Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretnék több gyermeket,...

Yvanna kérdése:

Nem szeretnék több gyermeket, a férjem viszont igen, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Van egy négy hónapos kisfiúnak, akit nagyon szeretünk, de úgy érzem, hogy nekem egy gyermek bőven élég, viszont a férjem mindig is három gyermeket szeretett volna. Én a babánk megszületése előtt nem tudtam, hogy hány gyermeket szeretnék majd, most viszont úgy érzem, hogy amint nagyobb lesz a gyerkőc, szeretnék ismét kicsit felszabadulni és a saját életemet élni, dolgozni, utazni. A férjem viszont minden nap elmondja, milyen jó lenne több gyerek. A házasságunk egyébként rendben van, persze a családos lét eléggé hazavágta a romantikát, de ez a férjemet valahogy nem zavarja, engem viszont nagyon.

Volt valaki hasonló helyzetben? Bármilyen véleményt szívesen olvasok.

2020. máj. 6. 10:25
 1/7 anonim ***** válasza:
89%

Szia

Szerintem érthető egyébként a te álláspontos is. Gondolom nem akarod meg se bántani-szimplán csak mond neki hogy szeretnél még várni vele hogy nőjjön a fiatok, és kiheverni a szülést, s kicsit felszabadulni. Szerintem meg értheti ezta részedről mivel te mentél át azokon a dolgokon amik durvábbak voltak, és téged terhelt le jobban, meg gondolom mai napig is. Arról is simán beszélhetsz vele hogy fordítsatok több időt magatokra, nem gondolom hogy bánná :)

2020. máj. 6. 10:27
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Szia. Én tökéletesen megértelek. Neked kell kihordani, megszülni, nagy részt ellátni, ha lenne testvér, őket is gardírozni, időt beosztani háztartást vezetni... Baromi nehéz, még akkor is, ha a szomszédban lakik a nagymama, a párod meg mintaapuka. Én is úgy gondolom, hogy nem tudnék többel bánni, holott nagyon jó kisbabám van, nincs vele semmi gond. Jó alvókája van, nem volt hasfájós, fogzása is egyelőre hang nélkül zajlik. Mégis azt érzem sokat elvenne az életemből mégegy gyerek. Megérthetné a férjed. A te méhed, senki sem szólhat bele a testeddel mit teszel. Az oroszlánrésze meg neked jut a gyereknevelésből, igenis vétó jogod van meghatározni mennyit akarsz!
2020. máj. 6. 10:36
 3/7 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy olyan dolog véleményem szerint amiben a nő döntsön,mert az összes teher 80%a rá hárul, plusz ő adja a testét is a terhességhez, szüléshez.

Őszintén mond meg neki, el kell fogadnia. Nem árultál zsákbamacskát, de ha így tettél volna is, jogod van meggondolni magad.

2020. máj. 6. 10:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem lett a kisfiam 8 hónapos, nagyon háttal álltam a kistesóhoz. Nehéz időszak volt, de aztán minden egyre könnyebb lett. Hónap végén születik a kistesó és majdnem 2,5 év lesz a gyerekek között.

Természetesen a te tested, a ti döntésetek, de nekem szépen lassan megváltozott a véleményem. Szerintem nem kell megijedned ettől az érzéstől. A férjeddel is nyugodtan beszélgessetek erről.

2020. máj. 6. 11:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Még csak 4 hónapos. Egyik oldalról, ez még bőven változhat, meg is gondolhatod magad. A másik oldal viszont nagyon furcsa hogy te már 4 hónap után újra a szabadságod várod. Így el tudom képzelni hogy te tényleg nem akarsz többet. Kénytelen lesz férjed sajnos ezt elfogadni.
2020. máj. 6. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Én azt nem értem, hogy 2 ennyire különböző beállítottságú ember, akik ennyire máshogy képzelik el az életet, mégis mi a francnak házasodnak össze? Mert nem arról van szó, hogy az egyik szereti a halászlét, a másik meg nem. Hát házasságkötés előtt nem evidens ilyen dolgokról beszélgetni, mint a gyerekvállalás? Ha ilyen horderejű dologban nem egyeznek, akkor miért kötik össze elvileg a halálig az életüket?
2020. máj. 10. 17:49
 7/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm, hogy leírta a véleményét. Én is úgy gondolom, hogy végső soron nem hagyom majd befolyásolni magam a döntésben.

Kedves utolsó válaszoló, neked is igazad van részben, de sokszor felmerült közöttünk a téma a gyerkőc előtt, viszont akkor még teljesen másképp képzeltem el ezt a dolgot.

2020. máj. 13. 05:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!