Anyuka vagyok és dohányzom! Miért főben járó bűn ez?
Terhesség és szoptatás alatt nem szívtam,már nem szoptatok és dohányzom megint de nem is a gyerek közelében szívom,csak az erkélyen mikor nincs ott utána kézmosás.
Csak én vagyok ezzel így?Itt egyik anyuka sem dohányzik SZIGORÚAN TERHESSÉG ÉS SZOPTATÁS UTÁN??

"Kedves"14:55-ös válaszoló!
Milyen jogon trágárkodsz a kérdezővel?
Honnan veszed a bátorságot?
Szúrja a szemed ha egy anyuka dohányzik?Nekem meg a te alpári trágár stílusod szúrja a szememet.
Nálatok meg valószínűleg a gyermeke(i)d első szava nem apa vagy anya,hanem a b.a.z.d.m.e.g volt.
(31 hetes km.)

3 kicsi gyerekem van, mindegyik terhesség és szoptatás idejére letettem szó nélkül a cigit, amint nem szopiztak, rágyújtottam. Kinn cigizek a kertben, tornácon. Mellettük nem.
Soha senki nem tett erre egy fél megjegyzést sem, még nem dohányzó anyukám se, aki pedig folyamatosan zaklat, hogy miért cigizek. De mivel látja, hogy a gyerekek egészsége fontos, ezért erre még soha nem tett megjegyzást még ő sem.
Ennyi.

Szia! Kedves kiabáló válaszoló. Miért is lenne passzív dohányos a kérdező gyermeke. Hiszen leírta, hogy nem mellette, nem a kiságya mellett, a babakocsi mellett szívja, hanem kint az erkélyen. Sőt a gyermeke még dohányozni sem látta. Szerinted, amikor a buszra felszállva valaki pont befújja a füstöt, vagy megállóban rászáll a gyerekre a füst, akkor már passzív dohányos? Nem.
Kedves kérdező: szerintem attól nem vagy rosszabb anya, hogy dohányzol.

Kedves 14:55-ös: Szétnéznék én a te házad táján is milyen hiper-szuper anyuka vagy! Én még szoptatok, dohányoztam a terhesség előtt 10 évig, a terhesség alatt és azóta sem (fél éves a babánk). Nem mondom, hogy soha többé nem fogok rágyújtani, lehet, ha úgy alakul,szoptatás befejezte után igen. Nem ítélem el azt sem, aki rágyújt. Attól még, hogy Anyuka, van saját élete is. Inkább azt ítélem el, aki állandóan lehülyézi...azokat az anyukákat, akik nem az aktuális gyermeknevelési irányelvek szerint gondozzák a babájukat. Most itt vannak ezek az őrületek: egészségtelen a bébikomp, a túl korai hozzátáplálás, a kenguru...Megjegyzem a kompba én sem teszem majd a babám, hozzátáplálni 5 hósan kezdtem , a kengurut meg imádja a babánk, dehát a sok kendőt, meg mei tei-t is el kell adni valahogy.
Viszont nem ítélem el, ha anyuka nem a trend szerint nevel, hanem megérzésből és foglalkozik a saját szükségleteivel is, nem csak a babáéval, természetesen összeegyeztetve azt,( ami jelen esetben az, hogy nem gyújt rá, amikor ott van a baba)

Amúgy ez is olyan kérdés, hogy aki bele akar kötni a másikba (mint a kedves trágárkodó válaszoló) az bele is fog.
Mert:
Ha fiatalon szülték akkor azért vagy rossz anya mert nem vagy elég érett a gyerekneveléshez.
Ha 30 fölött szülsz akkor meg azért kötnek beléd, mert nagyobb genetikai kockázatot vállalsz a terhességgel.
Ha drága babakocsit veszel akkor azért vagy rossz anya mert feleslegesen adod ki szerintük a tízezreket, mikor olcsóbban is kaphatnál babakocsit.
Ha olcsóbb babakocsit veszel akkor az a baj, hogy nem szereted eléggé a gyerekedet, hiszen nem a legdrágább kocsit kapja.
Ha új ruhákban járatod akkor az a gond, hogy feleslegesen szórod a pénzt.
Ha használt ruhát veszel, akkor meg milyen anya vagy, hogy nem áldozol a ruházkodására eleget.
...
Szóval az ilyen emberek tényleg csak meg akarnak bántani és irigyek. Nem kell foglalkozni velük. Nehogy azt hidd, hogy a válaszolót akárcsak egy percig is foglalkoztatta a gyermeked egészsége, csupán meg akart bántani.
Na ezért nem barátkozom az anyukákkal. Jobb nekem egyedül, így senki nem fog beszólni és nyugodtan tudom nevelni a gyerekemet.
Nem feloldozást várok hisz mint minden dohányos tisztában vagyok azzal hogy ez egy egészségtelen büdös szokás.
Csupán kíváncsi vagyok arra hogy tényleg ilyen kevés anyuka megy ki az erkélyre mikor elaludt a baba és szív el 1-1 cigarettát?!
Félreértés ne essék,iskolázott és dolgozó ember vagyok,tehát nem a mocsokban élünk segélyekre várva.
Felvállalom ezt a rossz szokást így névtelenül is és pusztán a kíváncsiság hajtott mikor kiírtam ezt a kérdét,és nem pedig az önigazolás!!

Szia!
Én is anyuka vagyok és dohányzom nem vagy büszke rá,de nem is szégyellem,ez van.
Most 2 éves a kisfiam.
Most tervezzük a tesót,remélem utána már nem leszek olyan hülye,hogy visszaszokjak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!