Ha tudomásodra jutna gyerekbántalmazás, akkor tennél bejelentést a gyámügynél névtelenül?
És kit érdekel, mi a szakmája annak a zsugorodott agyunak? Még a rendőrt is ráhívnám!
Ne félj megvédeni egy védtelen gyermeket, mert lehet te vagy az egyetlen esélye!
Igen, és te is tegyél. Ajánlott levélben vagy telefonon, név nélkül, ha tartasz tőle, hogy kiderül. ELVILEG nem mondhatja meg a gyámügyes, de ha épp jóban van a családsegítővel vagy a gyámhivatali ügyintézővel vagy bárkivel, simán kideríthető. Én ugyan soha nem mondom el, honnan van az infóm (egyrészt gerinctelenség is meg akkor legközelebb senkitől semmit nem tudok meg), de sajnos van olyan kollega, akiből simán kinézem (családsegítő vagyok).
MINDENKÉPP JELENTSD AZ ESETET!!! Ha megszökik a gyerek vagy begyógyszerezi magát a bánásmód miatt, életed végéig enni fog a lelkiismeret...
Nem olvastam végig, de azért elmesélek egy történetet.
Adott volt egy egyedülálló anyuka, meg egy kislány, 7-8 éves. Társasház. Folyamatos üvöltözés meg csapkodás szűrődött ki a lakásukból. Szomszédok nem foglalkoztak vele, mert hát egyedülálló anyuka, biztos stresszes. Meg általában ránézésre jól bánik a gyerekkel. Üvöltözés, bútorduhogás, minden amit el lehet képzelni. Egy kis törpével a lakásban.
Akkor végül több hónap után eljutott oda a rendőrség, és kiderült, hogy az anyuka mentálisan beteg aki elhagyta a gyógyszereit, hallucinált, hónapok óta nem dolgozott, csoda hogy a gyerek életben volt.
Azóta én nevelem a gyereket, anyuka felépülőben van. Ha a szomszédok az első 1-2 ilyen után azonnal bejelentik, akkor valszeg nem traumatizálódott volna ennyire ez a kislány, és nem úgy élt volna le 1-2 évet, hogy normális, hogy anya magában üvölt.
Nagyon szomorú, de ilyenkor lépni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!