A párom szülei elsőfokú unokatestvérek. Közel 4 éve vagyunk együtt; szeretjük egymást, gyermeket szeretnénk. Viszont én félek, hogy beteg lesz a baba. A férjem egészséges, semilyen genetikai problémája nincs. Mit tennétek a helyemben?
Egyetértek, menjetek el egy genetikushoz. Bp-en Prof.
Papp Zoltánt merem ajánlani.
Kedves utolsó. Bár csak ez számítana. Egészséges szülőknek ugyebár sose születik beteg gyerekek...
Én is mindenképp elmennék genetikus hoz, illetve a terhesség alatt is fokozott figyelmet szentelnék a különböző vizsgálatoknak.
Lehet hogy ez csak ilyen mende-monda nem tudom pontosan, de én úgy hallottam hogy ilyen esetben általában nem az első generációnál jelennek meg a problémák.
Ha semmi probléma nem lehetne ebből, valószínűleg nem lenne tiltott.
Minden esetre ha szeretitek egymást, mindenképp vállalnék gyereket, csak odafigyelés nagyon a genetikai vizsgálatokra.
Természetesen egészséges szülőknek is születhet beteg gyerekük. Pont ennyi esélye van a kérdezőnek és párjának is erre. Semmivel sem több.
Ettől még természetesen elmehetnek bármilyen vizsgálatra, tanácsadásra, azzal rosszat nem tesznek, de semmivel sincs több félnivalójuk, mintha nem lennének unokatesók a férj szülei.
Egyébként rosszul tudod, nem tiltott. Nem tiltott unokatestvérek házassága, gyerekvállalása. Viszont genetikai tanácsadás az ő esetükben tényleg ajánlott.
Első unokatestvérek?! Az durva. A másodikat még megértem nagy nehezen, de ez...
Én biztos elmennék genetikushoz.
Van a családunkban ilyen helyzet. Ott a lány szülei első uokatestvérek. Ők nem voltak genetikusnál, csak a kezelőorvosuknak mondták az első terhességnél, hogy mi a helyzet. Fokozott figyelemmel kísérték a terhességet. Azóta született még egy gyerekük, szerencsére mindketten teljesen egészségesek.
Ha tehetitek, menjetek el genetikai vizsgálatra, hallgassátok meg egy szakember véleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!