Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anya és anyós között nevelési...

Anya és anyós között nevelési ellentétek,van megoldás?Helyre jöhet a dolog?

Figyelt kérdés
Én vagyok az anyuka és rengeteg dologban nem egyezik a véleményünk anyósommal a 2 éves gyerekem neveléséről. Ki is jelentette hogy nem érdekli amit kérek ha úgy gondolja megteszi amit a gyerek kér mert ő mindent megenged neki. Kedvelem őt de ebben ellentétek vagyunk. Azt soha nem tenném hogy nem megyünk oda,meg ő is gyakran jön kb. kétnaponta találkozunk. Nem tudom mi lehetne a megoldás. Megbeszélni már próbáltam,akkor minden Ok,5 perc múlva mintha nem is beszéltünk volna
2020. máj. 22. 21:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem ilyen fehér és fekete az élet. Nem lehet mindent így beskatulyázni,ahogy írjátok. Nálunk más a helyzet. Ugyanis párom szól.Volt egy időszak mikor ért is valamit hogy beszéltünk vele. Csak mostanában kezd újra elharapózni a helyzet. Úgy érzem már hiába mondjuk,akkor ott ok,utánna pedig el van felejtve. Vagy a hátunk mögött csinálja. Persze ezek azért nem olyan dolgok-nem keveri életveszélybe stb- ami miatt mi eltiltanánk a kicsit tőle. Még ahogy írtam is ő egyébként egy jó ember,jóban vagyunk csak bekattan nála valami ha nagymama funkcióba lép( bocsi a megfogalmazásért de így tudtam most leírni)
2020. máj. 25. 13:11
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyám ilyesmi... Nagyon szeretem, órákig tudunk dumálni, és sokszor nagyon nagy segítség, de az ára néha túl sok. Most jó volt a több hónap "karantén" ebből a szempontból, mert végre (10 év, két gyerek) talán elhitte, hogy egyedül is életben tudom tartani őket és nem dől össze a ház se. Amikor a gyerekekkel van, ő is átkapcsol nagymama üzemmódba, és még azt is igyekszik teljesíteni, amire a gyerek nem is gondolt, és folyton kirak eléjük mindent (pl. kiskanállal eteti a nagycsoportost, a túlsúlyos nagynak meg giga adag gumicukrokat és sütiket csempész a zsebébe, és kb. bármi hülyeséget megvettek hazafelé, ha meglátták a kirakatban...). És ő egy nagyon értelmiségi, volt magas vezető beosztású nő, aki anyaként egyáltalán nem volt ilyen. Ha hétvégi vagy nyári nagyi lenne, nem is lenne ezzel gond, viszont két-háromnapi szinten (különórákról hordta őket haza, amíg dolgoztam) sok. Mindig bűntudatom volt, ha rászóltam, hiszen nekem tesz ugye szívességet, na meg a gyereke vagyok (még így is jó párszor volt pár hétre mosolyszünet, de aztán mindig visszalopakodott valami ürüggyel). Szerintem ez nála valami pszichés kényszer, amivel szeretetet akar venni tőlük, na meg kerüli a konfliktust (már előre), közben mégis valami mártír versenyt generál, hogy nála tökéletesebben senki nem tud szolgálni (és így alulról irányítani). Nagyon nehéz egy ilyen játszma.
2020. máj. 25. 22:12
 13/13 anonim ***** válasza:
85%

Márpedig alap dolog lenne, hogy tiszteletben tartjuk a gyerek anyjának a kérését és szabályait és ha kifejezetten megkér valamire, hogy ezt NE, akkor meg sem fordul a fejében, hogy csak azért is megengedje.

Ez óriási tiszteletlenség! Én már rég minimalizáltam volna a kapcsolatot és ha továbbra is eljátszotta volna azt, hogy felrúgja a kéréseimet, akkor közölném, hogy rendben így is csinálhatjuk, viszont innentől fogva egészen addig nem fogja látni az unokáját, amíg fel nem fogja, hogy ÉN vagyok az anyja és az én és a férjem által hozott szabályok a mérvadóak. Ennyi. Nem izgatna, ha én lennék a szemét meny, de legalább megtanulná, hogy hol a határ.

2020. máj. 26. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!