Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyagilag mi az az állapot,...

Anyagilag mi az az állapot, amire azt mondod, már jöhet a baba?

Figyelt kérdés

Vannak akik saját lakás és kocsi nélkül bevállalták a gyereket, vagy ezeknek mindenképpen adottnak kell lenniük még gyermekvállalás előtt?

Vagy elég mondjuk jó albi, kocsi, és két biztos állás?

Vagy albi + 2 biztos állás kocsi nélkül?

Stb...

2020. máj. 31. 18:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
17%

Legyen fél évre elegenő tartalék bármilyen helyzetben.

Bp jórészére felesleges az autó például.

Nekünk saját hátunk, autónk volt..

De nem amiatt vállaltunknezekeeglétevután gyereket, mert ez elvárás colt magunkkal szemben

Csak így alakult

2020. máj. 31. 20:50
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Videken lakunk, a férjem minden nap autózik a munkába. Én befejeztem az egyetemet, volt saját lakás és fejenként 1-1 autó, így vágtunk bele. A terhesség alatt rommá vertük a lakást és teljesen felújítottuk, átalakítottuk. Nekünk így volt tökéletes, 26 voltam, a férjem 29.
2020. máj. 31. 21:42
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

1. Auto, Diploma, munka, sajat lakas, eskuvo, 2. Auto, gyerek. Igy sikerult. De nem voltam rakattanva, igy hozta az elet.

Igazabol mindegy is. Pont akkor jott a gyerek mikor szukseg lett megegy autora es total teljesen lenullaztul magunkat anyagilag. Ezt nem tudod kiszamitani.

2020. máj. 31. 23:37
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk van saját lakás, nem hitelre , igaz csak 2 szobas. Meg autó. Munkahely is. De én is bizonytalankodom, leginkabb azert mert gyerekként nem igazán volt jó anyagi körülményünk. Így félek, bár az eszem azt mondja nem indokolt, es szeretnék is gyereket mar. Nyilván jobb lenne nagy házba lenni, de nem tudom arra mikor lenne lehetőség. Annyit viszont már megtanultam bármit hozhat az élet es nem éri meg várni. Úgyhogy én is agyalok rendesen.
2020. máj. 31. 23:53
 15/24 A kérdező kommentje:

Ha van félretett pénz és lenne helye neki a kis lakásban akkor ne gondolkodjatok tovább.

Egyébként anyukám azt mondta, hogy gyerekkoraban ők egy darabig egy egy szobás lakásban éltek, és tökre nem érdekelte, mert a szeretetet megkapta, ez volt a lényeg.

Én 11 éves koromig egy 1.5 szobás lakás fél szobájában együtt laktam a húgommal, csak ekkor költöztünk egy újépítésű 3 szobás lakásba, de annyira szerettem az előző lakást, hogy nem is akartam menni.

2020. jún. 1. 06:53
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nektek kell tudni, érezni, hogy menni fog és nem szenvedtek hiányt semmiben.

Nekünk van saját lakás, 2 autó, mindkettőnknek van állása, kb össz. 500e/hó. A lényeg, hogy legyen tartalék lóvé, ha bármi beüt, legyen hova nyúlni. Jah bank felé van még kb fél milla hitelünk.

2020. jún. 1. 14:04
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

#14 saját lakás nem hitelre ez 60 év munkaviszony 2 mérnöki fizuból BP-n. :) akkor abba em lesz benne a gyerek.

De ha neked ez korábban megoldható, akkor jó neked! Hajrá :)

2020. jún. 1. 14:20
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó azzal kezdtem hogy van saját. Igaz nem BP de nem is vágyom oda
2020. jún. 1. 18:31
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
De az igaz hogy nem akarok én se sokáig várni. Max egy év.
2020. jún. 1. 18:34
 20/24 anonim ***** válasza:
90%
Félre érthető voltam. Örülök neked. Tök ritka az ilyen. Bárcsak ne lenne ilyen ritka! Csak azt akartam kiemelni, hogy ez ne tartson vissza senkit, mert ezt elérni extrém sok idő.
2020. jún. 1. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!