Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Munka mellett mennyi idő jut...

Munka mellett mennyi idő jut a gyerkőcre?

Figyelt kérdés
Most 7.30-15.50-ig dolgozok 17-re itthon vagyok 17-től este 20-ig 21-ig én vagyok vele és hétvégén. Bölcsis. Volt ismerősömnek egy beszólása, hogy minek akarsz még egy gyereket úgyis az apja látja többet, de ez a normális munkaidő nem?
2020. febr. 12. 21:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
87%

De amúgy meg igenis számíthat a 6 meg a 8 órás kereset közötti különbség..

Ha kiszámolom a 8 meg a 6 órás bérem közti különbséget az alapján amivel eljöttem szülni, akkor 80 ezer a különbség. Hát nem mindegy...

Én inkább úgy vagyok vele, keressek többet és tudjak minden élményt megadni a kislányomnak is pl hétvégén, meg el tudjunk menni egy évben többször együtt nyaralni meg ilyenek..Nekem a férjem se keres milliókat, igaz nem keres rosszul, de nem is hú de sokat, havi 80 ezer plusz mínusz igenis fog számítani pl ilyen téren.

2020. febr. 13. 16:21
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Már miért ne lenne ez normális?

Nem mindenki rúgja fel az egész eddigi életét, csak mert született gyereke. Sokan, akik korábban is teljes állásban dolgozó, teljes fizetést megkereső emberek voltak, úgyan úgy ragaszkodnak továbbra is ehhez. Az élet nem áll meg.

Nekem soha nem lenne az "élet rendje" az, hogy a gyerek mögé bújva otthon tornázgatok míg más meg dolgozik, és pénzt keres. Minő meglepő elég sok nőnek jut úgyis ideje a férjére, hogy teljes állást vállal.

Az más kérdés, ha valakinek ez kapóra jön, mert így érzi jól magát, de akkor meg nem kell a gyerekre fogni mindnet.

2020. febr. 13. 17:12
 13/19 anonim ***** válasza:
75%
Regen masmilyen munkak voltak, azert ment ritkasag szamba ha valakit hamarabb elhoztak sulibol, ovibol. Ma sokan rugalmas beosztasban vannak, nem kell mindennap bent lenni pl. csak heti 2szer, a tobbi home office. Reszmunkaidos, vagy teljes allasa van de pl. 5 re jar vagy nalunk sokan vannak maganvallalkozasban is. Regen nem volt ennyifele delutani elfoglaltsag, kulonora. Regen nem kellett a szuloknek allandoan suliban oviban lenni a kulonbozo nyilt napok, programok miatt. Regen nem volt gond a tappenz, ha beteg a gyerek es meg sorolhatnam. Attol hogy valakinek delutan 5ig tart a munkaideje nem lesz rossz szulo, de manapsag aki nagyon akarja az megoldja, hogy a gyerek nem 10 orakat toltson intezmenybe.
2020. febr. 13. 17:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Pont hogy régen otthon volt 20ból 10 ember főállású anyaságin meg ilyenek, mégse hoztak el senkit előbb.

Én anyukám is főállású anyaságin volt mégse vittek el soha előbb.

Barátnőm aki azóta is barátnőm anyukája meg nem dolgozott mert saját boltjuk volt, de nem ő volt az eladó benne, mégse vitték el őt se előbb.

Egyszerűen nem volt ilyen szokás.

Most a mai fiatal óvónők már bocs tisztelet a kivételnek, arra mennek, hogy minél kevesebb gyerek legyen ott du. már.

Tesóméknál 5-kor zár az ovi, ő 4-re ér minden nap oda a gyerekért, és teljesen egymaga ül ott a lánya már egy db óvónővel..

Már neki is mondták nem e tudná előbb vinni ő is. De hát mondta, hogy nem ez van.. Gondolom 3 órakor már mennének haza mind..

2020. febr. 13. 19:25
 15/19 anonim ***** válasza:
17%

"a gyerek mögé bújva otthon tornázgatok míg más meg dolgozik, és pénzt keres"

Na backi, erről beszéltem... Anya anyának farkasa...

Én is dolgozom, én is pénzt keresek, nyilván bevállaltam, hogy részarányosabban kevesebbet. 2 körül végzek a melóban, akkor jönnek haza az iskolásaim. Velük vagyok délután. Tornázni este 6 fele szoktam, amikor apjuk is odahaza van, és rájuk néz helyettem. Egyszerűen csak a 2 órával kevesebb meló miatt több energiám marad erre is. Nem tudom, miért kell ilyen lekezelően nyilatkozni... Nyilván nekem is kényelmesebb a kevesebb munka, de amiért lecseréltem részmunkára a 8 órás melómat az az, hogy a gyerekeim kezdtek szétesni nélkülem. Nekik jobb, hogy otthon vagyok kora délután, mint amennyire nekem kényelmes dolog ez. Igen, van apjuk, de ő is estig dolgozik. A mama meg csak a mama, mégsem ugyanaz, na.

Nekünk így jó. Másnak szuperül működik a napi 10 óra munka-bébiszitter felállás. Miért kell támadni egymást???

2020. febr. 13. 22:17
 16/19 anonim ***** válasza:
29%
Utolsoval egyetertek. Itt tenyleg asszony asszonynak farkasa.
2020. febr. 14. 08:07
 17/19 anonim ***** válasza:
82%

Jajj fejezzétek már be ezt a farkasozást. Mert ti nem vagytok azok, mi? Nem, csak épp kategorikusan kijelentitek hogy az élet rendje részmunkaidőben dolgozni aki gyereket szült, aki meg nem teszi caranya, mert nincs ideje óvónénikkel csevegni napi szinten, meg tornászni.

Éld az életed ahogy akarod, de ne adj instrukciókat másoknak.

És nem, nekem nem lenne jó érzés otthon tornázgatni, míg a férjem dolgozik, és ehhez minden jogom megvan. Kérd ki magadnak nyugodtan.

2020. febr. 14. 08:24
 18/19 anonim ***** válasza:
33%
Én azt kérem ki magamnak, hogy gúnyosan azt írkálod, tornázgatok, meg a gyerek mögé bújok, miközben szegény pasim pénzt keres. Írtam is, hogy ha nálatok működik a teljes munkaidős modell, akkor remek. Nálunk a gyerekek megsínylették. Így boldogabbak, nekünk így jó. Én is dolgozom, én is keresek, nem is keveset, mégis miért vagyok én lekezelve...? -_-
2020. febr. 14. 08:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom ezen mit kapod fel a vizet.

Te magad írtad hogy így jut időd tornázni, nem a kisujjamból szívtam ki. Elvégre erről szól a részmunkaidő, nem? Jut olyan dolgokra amire amúgy nem jutna.

Most én is panaszkodhatnék, hogy te meg előhozakodtál a bébiszitter dologgal, (amiről senki egy szót nem ejtett), mintha a teljes munkaidős állás azzal járna, hogy bébiszittyó van egész délután a gyerekkel.

2020. febr. 14. 08:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!