Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van esélyem "normális"munkát...

Van esélyem "normális"munkát találni kisgyerek mellett, ha nem értek semmihez?

Figyelt kérdés

A tanulás nem opció, sajnos nem vagyok okos. Van egy csupa 2-es érettségim és egy irodai munkaügyi tanfolyamom, amivel nem megyek semmire, csak közmunkán dolgoztam vele egy iskolában, utána pedig önkormányzaton.

Eddig gyárban dolgoztam 3 műszakban, amivel nem volt bajom, mert jól kerestem vele, de kisgyerek mellett 3 műszak vállalhatatlan. Kismama műszak nincs, ezt már az elején leszögezték és szülés után nem sokkal lejár a határozott idejű szerződésem is, valószínűleg nem hosszabbítanak.

Segítség nincs, nagyszülők 200+ km-re, és ők is dolgoznak. Apuka se tudja hozni-vinni bölcsibe/oviba.

Mióta megfogant csak erre tudok gondolni, hogy mi lesz velem, ha lejár a csed/gyed stb, hogy fogok dolgozni. A párom nagyon szerette volna ezt a babát.

Annyira szeretnék valamit tanulni, mindig is érdekelt a pénzügy számvitel, könyvelés, de vért izzadtam a 2-esért matekból, úgyhogy esélytelen. Gondoltam arra is, hogy műkörmös, szempillás, kozmetikus vagy fodrász leszek, de egyrészt ezekből már Dunát lehet rekeszteni és ügyfélkör is kellene hozzá, másrészt kézügyességem sincs.

Annyira kilátástalannak látom a helyzetet, dolgozni meg kell és nem szeretnék 2 évnél tovább itthon lenni.

2020. febr. 27. 21:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Óvodai dajka mellett lehetsz kisgyermek nevelő is, akkor bölcsiben dolgozhatsz. Sok helyen terveznek nyitni (elviekben) és a hiány is nagy belőlük. OKJ képzések között nézz szét, nem nehéz sulik. Nem tűnsz nekem butának egyáltalán, szerintem te látod rosszul magad.
2020. febr. 27. 22:00
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a ped asszisztens okj-s képzés.
2020. febr. 27. 22:24
 13/26 anonim ***** válasza:
93%

Én fodrász-műkörmös vagyok, kisgyerek mellett ez is kivitelezhetetlen. Rengeteg a késés/csúszás és nem mondhatod a vendégnek, hogy nem csinálod meg (van rá példám) mert híre megy és más sem fog jönni. Arról nem is beszélve, hogy ha a vendég kitalál más munkát, ami több időt vesz igénybe vagy csúszás van, nem tudom azt mondani neki, hogy tele melírozott fejjel itthagyom mert futok az oviba.

Én most bolti eladó és boltvezető tanfolyamot kezdtem el, pikkpakk meglesz a papír, remélem sikerül benne elhelyezkedni, sok munkahely nagyon rugalmas itt ahol lakom. (munkaerőhiány van, Ausztria elcsalogat mindenkit, kapkodnak az emberek után). A helyedben elkezdeném azt a tanfolyamot ami érdekel, hidd el nem lesz olyan nehéz, ha érdekel amiről tanulsz. És soha, senki nem fogja megkérdezni hányasra sikerült vizsgáznod.

2020. febr. 27. 22:26
 14/26 anonim ***** válasza:
75%

Postára nőként 2 év múlva is netces dolgozni menni,mondjuk nálunk már részmunkaidőben is felvesznek embert ,mert nincs .

De inkább valami rugalmasabb munkahelyet válasz majd de nyugi ha szeretnél tanulj valamit .

2020. febr. 28. 05:44
 15/26 anonim ***** válasza:
87%
A kettes érettségivel ne foglalkozz, nekem is kettes lett. Most bérszamfejtők munkáját ellenőrzöm, és a munkahelyemen elismerik a tudásom. Ha érdekel amit csinálni szeretnél akkor fog menni.
2020. febr. 28. 07:39
 16/26 anonim ***** válasza:
79%

Sose mondd, hogy nem vagy okos. Lehet, hogy az érettségid azért lett gyengébb, mert rossz tanáraid voltak, vagy beléd nevelték, hogy gyengébb vagy.

A helyesírásod alapján nem gondolnám, hogy nem vagy okos. Csak meg kell találni azt, ami érdekel. Baba mellett nézz utána a lehetőségeidnek, biztos találsz valami jó szakmát, ami összeegyeztethető a gyerekkel is.

2020. febr. 28. 08:23
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Én szoc. gondozó vagyok, házi segítségnyújtásban dolgozom. Hétfőtől péntekig, 7-től 3-ig.

A tanfolyamhoz nem kell "okosnak" lenni, el tudod végezni, ehhez a szakmához inkább emberileg kell ott lenni. Kisgyerek mellett tökéletes.

2020. febr. 28. 08:26
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, jókat írtatok és nem voltatok bunkók.
2020. febr. 28. 09:17
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
A bolti eladó tényleg jó lehet, oda gyakran látok részmunkaidős hirdetéseket is, viszont ott hétvégén is van munka. Ha meg bölcsődébe , óvodába mennél akkor az dupla haszon, hiszen vihetné magaddal a gyerekedet is. Ezen kívül felénk több olyan gyár is van, ahol kismama műszakot alakítottak ki, ahol egy vagy max 2 műszakban kell dolgozni. Ne keseredj el. Keress valamit ami érdekel és vágj bele, de még most, mert nem sokára teljesen átalakul az okj képzés, csak nappali iskolarendszer keretein belül lehet majd végzettséghez jutni évek alatt, az esti, hétvégi vagy levelező képzés megszűnik szeptembertől, úgyhogy minél hamarabb be kellene valahova iratkoznod! Nem egy nagy cucc egy ilyen képzés amúgy, legtöbb helyen vizsga garancia van, egyáltalán ne félj tőle!
2020. febr. 28. 10:42
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Szia! En könyvelő vagyok nem kell hozza nagy matek tudas, ott van hozza a szamológep...matematikai alapok kellenek összeadas, szorzas,osztas, kivonas, % szamolas. Ezt mind tudja a szamológep😊
2020. febr. 28. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!