Fogamzásgátló szedésével kapcsolatban lenne kérdésem? (bővebben lent)
Az utolsó menzeszem március 12.-én volt meg. Tudom, hogy ha a menzesz első napján kezdem el szedni a fogamzásgátlót, akkor már azonnal véd. Viszont én tegnap vettem be az első szemet, és nyilván tudom, hogy így nem véd és kiegészítő fogamzásgátlási módszerre van ebben az esetben szükség.
Viszont a kérdésem az lenne, hogy akkor most az egész levéllel végig kell szednem (21 szemeset szedek, Symicia) és utána jön ugye a hét napos gyógyszer szünet és a megvonásos vérzés. És utána ha újra elkezdem a következő levéllel csütörtökön, ahogy ugye most is, akkor már védve leszek?
Bocsánat ha nem vagyok tájékozott annyira, de közel 10 éve szedtem utoljára és már nem emlékszem, hogyan volt.
Köszönöm a segítő kész válaszokat!
Nos, így nem szedünk fogamzásgátlót.
A mensi első vagy második napján kezdjük el, nem a ciklus 21. napján.
Szerintem jócskán felborulnak a hormonjaid, ha szeded továbbra is. Mivel csak 1et szedtél be eddig, én nem szedném tovább, megvárnám míg megjön és akkor szedném ezt a megkezdett levelet be.
A fogamzásgátlót a menstruáció 1-5. napján kezdjük el szedni. Te már eleve eltoltad. Nem is értem, ha úgysem vagy védett, akkor minek kezdted el szedni? Nem lehetett volna várni pár napot?
Egyébként meg egy levelet végig kell szedni, utána 7 teljesen nap szünet és a 8. napon kell az új levelet elkezdeni szedni.
Nálad az első levél teljes beszedése után alakul ki tutira a védettség, viszont azt is tudni kell, hogy a tablettaszünetben akkor van védelem, ha pontosan folytatod a 8. napon a következő levéllel. Ha ezt elmulasztod, akkor már a szünetben sem voltál védett. Tehát én a helyedben a 2. levél szedésének elkezdésénél hagyatkoznék védelem tekintetében a tablettára kizárólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!