Akiknek külön bankszámlájuk van, és van gyerkőc hogy fizetitek az ő dolgait?
Konkrét közös bankszámlánk nincs, 14 éve vagyunk házasok, 3gyerekünk van.
Nálunk is férjem fizeti az összes számlát, a telefonszámla nekem jön, én meg intézem a bevásárlást és ami úgy általában kell a gyerekeknek, vagy magunknak. De ha pl beteg a gyerek és neki esik útba, akkor beugrik ő a gyógyszertárba....
Vannak megtakarításaink, valami az én nevemen, valami az övén.
Ha nagyobb kiadás van, azt általában ő fizeti ki.
Egyébként mikor megismerkedtünk annak idején 16 éve, neki is volt egy lakása lakáshitellel, meg nekem is. Mindkettőnknek külön banknál. Bár azóta már túl vagyunk a hiteleken, de maradtunk mind a ketten a bankunknál.
Neki a vállalkozása miatt macera is lenne váltani- de úgy egyébként sosem jutott még eszembe, hogy ettől más minőségű lenne a "kapcsolatunk" ha lenne közös bankszámlánk.
Attól hogy külön számlánk van, még fizethetünk közösen kiadásokat. Miért ne tehetnénk? Nem is értem a gondolatmenetet. Csak 1 azaz egy számláról lehet fizetni egy háztartás kiadásait? A másikat blokkolják? :)
Bár aki felnőttkent úgy beszél hogy gáááz meg nyomi aki másként cselekszik, attól nem is vátok magasröptű gondolatokat.
"Ráadásul a legtöbb helyen nem egyforma a fizu.Olyankor kölcsön kérsz a párodtól?😅"
Hát, mondjuk normális esetben keres annyit egy ember hogy kölcsönkérés nélkül is képes legyen egy bevásárlást elintézni. Ha nem lenne párod mi lenne? Kölcsönkérnél anyutól?
"mi a lópikula az a közös kassza akkor ha nem a közös számlát jelenti?"
Nekünk is közös kassza van, de megmaradt a külön számlánk. Közös számla már nem lehetséges ahogy más is írta.
A közös kassza azt jelenti nálunk, hogy teljesen mindegy ki mikor mit fizet. Pl elmegyunk bevasarolni akkor az fizet aki előbb megtalalja a zsebében a kártyát. Vagy pl egyikünknek kell kp, de épp a másiknak van több készpénzben akkor ez se gond, simán adunk egymásnak. Közösen vezetjük a költségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!