Nem szeretnék több gyermeket, a férjem viszont igen, mit csináljak?
Van egy négy hónapos kisfiúnak, akit nagyon szeretünk, de úgy érzem, hogy nekem egy gyermek bőven élég, viszont a férjem mindig is három gyermeket szeretett volna. Én a babánk megszületése előtt nem tudtam, hogy hány gyermeket szeretnék majd, most viszont úgy érzem, hogy amint nagyobb lesz a gyerkőc, szeretnék ismét kicsit felszabadulni és a saját életemet élni, dolgozni, utazni. A férjem viszont minden nap elmondja, milyen jó lenne több gyerek. A házasságunk egyébként rendben van, persze a családos lét eléggé hazavágta a romantikát, de ez a férjemet valahogy nem zavarja, engem viszont nagyon.
Volt valaki hasonló helyzetben? Bármilyen véleményt szívesen olvasok.
Szia
Szerintem érthető egyébként a te álláspontos is. Gondolom nem akarod meg se bántani-szimplán csak mond neki hogy szeretnél még várni vele hogy nőjjön a fiatok, és kiheverni a szülést, s kicsit felszabadulni. Szerintem meg értheti ezta részedről mivel te mentél át azokon a dolgokon amik durvábbak voltak, és téged terhelt le jobban, meg gondolom mai napig is. Arról is simán beszélhetsz vele hogy fordítsatok több időt magatokra, nem gondolom hogy bánná :)
Ez egy olyan dolog véleményem szerint amiben a nő döntsön,mert az összes teher 80%a rá hárul, plusz ő adja a testét is a terhességhez, szüléshez.
Őszintén mond meg neki, el kell fogadnia. Nem árultál zsákbamacskát, de ha így tettél volna is, jogod van meggondolni magad.
Amíg nem lett a kisfiam 8 hónapos, nagyon háttal álltam a kistesóhoz. Nehéz időszak volt, de aztán minden egyre könnyebb lett. Hónap végén születik a kistesó és majdnem 2,5 év lesz a gyerekek között.
Természetesen a te tested, a ti döntésetek, de nekem szépen lassan megváltozott a véleményem. Szerintem nem kell megijedned ettől az érzéstől. A férjeddel is nyugodtan beszélgessetek erről.
Mindenkinek köszönöm, hogy leírta a véleményét. Én is úgy gondolom, hogy végső soron nem hagyom majd befolyásolni magam a döntésben.
Kedves utolsó válaszoló, neked is igazad van részben, de sokszor felmerült közöttünk a téma a gyerkőc előtt, viszont akkor még teljesen másképp képzeltem el ezt a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!