Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik az a név, ami nagyon...

Melyik az a név, ami nagyon tetszik, de a gyermekednek mégsem adnád?

Figyelt kérdés
Akár mert túl extrém, közeli ismerős neve, stb.
2020. jún. 25. 09:51
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Klarissza és Letícia. Nagyon tetszett és elgondolkodtunk rajta, hogy így fogjuk elnevezni a lányunkat, de az elsőt úgy becéznék mint anyómosat, a másiknak meg nem tetszik a beceneve. Fiúnév pedig a Kai tetszett meg amikor 2 évet Németországban éltünk, de itthon nem adható.
2020. jún. 25. 10:57
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Diána - egyik legjobb barátnőm neve

Anasztázia - még meggondolom, de félek, hogy túl oroszos a vezetéknévhez.

Zoltán - ex neve és egy vicces haverunk neve

Bálint - párom unokaöccse is Bálint, nem lenne jó, hogy közeli unokatesók ugyanolyan nevűek lennének.

2020. jún. 25. 11:06
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

Péter, szintén ex

lánynevek közül tetszenek a virágnevek, Magnólia pl, de nem akartam ennyire (nekem) extra nevet adni

2020. jún. 25. 11:21
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a Larissza tetszik nagyon, de mindenki szerint borzalmas, így nem adnám a lányomnak ha lenne. Ez már egész kislány korom óta tetszik. De egyébként a férjem vezetéknevéhez sem illene.
2020. jún. 25. 11:23
 15/41 anonim ***** válasza:
95%
A Bálint nagyon tetszik. De a férjem vezetékneve Török. Így nem szivatnám szegény gyereket Török Bálint névvel, pláne hogy Törökbálinon lakunk.
2020. jún. 25. 11:25
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Hú, nekem elég sok iylen van, főleg a fiúnevekből. A leggyakoribb ok pedig, hogy a férjemnek nem tetszik, és/vagy nem passzol a vezetéknévvel és/vagy nem tetszik a becézése. 1-2 esetben az is játszik, hogy közeli rokon neve. Ezek alapján amúgy elég nagy gond volt fiúnevet választani (amúgy még nincs gyerekünk, de már tudjuk, mi lenne a nevük). Lánynevekben nagyobb az egyetértés, de ott is van pár, ami a férjemnek nem tetszik.

Néhány példa

Richárd - a vezetéknevünk nagyon kemény hangzású, nem passzol + kivagyok a Ricsi becézéstől

Viktor, Dániel - közeli rokonok neve

Emma - borzasztó gyakori lett

2020. jún. 25. 11:35
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
Szorina. Nagyon tetszik, de a férjem hallani sem akar róla, így nem adnám. Nagyon tetszik a Maximilián is, de túl extrémnek tartom ahhoz, hogy adjam.
2020. jún. 25. 11:42
 18/41 anonim ***** válasza:
100%
Lánynév több van, mert sokat válogattunk. Az egyik ilyen a Verona. Nagyon szép szerintem de mégis túl idegen hangzású főleg egy egyszerű magyar vezetéknévhez. A másik a Réna, ez meg túl nagyzolósnak hangzana, főleg a mi környékünkön.
2020. jún. 25. 11:56
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

Szofi - így leírva nem tetszik (Sophie az eredeti ugye), plusz a férjemnek sem, és a vezetéknévhez sem illik.

Szvetlána - okok ugyanazok, mint a Szofi esetén.

Denerisz - nem akarok kiszúrni a gyerekkel, plusz magyarosítva nem tetszik.

2020. jún. 25. 12:45
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

Léna- unokahugom neve

Bálint- bátyám neve

Dalma- ezt meg talan, de a dalmata kutyaval biztos szivatnak(bár szerintem ez nem olyan "gaz")

2020. jún. 25. 13:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!