Figyelembe vettétek a gyereketek névnapjának
időpontját?
Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy néztétek-e azt, hogy mennyire lesz/van messze a gyermeketek névnapja a szülinapjához képest? Vagy ha tetszett egy név, akkor nem számított a dátum?
ha annyira tetszett volna, nem számított volna, de azért szempont volt. így január eleji a baba, márc. végi a névnap. még így is közel van szerintem.
2010. júl. 24. 17:02
2/24 anonim válasza:
igen... okt.ben van a születésnapja és olyan neve van hogy amelyiken hivjuk annak pont ma van a névnapja amelyiken meg nem annak is a hónapban de még február lehetett volna azt nem választottuk hogy később esélye legyen egy nyári partihoz hamár ősszel van a szülinapja...
2010. júl. 24. 17:05
3/24 anonim válasza:
Nem vettük figyelembe,de elég távol van egymástól a kettő. Ha másként van akkor is ezt választjuk. Márciusban született és szeptemberben lesz a névnapja a picikémnek.
2010. júl. 24. 17:07
4/24 anonim válasza:
hát mi nem vettük figyelembe egyiknél sem .
a nagyobb áprilisi augusztusi névnappal a kisebb oktoberi lesz és ha jol emléxem tavaszi névnapja van - azaz lesz. szerencsések h nem egyben van nekik a kettő :)
2010. júl. 24. 17:17
5/24 anonim válasza:
Nem foglalkoztunk vele,és mivel mindegyik gyereknek több lehetséges névnapja van,azt választottuk ami egyrészt jól megjegyezhető-nincsenek benne a naptárban a nevek,és 4 gyereknél már hosszú memória kell:))-,másrészt lehetőség szerint távol van a szülinaptól.
2010. júl. 24. 17:33
6/24 anonim válasza:
Nem figyeltem, csak utólag vettem észre, hogy milyen jól választottam. Ősszel szülinap, tavasszal névnap. Nekem meg pont fordítva :D
2010. júl. 24. 17:33
7/24 anonim válasza:
Figyeltük.
Lányomnál: október végén szülinap, május elején névnap
Tesónál:
ha lány lesz: jan. közepe-február eleje között szülinap, március végén névnap (ez kicsit közeli, de nem vészes)
ha fiú lesz: jan. közepe-február eleje között szülinap, november elején névnap
Szegény apukámnak augusztus 25-én névnapja, 28-án házassági évfordulójuk, 29-én szülinapja van. Szerintem ez így nagyon rossz!
2010. júl. 24. 17:43
8/24 anonim válasza:
17:43 ismét.
Na, most találkoztam egy érdekes dologgal. Írtam, hogy kislány esetében március vége a névnap. Erre kiderült, hogy májusban ugyanazon a napon is van. Most aztán tudja a fene, hogy melyik az igazi! Lehet, hogy néhány helyen elírták.
2010. júl. 24. 17:52
9/24 anonim válasza:
Mi figyeltünk rá, a születési hónap és az előtte, illetve utána lévő hónap neveit nem néztük. Szerintem egy gyereknek fontos, hogy ne legyen túl közel a szülinap és a névnap, én legalább is nem szerettem. Igaz, nekem a szülinapom van karácsony előtt, azon nem nagyon volt mit gondolkodni a szüleimnek. Felnőttként persze már mindegy, de azt szerettük volna, ha a kisfiunk (aki júniusban született és szeptemberben van a névnapja) ki tudja élvezni mindkét alkalmat.
2010. júl. 24. 17:55
10/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Én sem szeretnék kitolni a leendő kislányunkkal. Én már csak tudom milyen ez...mert nekem képzeljétek el, egy napon van a születés és névnapom. Ezt a pechet... Nem szeretném, hogy szegény így, vagy hasonlóan járjon. Persze már így felnőttként ugyan mindegy, de kisebbnek nem volt túl szerencsés :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!