Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek 7 év korkülönbség...

Szerintetek 7 év korkülönbség sok a gyerekek között?

Figyelt kérdés

Nem így terveztem, így jött ki. Ha most összejönne, a kisebbik lányom és a kicsi között 7 év lenne a korkülönbség. A nagy meg a legkisebb között meg 11...

Volt valaki így?

Lehet ennek előnye?

2020. jún. 8. 13:56
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
76%

Első második között 8 év van, első és harmadik között majdnem 12.

Ráadásul a legidősebb fiú, a két "kicsi" lány. Mindig is jó testvérek voltak, mai napig azok, pedig ketten már felnőttkorúak, a legkisebb még kamasz. Szerintem nevelés kérdése elsősorban.

2020. jún. 8. 18:50
 22/32 anonim ***** válasza:
68%

Köztünk a tesómmal 2,5 év van, mégis mindig nekem kellett vigyáznom rá, muszáj volt vele játszani, vinni magammal, vigyázni rá a suliban is, mert még kicsi..

Aki ilyen típus, azt nem fogja érdekelni, hány év van a gyerekek közt, befogja a nagyobbat, mert onnantól, hogy van egy kisebb, a kicsiből is nagyobb lesz számára..Aki nem szeret foglalkozni a gyerekeivel, vagy nincs pénze, az meg azért fogja rábízni a másik gyerekre..

Normális szülő nem fogja be a nagyobbat. Én ismerek olyan tesópárt, ahol nem kellett sosem vigyáznia a 11 év korkülönbséggel a nagytesónak a kicsire, viszont borzalmasan elkényeztették a kicsit, a nagyot meg szigorúan fogták. Példa: a nagynak megtiltották a háziállatot a szőr és az idő és a nem fogom én gondozni miatt, a tesójának a nyulainak külön szobája van, amit az anyja takarít!

Szerintem minden korkülönbséggel jó lehet a tesó, csak kell egy normális szülő, aki meghallgatja, odafigyel és szereti mindkét gyereket, nem tukmálja egymásra őket, és elfogadja, ha nem lesznek legjobb barik, csak számíthatnak egymásra nehéz helyzetekben, ami a saját önálló döntésük lesz, nem azért, mert a szülő nyüstöli, hogy gondoskodj a másikról és segítsd..

Amíg a szülőnek összes gyerekével az a célja, hogy az ő gyerekei legyenek, és nem egymás testvérei, addig ideális viszony fog fent állni köztük.

Nekem 7-8 év biztos lesz a gyerekeim között, sosem fogom kevésbé szeretni a nagyot, vagy rátukmálni a kicsit, hanem fogadok bébiszittert, ugyanúgy szeretgetem majd mindkettőt, amikor engedik. Ha nincs érzelmi elvárás, magától fog kialakulni a dolog, sok idővel.

Előny az lehet, hogy a kisebb nem fog hiány szenvedni időben, mert a nagy eleve napi több órát van suliban és majd barátokkal is el akar mászkálni, így minimálisan sérül a kapcsolat a kicsivel. Ugyanez másik oldalról, a nagy nem fogja elhanyagoltnak érezni magát, mert kb napi 2 órát fog igényelni belőled, hiszen már sok más dologra is igénye van.

Szerintem jó a nagy korkülönbség, mondom ezt kis korkülönbséges testvérként, ráadásul egy telken nőttem fel a 10 hónappal fiatalabb uncsitesómmal, akivel többet utáltuk egymást, mint a tesómmal, pedig az nagy szó:)

Ami hátrány, hogy kevesebb lesz a hasonlóan átélt közös élményük, de szerintem ez nem vészes áldozat.

2020. jún. 8. 20:01
 23/32 anonim ***** válasza:
76%
Öcsém és köztem 11 év van, imádjuk egymást, el se tudnám képzelni máshogy. Sokat kellett vigyáznom rá, de egyáltalán nem zavart, sőt, jó volt, hogy kvázi "második anyja" vagyok. Ez nem a koron múlik.
2020. jún. 8. 22:19
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 gyerekem van az első és második közt csak 16 hónap van nem igazán jó testvérek , viszont kisebbik fiam és kislány között 6,5év van 2-3 gyerek közt ,kisebbik fiam imádja születése óta a lányt ,lányom is oda van fiatalabbak bátyáért , viszont legidősebb fiam és lány között nincs ilyen szorosan kapocs .
2020. jún. 9. 07:13
 25/32 anonim ***** válasza:
22%
Utolsó, van gyereked? Anyaként a tesóra bízást máshogy látja az ember. Korábban én is meg voltam róla győződve, ha idegesít is, én is második anya szerepben voltam kényszerítve, mert nagyobb vagyok. Akkor jöttem rá, hogy ez beteges, mikor gyerekem lett. Soha a francos életben nem lesz a gyerekem második anyja a testvére. Soha nem lesz második anyja. Nem tehetek egy gyereket, mert a tinik is gyerekek, felelőssé az én gyerekem épsége iránt, az egyszerűen nem normális, természetellenesen nagy felelősség egy kisgyereknek, aki még arra sincs felkészülve, hogy önmagát 100%ban fentartsa, épen és egészségesen, nem hogy arra, hogy önmagán kívül másról is gondoskodjon. Az ilyen szülők felelőtlenek és/vagy sérültek.
2020. jún. 9. 07:16
 26/32 anonim ***** válasza:
81%
20-as vagyok, én is írtam, hogy úgymond négy "anyja" volt a legkisebb tesónknak. Nem, anyám nem beteg és nem sérült, mi magunktól foglalkoztunk ennyit a kistesónkkal, mert imádtunk vele lenni. Vette volna ki anyánk a kezünkből és zavart volna el minket? Hülyeség.. Nyilván az édesanyjáé a felelősség, de miért baj, ha a testvér szívesen gondozza, foglalkozik vele? Nekem is van azóta két gyerekem, az idősebbik nagoyn szívesen vigyáz rá, pelenkázta, etette amikor kisebb volt. Ha nem akarná, nem erőltetném rá.
2020. jún. 9. 07:53
 27/32 anonim ***** válasza:
82%
11 voltam, amikor a húgom született. Néha nagy teher volt (mindent csináltam, pelenka, éjszaka kelés, ha anya beteg volt, stb), de ma már boldog vagyok, hogy az első napjától emlékszem mindenre, amit csinált, ott voltam az első lépéseinél, és az én karomban mondta ki az első teljes mondatát. Ez olyasmi, amit a kortársaim közül nem sokan élhettek át, én így felnőttként nagyon örülök, hogy így alakult.
2020. jún. 9. 09:24
 28/32 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk is 7 év lenne a második és a harmadik között (még nem jött össze, legalábbis még nem tudok róla). A kislányom akkor lesz 7 éves, nagyfiam 12. Lányom nagyon szeretne kistesót, imádja a gyerekeket. Fiam annyira nem szeretne, mert ő ugye tudja, hogy némileg háttérbe kerülne, ha lenne még egy tesó.
2020. jún. 9. 12:51
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
A fiú és a januárban születendő lány közt is 7 év lesz. A nagytesó várja már, szerintem nevelés kérdése, az hogy okoz e gondot a 7 év korkülönbség.
2020. jún. 9. 14:42
 30/32 anonim ***** válasza:
0%
ha már négy évet sem bírtál úgy kezelni, hgy ne utálják meg egymást egy évtizedre, mért hiszed, hogy hét év jobb lesz?
2020. jún. 9. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!