Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha csak bejelentenék, hogy...

Ha csak bejelentenék, hogy megengedett a béranyaság minden formája, érdekelne, vagy elkezdenél ellene szervezkedni?

Figyelt kérdés
Minden forma alatt azt értem például, hogy aki csak fél a szüléstől az is kérheti, és az is, akinek egészségügyi okok miatt nem lehet gyereke.
2010. júl. 24. 17:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát érdekelne, de nem úgy, hogy nekem szükségem lenne rá, csak kíváncsi lennék rá, hogy hogyan zajlik, stb. Eszembe sem jutna szervezkedni ellene, aki ilyet vállal, vagy igénybe vesz, annak magánügye.
2010. júl. 24. 17:23
 2/17 anonim ***** válasza:
59%
Ha eü oka van akkor oké.Aki meg "fél" a szüléstől vagy félti az "alakját" az fogadjon örökbe.Inkább örülnének hogy nekik lehet nem pedig nyafogni kell!
2010. júl. 24. 17:23
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért kellene elkezdeni "szervezkedni" ellene? Miért áll ez ellentétben azzal, hogy érdekel a dolog?

A magyam részéről azt mondom, hogy ez egy kiváló módja annak, hogy olyan párok is saját, vér szerinti gyerekhez juthassanak, akiknek amúgy nem lehet. Ha valaki azért szeretne béranyától gyereket, mert "fél a szüléstől", annak viszont szerintem nem való gyerek.

2010. júl. 24. 17:25
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem ez a két opció van csupán. Mi az, hogy ha nem vagyok érdekelt az ügyben, akkor szervezkednem kell ellene? Engem speciel nem befolyásolna, szóval sem nem lennék érdeket, de nem is szervezkednék ellene.
2010. júl. 24. 17:28
 5/17 anonim ***** válasza:
Nem, mert szerintem mindenki azt csinál amit akar, amíg nem árt. És szerintem nekem meg másnak sem árt ezzel. Neked mi bajod van ezzel? Nem tudsz elfogadni másokat akik nem úgy gondolkoznak mint te?
2010. júl. 24. 17:28
 6/17 A kérdező kommentje:

Szerintem a terhesség, szülés és a gyereknevelés nem ugyanaz, én magam liberálisan állnék hozzá.

Teljesen mindegy, hogy fizikai vagy lelki oka van, annak, hogy vki nem tud kihordani egy gyereket. A lelki ok lehet pl. hogy retteg a szüléstől, lehet, hogy a terhességtől nem, de attól, hogy világra kell hoznia igen.

Szerintem, ha az állam megengedné a béranyaságot, egyszerűen kijelentenék, hogy lehet, akkor senki nem szólna semmit, de ha társadalmi vita előzné meg, akkor sokan elkezdenének szervezkedni ellene, és megakadályoznák. Mit gondoltok?

2010. júl. 24. 17:32
 7/17 A kérdező kommentje:

Visszanéztem a béranyaasággal kapcsolatos korábbi kérdéseket, mindenki nagyon elfogadó és pozitív volt, akkor viszont nem értem, hogy miért nem lehet jogilag szabályozni.

Titokban kellene a hallgatásért milliókat fizetni érte?

2010. júl. 24. 17:44
 8/17 anonim ***** válasza:
26%

Alapvetően semmi bajom a béranyasággal akkor sem, ha valaki az alakja miatt csinálná így.

Egy esetben viszont igen: ha egy nő a saját gyerekeit rendre elvetetné, mert nem akar striás lenni, de azért akar gyereket és azt egy béranyával születi meg.

Egyébként ez azt jelenti, hogy akkor a béranya lefekszik a férjjel? Mert akkor nem tudom elképzelni, hogy ki menne ebbe bele :S

2010. júl. 24. 17:46
 9/17 anonim ***** válasza:
49%

Így is, úgy is lennének ellenhangok. Ha megnézed pl. a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát, ugyanazt látjuk: a kormány egyszer csak hozott egy törvényt, ami ezt lehetővé teszi. Nemhogy nem voltak ellenhangok: éppen hogy olajat öntött a tűzre...

Továbbra is azt mondom, hogy aki "retteg" a szüléstől, avagy a te szavaiddal élve "lelki okokból" nem vállal gyereket, az ne vállaljon sehogy. Tudomásul kell venni, hogy gyereked akkor lesz, ha megszülöd. Ha "rettegsz" a szüléstől, akkor nem vagy felkészülve az anyaságra. Nem véletlenül mondják, hogy a szülőszobán nemcsak gyerek, hanem anya is születik: ha elutasítod az anyává válás folyamatát, akkor az egész anyaságot utasítod el. Ez pedig nem lesz jó sem a gyereknek, sem neked.

2010. júl. 24. 17:48
 10/17 anonim ***** válasza:
64%
Juj kissé le vagy maradva. Méghogy lefekszik a béranyával! Azóta sokat fejlődött a világ...
2010. júl. 24. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!