Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti milyen csúfolodást nem...

Ti milyen csúfolodást nem tűrtök a gyereketektől?

Figyelt kérdés

A kérdés kizárólag gyakoris válaszok alapján született meg bennem. Én egyik oldalról se vagyok érintett. Több példát tudnék hozni,de most a számomra két legeltérőbbet írom.

A eset: A kérdező homoszexuálisként gyereket szeretne örökbe fogadni vagy bármilyen módon, de azonos párral nevelni. Ha valaki megjegyzi, hogy szerinte nem jó ötlet, mert csúfolhatják az osztálytársai, azonnal érkezik 20 mocskolódó komment a válaszolónak, mi szerint nem csúfolják, csak az ilyen undorító homofób szülők gyerekei, mint a válaszolóé. Elfogadásra kéne nevelni a gyereket stb.(Feltételezem,hogy a válaszolók többsége a gyermekvállalás témakörben heteroszexuális, tehát nem a személyes érintettség miatt írja.)

B eset: Kérdező 40+ nő, aki csodaszámba illően terhes lett, noha eddig nem sikerült neki. Azonnal érkezik 20 válasz, hogy meg ne tartsa, a nagyanyjának fogják nézni, bottal megy a ballagására, csúfolni fogják az osztálytársak az öreg anyja miatt.

Szóval azt nem értem, hogy lehet, hogy Pistikének azt meg lehet tanítani, hogy ne csúfolja Józsikát, mert az anyukája is apuka, arra meg nem, hogy az anyukák különböző korúak, amitől az ő anyukája 40 éves, Julcsikáé lehet 50, ez magánügy, Julcsika meg nem is tehet róla.

Természetesen mindkét esetben vannak egyéb ellenérvek is, azt elfogadom, most azzal kérem, hogy ne foglalkozzunk. Kizárólag a csúfolódás, "mit fognak szólni" része érdekel.

2020. febr. 21. 12:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Igazgatok van, félreérthetően magyaráztam. Megpróbálom érthetően leírni. Tehát, egyetértek a teljes elfogadassal, azzal, hogy semmiért ne csufolodjon a gyerek, úgy, mint ahogy az első itt válaszolok is gondolkodnak. Azt nem értem, hogyha ilyen toleráns válaszolok válaszolnak, mind az A, mind a B eset kérdéseire, hogy lehet, hogy meg az A-nal kizártnak tartják, hogy valaki csufolna a gyereket, úgy gondolkodik, hogy mindenki olyan normálisan neveli a gyerekét, mint O, addig a B esetben szinte csak olyan valaszok érkeznek, hogy csufolni fogják. Tehát ott nem érvényesül, hogy miért csufolnak már, hisz én toleransan nevelem, akkor biztos más is. Tehát az első esetben nem merül fel, hogy csúfolódás tárgya lesz, a gyerek, ha valakiben mégis felmerül, akkor azt szétszedik. A másik esetben pedig a válaszadók szerint borítékolható a gyerek csufolasa.Igy érthetőbb? Ezt a kettősséget nem értem. Én nem gondolom, hogy bármelyik esetben elfogadható lenne a csúfolódás!
2020. febr. 21. 17:34
 12/19 A kérdező kommentje:

7-es! Nem, egyáltalán nem az a gond, remélem az előző hozzaszolasombol kiderült. Nincs gond, ez csak egy kérdés. Miért feltételez a többség (válaszadók többsége) egy helyzetben toleráns, elfogadó szülőket és gyerekeket, egy másikban meg nem?

8-as! Köszönöm a biológia oktatást, de ez nem volt kérdés. Bár nem tartozik a tárgyhoz a jelenleg használatos homoszexuális/heteroszexuális fogalmakat használtam. Elnezest, ha megbántottalak, nem tudtam, hogy ezeket már törölték és kizárólag a biszexuális kifejezés létezik, hisz mindenki az.

2020. febr. 21. 18:07
 13/19 anonim ***** válasza:
97%

Ja szóval te két db szaros gyk kérdésből akarsz reprezentatív kutatást felvázolni?

Elég rossz ötlet, mivel ezt az oldalt több százezren használják. Te meg kb 50-100 ember (ez is csak akkor annyi, ha sok válasz érkezett, és nem ugyanazoktól) ideböfögése alapján általánosítasz?

Egyébként a második eset valamennyire igaz rám. 38 évesen szült engem anyukám, és akkor ez még kirívónak számított, de emiatt soha senki nem csúfolt (pedig sok másért kaptam az ívet kisiskolás koromban).

2020. febr. 21. 18:13
 14/19 A kérdező kommentje:
Nem. Termeszetesen nem szeretnék reprezentatív felmérést végezni. Viszont nem is két kerdesrol van szó, hanem rengetegrol. Nem is csak ebben a két témakörben merült fel, csak számomra itt volt a legnagyobb eltérés a tuti, nem csufolná senki/mindenki csufolná között, ezért ezt a két példát írtam. De ez sem 2 konkrét kérdés kapcsán, hanem az eddig olvasott sok ilyen típusú kérdés alapján. A környezetemben én nem ezt tapasztalom(szerencsére). Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy itt vajon miért. A kérdést azért tettem fel, hátha valakinek van valami logikus magyarazata, de már látom, hiba volt, mert senkinek nincs ötlete.
2020. febr. 21. 19:14
 15/19 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk 6. osztályos a fiam. Ő soha semmilyen rossz, bántó, gonosz dolgot nem fogadott el, egészen pici korától kezdve. Az a típus, aki fél a pókoktól, de megfogja őket és kiengedi a házból.

A szülői értekezleten mondták, hogy borzasztó az osztály, mert nagyon bántják egymást a gyerekek, állandóan megy a hülyézés, előjött, hogy ki a papiros gyerek, szóval mindenkit mindenért. Kiemelte a mi fiunkat, hogy ő az egyetlen, akit semmilyen módon nem lehet belevonni ezekbe a dolgokba. (nem személyeskedni akart, csak az egyik anyuka felhozta, hogy az én gyerekem az egyetlen aki nem csúfolja a fiát, hanem segített neki matekból- és erre az of. folytatta, hogy ha már itt tartunk, akkor....de azért nem ő az egyetlen ilyen típus, vannak még páran.)

Az osztályban van 2 fiú és egy lány, a bizonyos hangadók, és ahogy mások is írták, a legtöbben nem csinálnák, de a hangadók mellé állnak. :(

Hiába van az, hogy 10-ből 9gyerek szülei "nevelik" a gyereket, vagyis hozná a gyerek, hogy ez nem elfogadható, akkor is van mindig 1, aki olyan lesz; szerintem kb minden osztályban. Mindenki tudna mesélni a saját tapasztalataiból.

Én sajnos ismerek olyan szülőt is, hogy szó szerint leszarja, hogy a gyereke mit csinál a iskolában, hiába van rá minden nap panasz, hogy mennyire kis szemét-aljas. Nem megy fogadó/szülőikre, ha mégis sikerül vele beszélnie a tanárnak, akkor meg azt mondta, hogy őt ez nem érdekli, ő nem fogja korlátozni a gyerekét....

2020. febr. 23. 08:23
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig az összes választ. Az elvi válaszom az, hogy “semmilyet”. A fiam 4 éves, igazából az oviban megy ez, hogy “buta vagy”, meg ilyenek, illetve nyelvnyújogatás, ezek miatt rászólok. Egyébként azt gondolom, his egyéb kérdésekben a szülői példa a fontos. Mi itthon nem szedunk senkit a bőrszíne, vallása, szexuális orientációja miatt, ha ilyesmi mégis szóba kerülne a gyerek előtt, akkor nyilván óvatosan fogalmaznánk, hogy nehogy valamit félteértsen. Persze ha nagyobb lesz, majd beszélünk vele ezekről, de most korainak gondolom (kivéve, ha felmerül). Bölcsiben, oviban is voltak/vannak “más” gyerekek, pl színesbőrű, ázsiai, muszlim, van olyan gyerek, akit egyedül nevel az anyukája stb. Eddig ezekből nem volt gond, a fiam részéről sem és tudomásom szerint mások részéről sem.
2020. febr. 29. 16:33
 17/19 anonim ***** válasza:
#15 ez nagyon érdekes, amit írsz! Azért itt szerintem bejön a pedagógus és a szülők felelőssége is, hogy tudatosítsák azt a gyerekekben, hogy tehetnek a csúfolódás ellen azzal, hogy nem röhögnek a csúfolódokkal. Meg mással is persze, de nem szabad “közönséget” biztosítani a bántalmazóknak.
2020. febr. 29. 16:40
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez két nagyon különböző kérdés.a homoszexuális szülők témája a gyerekeket foglalkoztatja, ott a szülő le tudja állítani a csúfolódást.

Az anyuka kora viszont cseszettül nem érdekli a gyerekeket. Egy ovis nem tudja megmondani, hogy egy nő harmincas vagy negyvenes. Aki ebben az esetben csúfolódni kezd, akit zavar a másik anyuka kora, az az anya. Ő megjegyzi krumplipucolás közben, hogy "a Pistike anyja milyen öreg már", és kész a csúfolódás. Na ezt nem fogja anyuka megfékezni, hiszen ez a saját ostobasága.

2020. febr. 29. 19:59
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönök minden eddigi valaszt.

Kedves 18-as! Neked külön köszönöm, hogy a kérdés kifejtős részét is megértetted, és válaszoltál rá. Én is ilyesmire gondoltam. Hogy talán az A eset kérdéseire inkább olyanok válaszolnak, akik mélyen elítélik a melegek hátrányos megkulonbozteteset minden esetben, a B esetben meg azok, akik pont hogy nagyon elítélik a szülést idősebb korban.

Illetve sokan írtak, hogy arra nevelik a gyerekeiket, hogy senkit nem csúfolódhatnak nemi, vallási, faji hovatartozás miatt, talán ezek a témák jobban napirenden vannak, és mire a gyerek valóban találkozik a személyes környezetében mondjuk egy színesboru kisgyerekkel,már természetes lesz számára, eszébe se jut csufolni.Mig az "idősebb anyukakra nincs ilyen fajta felkészítés" es, ha valamelyikük esetleg otthonról hallja, ahogy írtad,és csufolodni kezd, a többi gyerek könnyebben kapcsolodik hozzá. Ez persze csak feltételezés.

2020. febr. 29. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!