Gyereket vállalni olyan emberrel, akibe nem vagyok szerelmes? Volt már itt így valaki?
A párommal való kapcsolatomat ha egy szóval kéne jellemeznem, akkor az a kényelmes lenne. Mert így van. Ő az kettőnk közül, aki rajongásig szeret, és bármit kérek, teljesíti. Megvan mellette az anyagi biztonság, az, hogy elengedhetem magam és nem kell aggódjak, hogy miből fogunk nyaralni menni, vagy ha megtetszik valami, akkor nem kell heteket/hónapokat/éveket spóroljak rá. Mert tudom, hogy nem fog problémát jelenteni, ha megveszem. Az idejét is rám áldozza, ha én szerdán megjegyzem, hogy szeretnék elmenni valahová wellnessezni, vagy hosszúhétvégére, akkor péntekre már biztos lesz foglalásunk, és úgy szervezi a munkát, hogy velem legyen. És nekem ezek a dolgok az előző kapcsolatomból hiányoztak. Az exem alig töltött velem időt, sosem mentünk sehová, és még akkor is beszólt, és napokig megjegyzéseket tett, ha a saját pénzemen vettem valamit. Nagyon rossz volt mellette, ezért is tudom, mennyire szerencsém van a párommal. Viszont hiába jó vele a szex, tesz meg értem bármit, tudom azt is, hogy nem vagyok belé szerelmes... Megkérte a kezem, és azért nem mondtam neki nemet, mert rengeteg ember előtt tette, nem akartam megalázni. Bizonytalan voltam, és azzal nyugtattam magam, hogy ez csak stressz és majd igenis jó lesz... De végig az esküvő szervezése alatt is ezt éreztem, és most, hogy a vírus miatt el kellett halasztani, szinte fellélegeztem. Erről egyedül az édesanyámmal beszéltem, hogy mennyire bizonytalan vagyok, és ő azt mondja folyton, hogy a szerelem így is, úgy is elmúlik idővel és semmivel sem lennék boldogabb egy 2 szobás panelban olyan ember mellett, aki a napi 8-10 óra munka után a nap hátralévő részét a kanapén tervezi tölteni. Tudom, ez sarkítás, de valahol igaza is van...
A másik, hogy én már nagyon szeretnék kisbabát, évek óta vágyom rá. Az exemmel ez nem volt opció, de a mostani párommal nem lenne akadálya. Megvan mindenünk, anyagilag nem jelentene problémát egy kisbaba. 25 éves leszek most, mindig fiatalon akartam anya lenni. Eddig egyetemre jártam, vagy utazgattam, de úgy érzem, hogy jövőre megpróbálhatnánk. Viszont egy barátnőm úgy fogalmazott, hogy még egy erős kapcsolatot is próbára tesz egy kisbaba, rossz belegondolni, hogy mit csinál egy alapból szörnyűvel. És ezért félek... Hogy mi lesz utána. Mert így ha szakítanék, akkor semmi gond nem lenne. De akkor már ott lenne egy közös baba, aki összekötne minket egész életünkben.
Szóval a kérdés adott, hogy szerintetek lehet-e úgy babát vállalni, ha nem vagyok szerelmes?
Én nem vagyok szerelmes a gyermekem apjába, soha nem is voltam. De az első pillanattól szeretem. Mi erről annak idején beszéltünk is. Egyikünk sem a másik nagy Ő-je, ha létezik egyáltalán ilyen. De azt éreztem, hogy vele szívesen vállalnék gyereket, nagyon értékes ember (nem anyagilag). Sőt mi anyagilag kifejezetten rossz páros vagyunk. Két közalkalmazott.. 😆 De azért nem élünk rosszul.
Bár mi nem vagyunk házasok, nagyon várom hogy egyszer megkérje a kezem. Pedig nem vagyok szerelmes...
Ezt azért írom le hogy érezd a különbséget. Mi sem vagyunk, és nem is voltunk szerelmesek (igaz mi nem is voltunk ilyen fiatalok már), de mégis nagyon erős az összetartozás érzés bennünk. Persze nekem is megfordult már a fejemben mi van ha pár év múlva betoppan a nagy szerelem. De ezen akkor aggódom ha megtörténik, addig pedig élvezem a közös családi életünket, mert én élvezem. Egyébként egy új szerelem bárki életébe betoppanhat. A kérdés csak hogy megéri-e felrúgni érte mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!