Lassan 9 hónapos a kislányom, de még mindig nem kaptunk az osztrák gyes-ből egy centet sem. Járt már vki hasonlóképpen? Mikorra várható?
Egyik ismerősöm 11 hónap után kapott.
A fiunk 6 hónapos lesz, márciusban küldték át az osztrákok a MÁK-nak a papírokat, nekik július végéig (!) kellett idő, hogy leigazolják,miszerint nincs itthon keresetem, mert 6 éve gyesen vagyok, múlt héten küldték vissza a Finanzamtnak a papírokat.
Sok jóra ne számíts, de nem az osztrák oldal a lassú :-(
szia,én is csak várom a pénzt.
mi idén januárban adtuk be Bécsbe a papírokat,és ez idő alatt a kis tesó is megszületett már.Múlt héten hívtak a MÁKtól,hogy a kicsire (sem)leszek jogosult itthon a családira,mert hogy itt nincs biztosított jogviszonyom(passzív GYEDen vagyok),és hogy elküldik az E411-es nyomtatványt a Bécsieknek(ez az az igazolás,amit a fenti válaszoló említett).Nos mondhatni épp ezért akadtam ki,hogy itt sem de még onnan sem kapok e hónaptól egy fillért sem :-(
2 évet?!?!
És addig miből adjak neki enni?
Ez nagyon durva,abszolut nem foglalkoznak azzal,hogy az ember miből él addig,amíg méltóztatnak pénzt küldeni.
Köszönöm a válaszokat!Kitartást mindenkinek!!!!
Az szép pénz egyben,de nekem jobb lenne havonta,mert egyedül nevelem a kislányomat.Lassan elfogynak a tartalékaim:(
Fölhívom az államkincstárat,talán tudnak vmit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!