Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szoptatás alatt lehet tornázni?

Szoptatás alatt lehet tornázni?

Figyelt kérdés
Szeretnék kicsit fogyni, de diétázni nem akarok, nehogy a tejem lássa kárát. Tornáznék amolyan táncolós fitness dvd-re, de nem merek, mert olvastam, hogy a nagy fizikai megterheléstől is elapadhat a tej. Ti hogyan fogytatok le szoptatás alatt?
2008. nov. 22. 23:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Én szülés előtt vagyok néhány nappal és kérdezősködtem a szülésznőtől. Ő azt mondta, hogy a diéta és az olyan mozgás, ami igazán zsírégető, amitől megizzadok és hajtja belőlem a vizet, az nem ajánlott a szoptatás alatt. Azzal indokolta, hogy egyrészt apadhat tőle a tej, valamint azzal, hogy ezeknél a sportoknál az éppen elégő zsírral együtt sok méreganyag is felszabadul a szervezetből, ami sajnos nem csak az izzadásba kerül be, hanem az anyatejbe is, emiatt romlik az tej minősége. Ettől jobban már nem jártam utána a témának, mert számomra elég hihetően hangzik. És a futást, aerobikot ide sorolta, szerintem az általad említett táncolós fitness is ilyen.

Viszont azt mondta, hogy izomerősítő gyakorlatokkal nyugodtan kísérletezzek, laza bemelegítős nyújtózkodás után fenékre, combra, hasra lehet tornázni. De ugrabugrálni nem kellene...

Kíváncsi vagyok, hogy a többiek mit mondanak neked erről.

Egyébként nagyon sokan simán is lefogynak a szoptatás alatt, mindenféle mozgás nélkül, de nekem ez az ötlet azért nem tetszik, mert attól félek, hogy ha mindenféle erősítés nélkül fogyok, akkor a bőröm nem fog tudni olyan mértékben regenerálódni, ahogy a zsírpárnák csökkennek és löttyedt lesz. Ugyanakkor meg ott van a másik tábor, aki nem fogy szoptatás alatt, sőt, hízni is "szokás" a kiegyensúlyozott táplálkozás és a szoptatós étrend miatt.

Te mennyit híztál terhesség alatt? És mennyi maradt rajtad baba nélkül?

2008. nov. 23. 10:17
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Én eleve 10 kiló plusszal kezdtem a terhességet a versenysúlyomhoz képest, pont akkor állítottam magamnak össze egy diétát, vettem egy jó futócipőt, sportmelltartót, mert elegem volt abból, hogy nem férek bele a ruháimba. Aztán következő héten kiderült, hogy terhes vagyok... a terhesség alatt felszedtem 21 kilót, nagyrészt a végén és főleg hasra. A szülés után rögtön lement 10 (3880 gramm volt csak a bébi) de még mindig van a terhességi súlyból 11, de legalább 20at szeretnék fogyni. Úgy érzem, inkább hízom, mint fogyok, mindenki azt mondja, a szoptatás alatti 3. hónapban indul meg, van aki szerint a 6.-ban. A mérlegre nem nagyon merek ráállni. Én igazából jól ellennék így, csak nem jönnek rám a ruháim, a kabátom, viszont nem akarok egy vagyonért egy egész új ruhatárat venni. Nem akarok így maradni. A hasam nagyon csúnya igazából, ott maradt sok plusz, csúnyán ki is repedt, azzal nem tudok mit csinálni, de jó lenne ha legalább nem lógna a hájtól. Attól is félek, hogy a bőr meg fog ereszkedni. Van baba-mama torna dvd-m, de az olyan unalmas, hogy belehalok ha csak néznem kell. A táncolós nagyon jó a Dirty Dancinges táncok vannak rajta, azokat lehet megtanulni kicsit felturbózva. De akkor hagyom tavaszra, hátha magától is megy le valamennyi, de nyárra szeretnék bikinit felvenni, nem akarok csadorban járni...nagyon örülök a csodaszép fiamnak, imádom is, boldog vagyok, hogy tudom szoptatni, sokat szenvedtem vele eleinte, de utálok tükörbe nézni és látom, hogy a párom sincsen tőlem elájulva, meg is értem. Gusztustalanul nézek ki.
2008. nov. 23. 13:50
 3/6 A kérdező kommentje:
neked sok erőt kívánok a szüléshez, remélem minden rendben lesz! :) Pihenj sokat az utolsó napokban, utána nem sok lehetőséged lesz rá! :)
2008. nov. 23. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen úgy vagyok, ahogyan leírtad, utálok a tükörbe nézni. Én a hathetes vizsgálaton ráadásul kértem cerazettet, de alig vártam, hogy elfogyjon, megbeszéltük kispapával, hogy abbahagyom. Egy hétig csak a WC-re jártam, négy kilót pisiltem ki magamból. Ráadásul farkasétvágyam lett tőle, úgyhogy én szülés után híztam bő 8 kg-t. Most esténként tornázok, ha a kicsi elaludt. Csak feszítő gyakorlatok, semmi ugrálás vagy amitől a mellem rázkódna. Sokszor ugyanazok az egyszerű mozdulatok, pl. láb felemelés asztallap szintjéig minden irányba 100-100, háton fekve felemelt lábbal has megfeszítése 200, székbe kapaszkodva félig leguggolás lassan-lassan 100. 15 perc zuhanyzás előtt, szerintem 2-3 hónapon belül látványos lesz. Na persze az ételt is másképp csinálom, 6-8 után már nem eszek semmit, és napközben sok-sok almát. Kevés kenyér, semmi cukor vagy csoki. Minden más változatlan, a legfontosabb, hogy sok tejem legyen, sokáig. Állítólag hullahop karikázni lehet szoptatás alatt, de ennek még utána kellene nézni. Az jó lenne, hogy megint legyen derekam, ne ilyen hordós maradjak,mint most.
2008. nov. 23. 23:07
 5/6 A kérdező kommentje:
azt hiszem erről érdemes lenne valahol egy külön fórumot nyitni, már csak azért is hogy lássuk, nem vagyunk egyedül, nekem már ez is sokat segít. Próbáltam én is hogy este 6 után nem eszek (a terhesség előtt így csináltam évekig) de akkor az éjszakai szopi után leszek annyira éhes hogy muszáj ennem valamit, és azért ez hülyén mutat hajnali 2-3 körül, mikor hogy. Ismeritek Paul McKenna fogyasztós könyvét? Már megvan magyarul is, én angolul olvastam, azon nagyon jó technika, igyekszem azt betartani. Sikeres fogyizást kívánok!
2008. nov. 24. 09:50
 6/6 anonim válasza:
Szia, nem vagy beteg, csak szoptatsz. xdxd ezért ne emelj sokat, ne cigizz és ne igyál. ezen kívül mindent.
2009. aug. 13. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!