Hogy veszi fel a gyerek egy azonos nemű kapcsolatba a vezetéknevet?
21!
Komoly és nem csak szerinted hülyeseg. Nem Magyarorszagon élek, itt legális a házasság és az örökbefogadás is. Momdjuk az emberek itt nyitottak.... Az egyik általános iskolában pl a kezdő, 4 éves gyerekek osztalytanitoja egy meleg férfi és szabályosan verseny van érte, hogy a gyerekek ah onosztalyaba kerüljenek. Imádják a picik, a nagyok meg még a középiskolából is vissza vissza járnak hozza. Házas, azt nem tudom gyereke van e, de ha van, annak a gyereknek csodálatos szülője, az biztos.
Magyarországon jogilag egy gyereknek csak egy szülője lehet egy nemből. Viszont az örökbefogadásnál figyelembe veszik, ha egy pár jelentkezik, és az alkalmassági folyamatban ugyanúgy vizsgálják, ahogy egy hetero párt. Erősen ajánlják, hogy a tanfolyamon is egyutt vegyenek részt. A pár döntése, hogy hivatalosan melyikük lesz szülő, de ha örökbefogadásról van szó, érdemes annak jelentkeznie, aki jobb eséllyel indul. Például korkülönbség szempontjából, de az is előnyös lehet, ha az illető tágabb családja támogató. Egyedülállók örökbefogadásnál különösen fontos szempont ez, hiszen a gyerek érdeke, hogy akkor is legyen biztos háttér, ha a szülővel történik valami.
Béranya program esetén is szabadon dönthet a pár, de erre csak külföldön van legális lehetőség, és az ára miatt nagyon kevesen élnek vele.
Akkor a legbonyolultabb a helyzet, ha a gyerek egy hetero pártól születik, és az egyik fél a biológiai szülő, hiszen ilyenkor a másik vér szerinti szülő bármikor igényt tarthat a szülő jogokra. Csak az egyik szülő nem mondhat le a gyerekről, ezért nincs lehetőség arra, hogy egyikük jogilag végleg kikerüljön a képből. Ezt csak akkor lehetne megtenni, ha az egyik fél megházasodna, és a szülő az új házastárs javára mondana le a gyerekről, de mivel itthon azonos neműek nem házasodhatnak, így ez nem jöhet létre.
Nagyon szépen Köszönöm a válaszokat!
Még csak 15L-vagyok de elgondolkodtunk a párommal ezen és gondoltuk akad pár értelmes ember akik tudnak segíteni.A negatív kommentelők azokat meg le kell nyelni nemtudjak felfogni h ezzel születni kell nem mi döntjük el hogy kikhez vonzódunk..Én egy Homofob családba élek és nem is tudják a szüleim mert egyértelmü hogy ki tagadnának a nővéremet a tetkoja miatt akarta apám ki tagadni de wlfogatta.Ez már komolyabb téma azért szerintem és jobb ha el titkolom amég be nem töltöm a 18-at.
Hát ez őrület. Milyen alapon állítják itt még mindig egyesek, hogy a homoszexualitás "genetikailag kódolt"? EZ NEM IGAZ.
15 évesen nagyon szomorú az, ha olyan helyzetbe kerül valaki, hogy annak tartsa magát, és még szomorúbb, hogy vannak, akik adják alá a lovat.
Remélem, hamarosan sikerül ennek a népszerűsítő hadjáratnak véget vetni, és mindenki segítséget kap ahhoz, hogy beletörődjön abba, aminek született. És mint mondtam, homoszexuálisnak (sem) születik az ember. Már feltérképezték a teljes emberi dns-t és nem találtak olyan gént, ami felelőssé tehető lenne a homoszexualitásért. Aki mást hirdet, az nem mond igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!