Melyik az a név, ami nagyon tetszik, de a gyermekednek mégsem adnád?

Diána - egyik legjobb barátnőm neve
Anasztázia - még meggondolom, de félek, hogy túl oroszos a vezetéknévhez.
Zoltán - ex neve és egy vicces haverunk neve
Bálint - párom unokaöccse is Bálint, nem lenne jó, hogy közeli unokatesók ugyanolyan nevűek lennének.

Péter, szintén ex
lánynevek közül tetszenek a virágnevek, Magnólia pl, de nem akartam ennyire (nekem) extra nevet adni

Hú, nekem elég sok iylen van, főleg a fiúnevekből. A leggyakoribb ok pedig, hogy a férjemnek nem tetszik, és/vagy nem passzol a vezetéknévvel és/vagy nem tetszik a becézése. 1-2 esetben az is játszik, hogy közeli rokon neve. Ezek alapján amúgy elég nagy gond volt fiúnevet választani (amúgy még nincs gyerekünk, de már tudjuk, mi lenne a nevük). Lánynevekben nagyobb az egyetértés, de ott is van pár, ami a férjemnek nem tetszik.
Néhány példa
Richárd - a vezetéknevünk nagyon kemény hangzású, nem passzol + kivagyok a Ricsi becézéstől
Viktor, Dániel - közeli rokonok neve
Emma - borzasztó gyakori lett

Szofi - így leírva nem tetszik (Sophie az eredeti ugye), plusz a férjemnek sem, és a vezetéknévhez sem illik.
Szvetlána - okok ugyanazok, mint a Szofi esetén.
Denerisz - nem akarok kiszúrni a gyerekkel, plusz magyarosítva nem tetszik.

Léna- unokahugom neve
Bálint- bátyám neve
Dalma- ezt meg talan, de a dalmata kutyaval biztos szivatnak(bár szerintem ez nem olyan "gaz")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!