Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Olyan kérdésem van, hogy ti...

Olyan kérdésem van, hogy ti házasságban közös kasszán vagytok vagy mindennek a felét fizetitek? Kíváncsi vagyok kinél, hogyan vannak ezek a dolgok.

Figyelt kérdés
2019. jan. 19. 13:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Ha pl házasság előtt mindkettőtőknek volt saját vagyona azt összeraktátok?Köszönöm a válaszokat!
2019. jan. 19. 13:20
 2/13 anonim ***** válasza:
8%
Szerintwm a kozos kassza jo baratommal még nem ėlünk együtt de pl:ha boltba vagyok nm engedi h fizessek ezert ne, szoktak elotte boltba menni mert nem engedi es nekem ciki szntem a ferfinek illik meg keresni a betevo nagyobb reszet
2019. jan. 19. 13:39
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk nincs olyan,hogy ő pénze, én pénzem,

közös családi kassza van, a megtakarításunk is közös.

2019. jan. 19. 13:41
 4/13 anonim ***** válasza:
34%

Nálunk, még össze nem szedtük magunkat, közös ház, közös gyerekek. Addig közös volt minden bevétel. Felnőttek a gyerekek, most újra külön kassza van. Nincs költség felezés és hasonlók. Mondjuk megyünk bevásárolni, a kassza előtt elég össze nézni, ki fizet. Számlák is, akinek sikerül.

Ehhez persze tökéletesen kell bizni a másikban, hogy nem akar átverni. Azért lett külön kassza csak, mert mindkettőnknek vannak olyan kiadásai, amiket fárasztó lenne mindig elmagyarázni, most miért kellett fél milla azonnal.

2019. jan. 19. 14:02
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Én még csak 49 éve élek házasságban, de alapvetően mindig közös kasszán voltunk. Nekem csak addig volt külön számlám, amíg rövid ideig vállalkozóként működtem és szerettem látni a vállalkozás pénzforgalmát.
2019. jan. 19. 14:34
 6/13 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem egy házasság igazi begőzölős szerelmen alapul. Az ember ekkor úgy dönt, hogy összebútorozik a másikkal, akkor ott közös minden...és nincs házassági szerződés, mert akkor az már árulás, bizalomvesztés..

Az én felfogásom szerint az is megcsalás, ha a társ háta mögött költekezek, vagy van dugipénzem...nem csak a csajozás a megcsalás.

Persze én maradi vagyok, mert a nejemmel 50 év, és 2 hónapja mossuk egymás hátát..tehát a kassza is közös.

2019. jan. 19. 15:00
 7/13 anonim ***** válasza:
25%
Mindent én fizetek. :-) 42F
2019. jan. 19. 15:11
 8/13 A kérdező kommentje:
Ha a pasinak van előtte kb fèl millioja akkor azt is hozza kell tennie hàzassàg utàn a közösbe?
2019. jan. 19. 16:44
 9/13 A kérdező kommentje:
A paromnak van de nem mondja el neki mennyi felretett penze van. Mert voltak rossz tapasztalatai ezzel kapcsolatban. Nem elunk egyutt meg.. viszont beleszol ne vegyem fel a munkanelkulit ami jar mert kesobb nem kapok se gyest se semmit.
2019. jan. 19. 16:49
 10/13 anonim ***** válasza:
38%

Tehát te munkanélküli nő vagy, és a még külön élő pasidnak a pénzére ácsingózol.

Nem csodálom, hogy nem mondja meg neked, hogy mennyi pénze van.

2019. jan. 19. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!