Munkanélküliség, terhesség?
1 hónapja kirugtam 3 és fél év után a munkahelyemről... Mint utólag kiderült azért mert gyereket akarunk.
De hála égnek meg az ismeretsegnek hogy átvett egy másik cég. Nagyon örültem.
Deee!!! Ma mondták meg, hogy sajnos április 15- vel végleg bezár ez a részleg ahol én dolgoztam...
Most munkanélkülire kell mennem.
A kérdésem: ha esetleg teherbe esek munkanélküli alatt ( nem ez a célom,érdeklődöm csak)
Akkor jogosult vagyok valamire? Vagy ilyenkor hogy működik minden?
Köszönöm

Álláskeresésire ne jelentkezz be. Ha teherbe esel, akkor a szülés várható időpontja előtt 3 hónappal jelentkezz be, akkor biztosítva leszel, és minimális összegű gyedet fogsz kapni. A gyes már alanyi jogon jár.
Hány éves vagy?
Hihetetlen, hogy emiatt kidobnak valakit a munkahelyéről, mert gyereket akar. Hogy gondolják a munkaadók, őket ki fogja eltartani, ha nyugdíjasok lesznek?
34 éves vagyok, van egy 8 éves kisfiam. 3 vetélésen vagyok túl. Tavaly 2 vetélésem volt. Februárban lehetett volna próbálkozni, de ugye kirúgtak.
Most meg ugye megszűnt a cégem. Nagyon szeretnénk már babát,de akkor lehet még várunk, vagy lemondok róla. Nagyon magam alatt vagyok, picit.

Köszönöm szépen, a válaszokat. Egyenlőre, ilyen helyzetben nem akarok természetesen. De az idő sürget ugye.
Ha a vírus elmúlik, meglátjuk mi lesz.
Egyenlőre várunk. Csak nagyon nehéz most :'(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!