aztán 2-3.naptól mint akit elvágtak.

Csinálom persze, meg imádom őket, csak úgy látom egyedül hagyott mindenben és ez rosszul esik. Mert ezt a picit is ketten akartuk, ketten vagyunk ebben a kapcsolatban és mégis mindent én csinálok.

Mit tehetnék?

Mi történt vele? Én csináltam vmit rosszul?

Köszönöm!

2020. jún. 25. 10:16
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Te nem csináltál semmit rosszul, a leírás alapján nekem úgy tűnik, mintha menekülni próbálna az otthoni helyzetből, lehet sok neki hirtelen a 2 gyerek egyszerre. Mindenképp ülj le vele minél előbb és mondd el neki, hogy ez téged bánt és kérdezd meg, hogy mi történik vele és miben tudnál segíteni. A kommunikáció mindig segít, de ne kérd számon, mert azzal szerintem az ellenkező hatást lehet kiváltani, megdacolja magát, stb. Légy megértő, de tőle is kérd ugyanezt.
2020. jún. 25. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Este leülsz vele és elmondod neki a sirámaidat.
2020. jún. 25. 10:26
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

Komolyan nem értem. Nem akarlak téged hibáztatni meg okolni kérdező. De mielőtt gyereket vállaltatok nem beszélgettetek a feladatokról és az apai szerepekről? Számomra elképzelhetetlen úgy szülni, hogy az apa nincs tisztában a leendő kötelességeivel. A szüleimet írtad le. Apám egész nap melózott, este letojt bennünket. Aztán lelépett mert mondván "sok volt a család". Miért vállal ilyen fszi gyereket? Dísznek?

A másik: miért szorulsz arra hogy idegenektől kérj tanácsot ahelyett hogy egy erős magabiztos nőként a párod elé állj megbeszélni?

Tényleg nem bántani akarlak komolyan sajnállak, de ezt jobban át kellett volna gondolnotok. De még nincs késő.

2020. jún. 25. 10:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Irod, hogy a naggyal sem foglalkozik, ez korabban is igy volt? Beszeltetek errol? Tudja, hogy segitsegre van szukseged, es hogy mashogy kepzelted el a gyerekvallalast? Mi a masodik szuletese elott reszletesen megbeszeltuk, hogy segitsen, amiben tud. Egyik baratnom amugy bekerult a pszichiatriara a kicsi gyereke mellol, ott vegre tudott aludni, es hirtelen kiderult, hogy sokkal tobb segitseget is tud kapni, mint gondolta. De nem kell idaig eljutni. Es voltam hasonlo szituban (azert nem ennyire), 2,5 eves volt a nagyobb, mikor megelegeltem, hogy mindent en csinalok vele, felhivtam erre a ferjem figyelmet, es megmondtam, hogy valasszon valamit, amit rendszeresen o csinal vele, akkor esett le neki, hogy tenyleg az utobbi honapokban szinte semmit sem csinalt a gyerekkel kozosen, es el kezdett egyre tobb dologban reszt venni. A kicsinel mar megbeszeltuk, hogy kozosen csinaljuk, azota o altatja a nagyot, rengeteg sikerelmenye is lett, nagyon jol tud gyereket nevelni, de ehhez nekem is hatrebb kellett lepnem, es “odaengedni”. Es bizony van, hogy fogom magam, es beulok egy kad vizbe, vagy tornazok egyet, vagy az egyik gyerekkel megyek csak ki setalni. Mondjuk, ha fizikailag nincs otthon, akkor ezt nyilvan nem lehet igy megtenni. Hetvegekkel mi a helyzet?
2020. jún. 25. 10:58
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Èn szòlnèk neki, hogy ez ìgy nem.mehet tovàbb. Egyèbkènt ilyen pici gyerek mellett nekem eszembe sem jutna főzni, takarìtani. Ott a 2 gyerek, elèg munka az.
2020. jún. 25. 11:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A férfiak általában szóból értenek. Mivel "túl" jól vagy, azt hiszi, mindennel lazán megbirkózol. Első körben szólj neki, hogy miben kéne segítség. Hisztizni majd csak akkor kezdj, ha szép szóval nem használt. :)
2020. jún. 25. 11:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Após is jófej, hogy nem küldi haza a kisfiát hogy legyen az újdonsült gyerekével és az épp szülésből felépülő feleségével. Lehet ezt a példat látta gyerekkoraban az apjától is..
2020. jún. 25. 13:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés h a kicsi születése előtt segített-e valamiben? Egy gyerek mellet is kell segítség, akkor is ha "már" 2 éves.

Ha a naggyal sem segített soha sokat, akkor nincs min csodálkozni, és ez valószínűleg nem fog változni. Az nem kifogás, hogy á 1 gyerekkel "elbír" egy ember is. Beszélni persze azért lehet a férjeddel.

Másik lehetőség, h ő tényleg azt hiszi, h ez így neked is rendben van, tök jól el vagy a gyerekekkel, hiszen minden ok, nem panaszkodsz, ezért fel se merül benne h többet kéne otthon lennie és segíteni.

Mindenképp mondd el neki ugyanazokat amiket itt nekünk leírtál, és ha pozitív változást tapasztalsz, akkor oké, de ha nem, akkor elég kemény dió lesz ez neked a két gyerekkel.

(Ui: ezt az ilyen kérdéseknél általában nem írják le, de az igazán jó férjjel nem kell konkrétan "megbeszélni", hogy na akkor mától márpedig segítenie kell, hanem megteszi azt magától, észreveszi magát (pl 1 napja ott a mosogatóban a mosatlan, akkor fogja, elmossa és kész, ennyi, átveszi a gyereket saját indíttatásból stb.), ne adj' isten megkérdezi a feleségét, hogy miben tud segíteni neki, illetve a napi szintű beszélgetések során is kiderül, hogy mivel van probléma. Ja, és szeret (!) otthon, a családjával lenni, ezért amikor teheti, otthon van.)

2020. jún. 25. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!