Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van egyes anyáknak...

Miért van egyes anyáknak ekkora arca?

Figyelt kérdés
Sztem rohadt idegesítő, hogy valamiben (altatás, hozzátáplálás) szerencséjük van és verik a mellüket, hogy ez azért van mert milyen tökéletesek.
2020. ápr. 29. 08:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%

Én sokmindenben szerencsésnek mondhatom magam: kislányom a kezdetektől átalussza az éjszakákat; szinte alig hisztizett eddig (21 hónapos); folyékonyan beszél már, ezért nem kell találgatnom, hogy mire van szüksége, mi a baja, mit szeretne, ami önmagában is kevesebb konfliktussal jár, mert meg tudja magát értetni. Ügyesen eljátszik, könnyű lefoglalni.

De! Azért ez nem kizárólag csak szerencse! Kb. 50-50%. Rajtad is múlik, hogy a 'szerencsédet' hogy kamatoztatod, ugyanúgy, ahogy a 'szerencsétlenséged' is átterelhető jó irányba. A kulcs annyi, hogy következetesnek kell lenni. Ezt hívják nevelésnek, amit a gyerek születésétől kell elkezdeni pl. ott, hogy kialakítasz egy napirendet, amiben Ő idővel megtalálja a biztonságot, a kiszámíthatóságot, a rendszert. Ettől pl. idővel még a rosszalvó gyerekeknél is könnyebb lesz az altatás. És ha alvásidő van, akkor altatni kell, kitartóan. Nem pedig feladni. Így idővel lerövidül az altatás ideje. Nálunk most annyi napközben, hogy 1, max. 2x eléneklem a Bóbitát, és már alszik is.

De a legfontosabb talán az, hogy megismerd a gyermeked, figyeld az első pillanattól, hogy mikor, mire van szüksége, és ehhez próbálj kitalálni Neki egy számára is teljesíthető napirendet. Ehhez azért nemcsak szerencse kell.

És el is lehet rontani. Én pl. az evését rontottam el. Csak később jöttem rá, hogy most miatt válogat ennyire a kislányom, mert az a következetesség, ami a napirendben megvolt, az az evésben elmaradt. Amíg ébren volt mindig mentünk valahova, program volt, az étkezéseket eközben ejtettük meg, futva, úton-útfélen

autóban...stb. Nem volt fix helye, ideje, módja. Így lett a korábban mindent megevő gyerekemből, szép lassan válogatós, beszűkült. Az én hibám. Most, hogy ezt felismertem, igyekszem helyrehozni az elmaradt következetességgel, és most ott tartunk pár hónap leforgása alatt, hogy végre eszik normális ételt is, nem csak üveges bébiételt.

Szóval az, hogy a gyerek valamilyen területen problémás, az nem csak az Ő hibája; és fordítva sem csak és kizárólag szerencse...

2020. ápr. 29. 10:39
 12/18 anonim ***** válasza:
80%

Valóban nagyon sok a bunkó, kötekedő anyuka.

De egy korábbi válaszra reagálva. Ha valaki kérdezi, hogy kinek miket tudott x hónaposan a babája. Ha a válaszok között van olyan, akinek vmit hamar csinált, azt miért kell bántani? Ha egyszer akkor csinálta. Nem azért írta, hogy dicsekedjen, hanem a kérdésre válaszolt. Most miért kéne ettől a kérdező ék rosszul éreznie magát? Meg kéne érteni, hogy minden baba más. És lehet, hogy az egyik sokkal gyorsabb a mozgásfejlődéses, az övé meg hamarabb fog beszélni. Vagy akkor írja oda, hogy olyan válaszra nem kíváncsi, hogy más gyerek hamarabb csinál valamit, mert akkor egy hazug nagyképű vagy...

2020. ápr. 29. 10:47
 13/18 anonim ***** válasza:
80%
#11 Hülyeség azt gondolni, hogy ami neked bejött, az másnak is működni fog. Pl az altatás.. ikreim vannak, az egyikőjük igényli, hogy minden evés után aludjon, a másik nem. Miért altatnám erőszakkal, ha nem álmos? A napirend meg a másik. Nem a gyerek alkalmazkodik hozzám, én alkalmazkodom a gyerekhez. Szép lassan egy idő után úgyis beáll neki, addig meg minek erőltetni. Való igaz, hogy a szülőséghez kell egy jó nagy adag lazaság, mert egy dolog állandó: a változás.
2020. ápr. 29. 11:11
 14/18 anonim ***** válasza:
69%

Sok igazság van abban, amit a 12-es írt.

Sokszor lesz attól 'nagyképű', 'hazug', vagy 'szuperanyu' valaki, mert olyan gyereke van, aki pl. többet tud, vagy többet beszél mint a másik válaszadóé, vagy épp a kérdezőé...

Versenyt csinálnak a gyereknevelésből ahelyett, hogy a sajátjuk lenne a középpontban; és ha az általuk generált versenyben nem az ő gyerekük 'nyer', akkor a többi biztos hazudik, nagyképű...stb.

2020. ápr. 29. 11:16
 15/18 anonim ***** válasza:
95%
#14 Igen, csak amikor büszkén mondják, hogy 1 hetesen vagy 3 hetesen már megfordult a babája, és szólnak neki, hogy ez nem ideális, feszességre utal, akkor meg megsértődik.
2020. ápr. 29. 11:23
 16/18 anonim ***** válasza:
77%
Mert szerencséjük van a gyerekkel és azt hiszik, az ő érdemük :)
2020. ápr. 29. 11:56
 17/18 anonim ***** válasza:
36%
#13 Nem, nem erőszakkal altatom, hanem énekléssel, meséléssel, simogatással, összebújással; és nem akkor, amikor nekem tetszik, hanem Hozzá igazítva: megfigyeltem, hogy általában mikor igényli az alvást, és ahhoz mérten lett 'fix' alvásidő. Először napjában 4-5x is aludt fél-1 órákat. Mára már csak 1x de kb. 3 órát. Ehhoz pedig úgy játszunk, kirándulunk, megyünk, úgy időzítem az ebédet, hogy utána már elfáradjon annyira, hogy igényelje, és könnyebb legyen elaltatni. Ez a napirend. Az oviban is így lesz, és csak Neki segítek azzal, ha itthon is ez a rendszer, mert legalább ezzel nem kell majd megbírkóznia egy teljesen új helyzetben.
2020. ápr. 29. 13:38
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
Már csak azért sem értem ezt a hazugozást, stb, mert pl facebookon vannak csoportok, ahol lehet beszélgetni hasonló korú babák anyukáivsl. Ott pl remekül látni, mekkora különbségek vannak a babák között. Az egyik 7 hónaposan még csak forog, esetleg próbál kúszni. A másik mászik,ül,feláll kapaszkodva. Semmi hihetetlen nincs ebben. De még csak nagyképűség sem.
2020. ápr. 29. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!