Majus 15-tel kozos megegyezessel megszunik a munkaviszonyom, de kozben kiderult, hogy babat varok (decemberben fog megszuletni). Hogy jarok jobban, ha munkanelkulire megyek vagy ha veszelyeztetett terheskent tappenzre kuld az orvos?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 24. 15:51
1/8 anonim válasza:
Nincs választásod, nem fogsz táppénzt kapni, ugyanis az számít, hogy a közös megegyezés dátuma előbb volt, mint az, hogy hivatalosan jelezted a munkáltatód felé, hogy terhes vagy. Ezért kell egyből szólni nekik.
Ha fordítva történt volna, másképp lenne.
2/8 anonim válasza:
Sajnos nem tudsz nagyon választani, táppénzre nem mehetsz, mert megszűnik a munkaviszonyod.
3/8 adriennjeni válasza:
meg van a 365 nap munkaviszonyod? Én hasonló helyzetben vagyok. Februárban felmondtam, a felmondás után 3 nappal megtudtam h babát várok, októberre várom. Mivel megvan a 365 munkanapom 2 éven belül, most regisztrálva vagyok a munkanélküliben, de nem kapok segélyt. Ha megvan a munkaviszonyod és azt mondják a munkanélküliben hogy van x napod amire segélyt kaphatsz, egy fokkal jobb a helyzeted. A Tgyást a kiírt szülés előtt 28 nappal igényelheted és ha jár x napra munkanélküli azt az x napot a Tgyás igényelhetőségének napjától visszaszámolva indítják el a hivatalban. Remélem érthető volt. :D
4/8 anonim válasza:
Hű az anyja, ezt pénzügyesként se tudtam követni. Remélem a kérdezőnek sikerül :]
5/8 adriennjeni válasza:
A lényeg, hogy ha jogosult segélyre,és Tgyásra, akkor a tgyás igénylését ugye a szülés kiírt időpontjától 28 nappal korábban elkezdheti intézni. Ha a Tgyás igénylés előtt megy munkanélkülire akkor az munkaviszonynak számít és kap Tgyást( a szülés előtt 180 nap munkaviszony kell.), meg Gyedet. jobban nem tudom elmondani, BOCSI!
6/8 adriennjeni válasza:
menj be a munkanélkülibe és ott regisztrálásnál, mondd el, h babát vársz, ott adnak tájékoztatást, ha megkérdezed, hogyan lehet Gyeded, Tgyásod! Talán jobban megérted, ha szakember mondja el, bár én visszaolvasva is értem amit írtam, de mindegy.
7/8 anonim válasza:
Végül is az a lényeg, hogyha a szüléskor még munkanilkülin van, akkor az munkaviszonynak számít, és kapja a magasabb ellátásokat, illetve úgy kéne, hogy a TGYÁST meg lehet igényelni a szülés kiírásának időpontja előtt 28 nappal. És ha akkor még tart a munkanélkülid, akkor passzív jogon kapni fogod a gyedet is. Egyébként nem 180, hanem már jó 3 éve minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkezni a szülést megelőző 2 évben ahhoz, hogy jogosult legyen a juttatásokra.
8/8 adriennjeni válasza:
jogos az utolsó válaszoló! Bocsi! Elírtam! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!