Ha csak bejelentenék, hogy megengedett a béranyaság minden formája, érdekelne, vagy elkezdenél ellene szervezkedni?
Miért kellene elkezdeni "szervezkedni" ellene? Miért áll ez ellentétben azzal, hogy érdekel a dolog?
A magyam részéről azt mondom, hogy ez egy kiváló módja annak, hogy olyan párok is saját, vér szerinti gyerekhez juthassanak, akiknek amúgy nem lehet. Ha valaki azért szeretne béranyától gyereket, mert "fél a szüléstől", annak viszont szerintem nem való gyerek.
Szerintem a terhesség, szülés és a gyereknevelés nem ugyanaz, én magam liberálisan állnék hozzá.
Teljesen mindegy, hogy fizikai vagy lelki oka van, annak, hogy vki nem tud kihordani egy gyereket. A lelki ok lehet pl. hogy retteg a szüléstől, lehet, hogy a terhességtől nem, de attól, hogy világra kell hoznia igen.
Szerintem, ha az állam megengedné a béranyaságot, egyszerűen kijelentenék, hogy lehet, akkor senki nem szólna semmit, de ha társadalmi vita előzné meg, akkor sokan elkezdenének szervezkedni ellene, és megakadályoznák. Mit gondoltok?
Visszanéztem a béranyaasággal kapcsolatos korábbi kérdéseket, mindenki nagyon elfogadó és pozitív volt, akkor viszont nem értem, hogy miért nem lehet jogilag szabályozni.
Titokban kellene a hallgatásért milliókat fizetni érte?
Alapvetően semmi bajom a béranyasággal akkor sem, ha valaki az alakja miatt csinálná így.
Egy esetben viszont igen: ha egy nő a saját gyerekeit rendre elvetetné, mert nem akar striás lenni, de azért akar gyereket és azt egy béranyával születi meg.
Egyébként ez azt jelenti, hogy akkor a béranya lefekszik a férjjel? Mert akkor nem tudom elképzelni, hogy ki menne ebbe bele :S
Így is, úgy is lennének ellenhangok. Ha megnézed pl. a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát, ugyanazt látjuk: a kormány egyszer csak hozott egy törvényt, ami ezt lehetővé teszi. Nemhogy nem voltak ellenhangok: éppen hogy olajat öntött a tűzre...
Továbbra is azt mondom, hogy aki "retteg" a szüléstől, avagy a te szavaiddal élve "lelki okokból" nem vállal gyereket, az ne vállaljon sehogy. Tudomásul kell venni, hogy gyereked akkor lesz, ha megszülöd. Ha "rettegsz" a szüléstől, akkor nem vagy felkészülve az anyaságra. Nem véletlenül mondják, hogy a szülőszobán nemcsak gyerek, hanem anya is születik: ha elutasítod az anyává válás folyamatát, akkor az egész anyaságot utasítod el. Ez pedig nem lesz jó sem a gyereknek, sem neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!