Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A párom szülei elsőfokú...

A párom szülei elsőfokú unokatestvérek. Közel 4 éve vagyunk együtt; szeretjük egymást, gyermeket szeretnénk. Viszont én félek, hogy beteg lesz a baba. A férjem egészséges, semilyen genetikai problémája nincs. Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 4. 10:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Elmennek genetikushoz.
2018. ápr. 4. 11:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek, menjetek el egy genetikushoz. Bp-en Prof.

Papp Zoltánt merem ajánlani.

2018. ápr. 4. 11:27
 3/8 anonim ***** válasza:
22%
Én nem mennék genetikushoz. A párod egészséges, ti pedig nem vagytok rokonok. Csak ez számít.
2018. ápr. 4. 11:39
 4/8 anonim ***** válasza:
80%

Kedves utolsó. Bár csak ez számítana. Egészséges szülőknek ugyebár sose születik beteg gyerekek...

Én is mindenképp elmennék genetikus hoz, illetve a terhesség alatt is fokozott figyelmet szentelnék a különböző vizsgálatoknak.

Lehet hogy ez csak ilyen mende-monda nem tudom pontosan, de én úgy hallottam hogy ilyen esetben általában nem az első generációnál jelennek meg a problémák.

Ha semmi probléma nem lehetne ebből, valószínűleg nem lenne tiltott.

Minden esetre ha szeretitek egymást, mindenképp vállalnék gyereket, csak odafigyelés nagyon a genetikai vizsgálatokra.

2018. ápr. 4. 11:46
 5/8 anonim ***** válasza:
43%

Természetesen egészséges szülőknek is születhet beteg gyerekük. Pont ennyi esélye van a kérdezőnek és párjának is erre. Semmivel sem több.

Ettől még természetesen elmehetnek bármilyen vizsgálatra, tanácsadásra, azzal rosszat nem tesznek, de semmivel sincs több félnivalójuk, mintha nem lennének unokatesók a férj szülei.

Egyébként rosszul tudod, nem tiltott. Nem tiltott unokatestvérek házassága, gyerekvállalása. Viszont genetikai tanácsadás az ő esetükben tényleg ajánlott.

2018. ápr. 4. 12:04
 6/8 anonim ***** válasza:
64%
hat es tenylegg van ilyen.... Durva. mindenkepp genetikushoz mennek.
2018. ápr. 4. 17:39
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

Első unokatestvérek?! Az durva. A másodikat még megértem nagy nehezen, de ez...

Én biztos elmennék genetikushoz.

2018. ápr. 5. 09:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Van a családunkban ilyen helyzet. Ott a lány szülei első uokatestvérek. Ők nem voltak genetikusnál, csak a kezelőorvosuknak mondták az első terhességnél, hogy mi a helyzet. Fokozott figyelemmel kísérték a terhességet. Azóta született még egy gyerekük, szerencsére mindketten teljesen egészségesek.

Ha tehetitek, menjetek el genetikai vizsgálatra, hallgassátok meg egy szakember véleményét.

2018. ápr. 5. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!