Melyik keresztnevet tartjátok az alábbiak közül a leginkább vállalhatónak?
És #6
Szövegértésből úgy látom gondjaitok vannak
nem tudom miért jó neked ha többszázezer ember mászkál a gyereked nevével és vagy minden bemutatkozásnál betűznie kell a külföldi kollégáknak/barátoknak/bárkiknek, vagy senki nem fogja helyesen olvasni a nevét egy apró országon kívül, de legyen.
béla meg pista ne legyen, azok egyszerűen túlságosan vicc kategória, a többi mehet. szerencsére honosítani is egyszerű őket, a legtöbb nyelvben van párja ezeknek.
15
Elég ostoba vagy. Miért baj az, ha magyar ember magyar nevet ad a gyermekének? Amúgy ezek már rohadtul nem tucatnevek, ma már a Bence meg a Zétény a menő. Az egyetemen volt egy vietnámi csaj vietnámi névvel, senki sem röhögte ki, és mindenki megtudta tanulni a nevét.
Mihály vagy Vilmos.
Mihály a párom neve, de ő nem szeretné, ha majd fiunk lesz, az ő nevét viselje. Egyrészt az ő családjában sem ő az első ezzel a névvel, másrészt az én családomban is többen viselik ezt a nevet.
A Vilmos nálunk szóba került, még nem tudjuk. Van ennél talán előrébb is név a listákon.
De nekem a felsoroltak közül mindenképp ez a kettő. (Esetleg még a József, de ahhoz is érzelmi kötődés van. Nem biztos, hogy a saját fiamnak adnám, annak akit viszont ismerek, és kedvelem, a becenevével nagyon passzol a személyiségéhez)
16
Mielőtt leostobázol másokat, neked sem ártana művelődni. A József, Mihály nem magyar név, ahogy sok más sem, amit annak hisznek.
Mindet vállalhatónak tartom és bármelyiket adnám, ha a férjem ezek közül kifejezetten szeretné valamelyiket.
Nekem az István, a Mihály, a János és a György (ez utóbbi apukám neve is) tetszik leginkább, ezek közül választanék. Vagy idevenném még az Andrást, Miklóst és a Lászlót is, amik szintén szépek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!